Victor Edvardsen
victor-kaj-edvardsen:se

Victor Edvardsen

V. K. Edvardsen

Anfallare

28 år (född 1996-01-14)

Söndagsbarnet Victor Edvardsen föddes 14 januari 1996. Han växte upp i Sävedalen utanför Göteborg.
Edvardsen spelade ungdomsfotboll i IFK Göteborg. Som 17-åring var han med i IFK Göteborgs U19-lag som vann SM-guld 2013. Han gjorde Göteborgskamraternas sista mål i 4⁠–⁠1-vinsten över AIK på Skytteholms IP i november 2013. Säsongen därefter gick laget till semifinal, men förlorade mot framtida blåränderna Jesper Karlström och Jonathan Augustinssons BP med 1⁠–⁠2 på Grimsta IP i oktober 2014.
2015, Edvardsens sista år i U19, spelade han en halv säsong med ungdomslaget och blev därefter utlånad till Utsiktens BK i Superettan. Med detta var tiden i IFK Göteborg över. Säsongen därefter spelade han ett fåtal matcher för Elverum IL i norska tredjedivisionen 2. divisjons grupp 3 under våren och i Stenungsunds IF i division II norra Götaland under hösten, där han blev ordinarie. 2017 spelade han en halv säsong för IK Oddevold i division I södra. Därefter gav han i stort sett upp fotbollen och började jobba på en underleverantör av bildelar.
Karlstads BK ville annorlunda och 2018 spelade han med dem i division II norra Götaland. Laget vann serien och spelade säsongen därefter i division I norra, Edvardsen stod för 25 mål på 24 matcher första året. Laget förstärktes nu med den tidigare djurgårdaren Oscar Jonsson i kassen och under sommaren kom även Djurgårdslånet Johan Andersson. Edvardsen gjorde 14 mål på 29 matcher för sitt Karlstads BK, som kom femma som nykomlingar tätt efter lokalkonkurrenten Carlstad United. Efter säsongen slogs de två ihop till IF Karlstad.
Edvardsen blev inte del i det nyskapade Karlstadslaget utan flyttade 2020 i stället vidare österut och uppåt i seriesystemet till Degerfors IF i Superettan. I Degerfors var han med och förde upp laget till Allsvenskan för första gången på 24 år. Edvardsen bidrog med 16 mål på 29 matcher.
Victor Edvardsen debuterade i Allsvenskan måndagen 12 april 2021 för Degerfors IF i en 0⁠–⁠2-förlust borta mot AIK på Friends arena. Under säsongen gjorde han 14 mål på 29 matcher för Degerfors och blev nominerad till Allsvenskans stora pris i kategorin Årets anfallare.
Victor Edvardsen anslöt till Djurgården från Degerfors IF i januari 2022. Han debuterade för Djurgården och blev debutantmålskytt med matchens enda mål i 1⁠–⁠0-vinsten över IK Brage i Svenska cupens gruppspel hemma på Tele2 arena måndagen 21 februari 2022. Måndagen 4 april 2022 debuterade han för Djurgården i Allsvenskan i 3⁠–⁠1-vinsten över sitt gamla lag Degerfors IF i hemma på Tele2 arena. Han stod för två mål i matchens andra halvlek av debuten.