Isak Hien
isak-hien:se

Isak Hien

I. Hien

Mittback

25 år (född 1999-01-13)

Isak Hien föddes onsdagen 13 januari 1999. Hien spelade ungdomsfotboll i FC Djursholm och i Vasalunds IF.
Som 16-åring var Hien med i FC Djursholm U17-lag som gick till SM-final 2015. På Djursholms IP förlorade dock Djurs finalen mot AIK i november 2015 med 1⁠–⁠2. Till säsongen efter bytte Hien till Vasalunds IF och spelade med deras U17- och U19-lag.
Måndagen 17 april 2017 gjorde han seniordebut för klubben när han blev inbytt i den 78:e matchminuten av Vasalunds IF:s säsongspremiär borta mot Umeå FC på Gammliavallen. I matchen, som slutade 3⁠–⁠3, spelade även tidigare djurgårdarna Patrick Amoah och Peter Magnusson och i tidigare Djurgårdstränaren Andrée Jeglertz motståndarlag fanns tidigare djurgårdaren Yoon Soo-yong. Under säsongen fanns Hien på plan i 19 av de 26 matcherna för Vasalund som åkte ur division I norra. Hien spelade fyra säsonger med Vasalund till och med 2020. På dessa gjorde han 82 seriematcher för klubben och var med och förde upp dem först till division I norra igen och under sista säsongen till Superettan. Under säsongerna hade han, förutom Amoah och Magnusson, även sällskap av Djurgårdslånet Joseph Ceesay och de tidigare djurgårdarna Frej Ersa Engberg och Filip Tasic under olika perioder.
Isak Hien anslöt till Djurgården från Vasalunds IF i december 2020, men skadade sig på försäsongen. Han debuterade för Djurgården och i Allsvenskan söndagen 9 maj 2021 i 0⁠–⁠2-förlusten borta mot Degerfors IF på Stora Valla. Det blev fem allsvenska matcher och en match i Svenska cupens kvalomgång under debutsäsongen. Han spelade även med Vasalund i Superettan på lån under hösten, dit även tidigare djurgårdaren Kebba Ceesay hade anlänt tidigare under säsongen.
Isaks lillebror Leon har representerat IK Frej och Hammarby TFF i division I norra. 2022 spelar han med Hammarby TFF i division I.