Djurgårdens IF

Djurgårdsmålvakten ovetande om påstådda intresset från nykomlingen: "Inte hört något"

Fotbollskanalen

för 6 månader sedan

Inför säsongen 2019 värvade Djurgårdens den norske målvakten Per Kristian Bråtveit från Haugesund. Till en början var han förstemålvakt, men fick sedan stå åt sidan till förmån för Tommi Vaiho. Norrmannen själv medger att det inte var, och är, en situation som inte är optimal.

- Jag måste ha speltid. Det är ett tråkigt svar som jag ger till alla, men det bästa hade varit om jag fick det i Djurgården och inte behövt gå någon annanstans för att få det. Men som läget är nu ser det svårt ut att ta förstaplatsen och jag får börja se mig lite runt, säger han till Fotbollskanalen.

Har du pratat någonting med Bosse (Andersson, sportchef i Djurgården) om framtiden?
- Nej. Bosse är ju på Kaknäs varje dag så jag pratar med honom dagligen, men det är inget speciellt snack så.

Nyligen uppgav FotbollDirekt att den allsvenska nykomlingen Mjällby AIF är intresserat av målvakten och Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftade för sajten att det fanns en kontakt.

- Det är klart att jag har pratat med några olika klubbar. Det är så det är och jag ska som sagt inte sticka under stol med att vi har kontakter med en klubb som Mjällby, sa han till FotbollDirekt.

Bråtveit själv vet däremot inte om något intresse från Blekingeklubben.

- Jag läste det själv hos er, tror jag, att Mjällby är intresserat. Jag har inte hört någonting.

Samtidigt som 23-åringen miste sin plats som förstemålvakt i Djurgården blev han inte heller kallad till Norges landslag, vilket han var uttagen i under samlingen i mars. Han själv vill inte lägga fokus på landslaget i nuläget, utan har bara siktet inställt på kontinuerlig speltid.

- Först och främst måste jag få speltid innan jag kan börja tänka på landslaget. Det är viktigt att spela och man kan självklart inte ta med en målvakt (i landslaget) som inte lirar någonstans.

Bråtveit gjorde sammanlaget tio allsvenska framträdanden för Djurgården den gångna säsongen och höll fyra nollor. Målvakten har avtal med klubben över säsongen 2022.