Lova Lundin
Nobbes Djurgårdsbilder
lova-lundin:se

Lova Lundin

L. Lundin

Anfallare

25 år (född 1998-10-25)

Söndagsbarnet Lova Lundin föddes 25 oktober 1998 i Borlänge. Hon spelade ungdomsfotboll i Torsångs IF.
Lova Lundin debuterade för Kvarnsvedens IK den första upplagan av Elitettan 2013. Ett år senare kom även likaledes framtida djurgårdaren Fanny Lång och tidigare djurgårdaren Ahkeela Mollon till laget. Hon var med och vann serien med Kvarnsveden 2015 och laget kvalificerade sig för Damallsvenskan året efter. Lova Lundin debuterade i Damallsvenskan som 17-åring lördagen 23 april 2016 för Kvarnsvedens IK, i 3⁠–⁠1-vinsten borta mot Mallbackens IF på Fryxellska skolans IP i Sunne. Hon spelade med laget i Damallsvenskan två säsonger innan de åkte ner i Elitettan igen. Efter en halv säsong med Kvarnsveden i Elitettan flyttade hon sommaren 2018 till Umeå för att spela i Umeå IK och studera till läkare. I laget fanns även framtida blårandiga lagkamraten Sanna Kullberg och likaledes framtida djurgårdaren Rachel Bloznalis. Med Umeå IK vann hon Elitettan en andra gång 2019 och spelade i Damallsvenskan igen 2020.
Umeå IK åkte dock ur första säsongen av sejouren i Damallsvenskan. Lundin gick till spanska EDF Logroño och spelade med dem i Primera División under våren 2021. Under tiden i Spanien hann hon spela elva matcher för klubben, sitta på bänken i finalen av Copa de la Reina mot FC Barcelona, som slutade i förlust, och åka ur Primera División. Lundin gick då vidare till franska Soyaux Charente i Division I sommaren 2021, men spelade endast tre seriematcher för dem under hösten.
Lova Lundin anslöt till Djurgården i januari 2022 efter att ha brutit sitt kontrakt med ASJ Soyaux Charente. Hon debuterade i blårandigt söndagen 6 mars 2022 i det mållösa mötet mot Piteå IF i Vinnarhallen i Svenska cupens gruppspel. Söndagen 27 mars 2022 debuterade hon i blårandigt i Damallsvenskan i Djurgårdens 1⁠–⁠4-förlust hemma på Tele2 arena mot Piteå IF i säsongens premiäromgång.