Hayley Dowd
Nobbes Djurgårdsbilder
hayley-dowd:us

Hayley Dowd

H. Dowd

Anfallare

30 år (född 1994-09-07)

Hayley Dowd föddes onsdagen 7 september 1994. Hon växte upp i Peabody, Massachusetts.
2013–2017 studerade hon vid Boston College och spelade collegefotboll med Boston College Eagles, som tillhörde universitetskonferensligan Athletic Coast Conference. Hon spelade 81 matcher för collegelaget under de fyra säsonger som spelades när hon gick på skolan och gjorde 39 mål. En säsong under Dowds tid med Eagles kvalificerade de sig till slutspel i ACC-mästerskapet, 2013. Där blev det förlust, 0⁠–⁠1, borta mot Tar Heels från UNC Chapel Hill i kvartsfinalen på Fetzer Field i Chapel Hill, North Carolina.
2013 spelade de även i NCAA-mästerskapet, i första omgången mötte de Huskies från Northeastern University i Boston, Massachusetts och vann med 2⁠–⁠0 på Newton Soccer Field i Newton, Massachussets. I sextondelsfinalen väntade Cornhuskers från University of Nebraska i Lincoln, Nebraska. Dowd gjorde ett mål i matchen för Eagles som vann med 4⁠–⁠1 på Nebraska Soccer Field i Lincoln. Åttondelsfinalen mot Fighting Illini från University of Illinois Urbana-Champaign på samma stadion slutade med samma resultat och Dowd gjorde återigen ett av målen. I kvartsfinalen blev dock Seminoles från Florida State University i Tallahassee för svåra och Eagles förlorade med 0⁠–⁠4 på Soccer Complex i Tallahassee. Dowd spelade alla matcher i slutspelet. 2015 var de återigen i NCAA-mästerskapet, denna gång mötte de Tigers från Princeton University i första omgången på Roberts Stadium i Princeton, New Jersey, vilket slutade i en 2⁠–⁠4-förlust.
Efter studierna fortsatte Dowd 2017 till Boston Breakers i National Women's Soccer League. Det blev dock bara ett framträdande i ligan. 2018 flyttade hon till Sverige och spelade i Sandvikens IF i division I norra Svealand. Efter elva mål på elva matcher under våren flyttade hon 16 mil norrut och en division uppåt till Ljusdals BK i Elitettan, där även framtida blårandiga lagkamraten Sara Olai fanns. Där blev det åtta mål på elva matcher. Det räckte emellertid inte till att hålla kvar nykomlingarna Ljusdal i serien och Dowd fortsatte ytterligare mer norrut till Moröns BK som inför 2019 var nykomlingar i serien som Ljusdal just hade lämnat. Under säsongerna 2019 och 2020 spelade hon alla de 52 seriematcherna för laget och gjorde 33 mål första säsongen och 15 mål under andra. Med de 33 målen vann hon skytteligan och blev spelaren med näst flest mål under en säsong i seriens då sjuåriga historia.
Hayley Dowd anslöt till Djurgården från Moröns BK i november 2020. Lördagen 13 mars 2021 debuterade hon som i blårandigt i 4⁠–⁠0-vinsten över IK Uppsala i Svenska cupens gruppspel hemma på Stadshagens IP. Hon blev målskytt i Djurgårdsdebuten när hon gav laget ledningen i den 10:e matchminuten. Dowd debuterade i Damallsvenskan lördagen 17 april 2021 i 1⁠–⁠0-vinsten över Kif Örebro i säsongspremiären hemma på Stockholms stadion.