Djurgårdens IF

Därför ratas poängkungen

Aftonbladet

för 7 månader sedan

Under måndagen togs den andra Tre Kronor-truppen ut för säsongen. Förbundskapten Johan Garpenlöv har valt att byta ut stora delar av gänget som var med i Karjala Tournament, som slutade med tre raka förluster för Tre Kronor.

Nu är det nytt blod i laget, bland annat för att Djurgården, Luleå och Frölunda spelar Champions Hockey League under landslagsuppehållet.

Färjestad fick med tre spelare: Gustav Rydahl, Linus Johansson och Michael Lindqvist. Men Marcus Nilsson saknas fortfarande. Trots att han just nu toppar poängligan och trots att han gjort så i stort sett hela säsongen.

Garpenlöv förklarar ”ratningen” så här:

– Vi känner att de spelare som vi tagit ut är de som vi vill se. ”Lillis” leverar i Karlstad och gör det bra. Han leder poängligan, bland annat. Men på internationell nivå behövs det en växel till. Vi kommer hålla koll på ”Lillis” fram till nästa uttagning.

Vilka brister har han?

– Det är spelet utan puck och om han klarar av att hantera det på landslagsnivån. Vi känner oss inte säkra på att han gör det.

Färjestad ser det på två sätt att deras stjärna saknas i Channel One Cup.

– Jag kan inte sätta mig in i Tre Kronors situation. Marcus offensiv är i alla fall stark och det vore kul för svensk hockey, och för Marcus själv att han får chansen. Sedan ska man ju veta att Tre Kronor ska bygga ett lagt för VM med NHL-spelare och så och där kanske Marcus får det svårt att ta en plats, säger Johan Pennerborn.

– Sedan kanske det är bra för Färjestad att han inte kom med nu. Vi har redan tre spelare med i truppen och har viktiga matcher i SHL efter jul.