Om Djurgårdsfamiljen

Detta är ett initiativ för att kanalisera det stora engagemanget som finns inom Djurgårdsfamiljen och skapa innehåll och aktiviteter som stärker Djurgårdens IF. Vi vill vara en samlingsplats för alla Djurgårdare som vill engagera sig på olika sätt och vi hoppas att vår sajt kommer att bli en naturlig samlingsplats för den stora massan Djurgårdare där man både kan hitta unikt innehåll om Djurgårdens IF skapat av oss supportrar och även diskutera det senaste i vårt forum Djurgårdsfamiljen.
Vårt arbete är ideellt och vilket innehåll vi skapar och vilka kampanjer vi driver beror i stor utsträckning på vilka personer som för tillfället är mest engagerade. Vårt syfte är som sagt att stärka Djurgårdens IF och detta kan ske på många olika sätt.
Vi kommer självklart att följa Djurgården Fotboll och andra DIF Föreningar och publicera intervjuer med spelare och tränare, lägga upp spelarbetyg efter matcher, skriva matchreferat och analyser, mm. Men ambitionen är även att skapa identitetsstärkande innehåll som stärker samhörigheten och stoltheten inom Djurgårdsfamiljen.
På sociala medier finns vi på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. På Youtube har vi bland annat livesänt uppesittarkvällar samt publicerat spelarporträtt med Niklas Gunnarsson och Kevin Walker, men det finns ännu större ambitioner och möjligheter där
Ett av våra största och mest uppmärksammade projekt är de olika Djurgårdsfamiljen-grupperna på Facebook. Vi tycker det är viktigt med gräsrotsengagemang på lokal nivå bland Djurgårdare i Stockholm. Därför sjösatte vi ett projekt som har lett till att över 40 olika Djurgårdsfamiljengrupper med sammanlagt över 5000 medlemmar startats på Facebook. Tanken är att skapa en mötesplats för Djurgårdare lokalt och på så sätt öka engagemanget för DIF på gräsrotsnivå.
Under hösten 2020 så slogs ”Blåränderna” samman med ”Djurgårdsfamiljen” via skapandet av en ny gemensam sajt. Projekten hade flera gemensamma nämnare gällande ambitionen att vara en mötesplats för Djurgårdare och främja supportrars ideella engagemang, så det blev ett väldigt naturligt steg och vi hoppas att kunna uträtta ännu mer framöver tack vare denna sammanslagning.
Brinner du som läser det här för Djurgården och vill engagera dig och hjälpa till på något sätt? Tveka inte att kontakta oss på info@djurgardsfamiljen.se

Lokalförankring

Vilka är vi?