Curtis Edwards
curtis-edwards:gb-eng

Curtis Edwards

C. Edwards

Mittfältare

30 år (född 1994-01-12)

Curtis Edwards föddes onsdagen 12 januari 1994 i Middlesbrough i engelska Nordyorkshire. Han växte upp i Middlesbrough och spelade ungdomsfotboll i Thornaby FC och i Middlesbrough FC:s akademi, men fick inget A-lagskontrakt hos de senare som 19-åring. Hans äldre bror Kieran spelade också ungdomsfotboll och spelade också i samma akademi.
Curtis Edwards gjorde fruktlösa försöka att hitta en ny klubb och hamnade till slut i Darlington 1883 i engelska åttondedivisionen Northern Premier League Division I North i september 2013. Efter några månader flyttade han i stället tillbaka till hans moderklubb Thornaby FC i engelska tiondedivisionen Northern Football League Division II, där hans pappa var i tränarstaben. Han gjorde ett nytt försök i serien mitt emellan, Northern Football League Division II, i Spennymoor Town under våren, men spelade inga matcher där och återvände till Thornaby.
Som 21-åring flyttade Edwards till Ytterhogdal 2015 och spelade med Ytterhogdals IK i division III södra Norrland. Sommaren därefter flyttade han 14 mil norrut till Östersund för att spela med Östersunds FK och debuterade i Allsvenskan för dem lördagen 6 augusti 2016 när han startade i 4⁠–⁠0-vinsten över GIF Sundsvall hemma på Jämtkraft arena.
I samma övergångsfönster som Edwards anlände till ÖFK kom även framtida blårandiga lagkamraten Piotr Johansson på lån från Malmö FF, Djurgårdslånet Hampus Nilsson samt Stefan Karlsson, som hade lämnat Djurgården efter två och ett halvt år i Stockholm.
Våren efter var han med och vann Svenska cupen med jämtlänningarna. I det efterföljande Europa Leaguekvalet spelade han tre matcher och i huvudturneringen spelade han alla gruppspelsmatcher och åttondelsfinalen mot Arsenal FC.
Curtis Edwards anslöt till Djurgården från Östersunds FK i juli 2019. Lördagen 10 augusti 2019 spelade han sin första allsvenska match för Djurgården och gjorde ledningsmålet i 4⁠–⁠0-vinsten över IK Sirius hemma på Tele2 arena. Under guldåret 2019 spelade han tolv matcher och gjorde ett mål.
Djurgårdens hemmavinst över Falkenbergs FF med 1⁠–⁠0 onsdagen 15 juli 2020 på Tele2 arena blev hans 100:e match totalt i Allsvenskan.
Det blev två och en halv säsonger i blårandigt för Edwards, i februari 2022 lämnade han Djurgården och gick till norska Stabæk IF. När han lämnade hade han representerat Djurgården i 58 matcher i Allsvenskan, Svenska cupen och Europakval och gjort sex mål i dessa. Han var med och spelade hem ett SM-guld, ett litet SM-silver och ett SM-brons.