Frisk Eddahri vill vara pusselbiten som Sundsvall saknat: "Skulle vara fantastiskt"

Fotbollskanalen

för 4 dagar sedan

Efter att ha lämnat Djurgården i vintras hamnade Omar Eddahri, 29, Gif Sundsvall. Där fick han en flygande start med mål och assist i den allsvenska premiären mot Djurgården. Han spelade också 90 minuter i 3-1-segern mot Malmö FF, men i den tredje omgången mot Elfsborg var olyckan framme. Eddahri skadade sig.

- Jag var borta i lite mer än tre månader. Med tanke på att det var en liten skada så är det klart att det var irriterande. Det skulle kanske egentligen tagit en månad. Men vissa saker var inte hundraprocentiga, så det tog det lite längre tid än väntat. Men nu är jag tillbaka så det är passé, säger han till Fotbollskanalen.

Sedan ett par veckor är han tillbaka för fullt och har dessutom gjort ett par inhopp. I Eddahris frånvaro har ”Giffarna” gått tungt och laget ligger på jumboplats med åtta omgångar kvar av allsvenskan. Det är svårt läge, men långtifrån omöjligt, menar Eddahri.

- Jag ser på de återstående matcherna som en fantastisk möjlighet att komma tillbaka till det vi gjorde i början av säsongen. Vi har en möjlighet att göra något som är väldigt svårt med tanke på det läget vi är i. Men det är fullt möjligt. Vi har fått in en ny tränare (Tony Gustavsson) och det ger ny energi. Vi har ett tillräckligt bra lag, så jag ser inte varför vi inte skulle kunna fixa ett nytt kontrakt.

Eddahri hoppas också kunna vara en bidragande faktor till att Medelpad-laget håller sig kvar i Sveriges högsta serie.

- Vi har ett starkt lag, men i slutändan är det ändå någon som måste vara x-faktorn och göra det lilla extra. Det känns som att det är det vi saknat och jag hoppas kunna vara den pusselbiten. Det är hela laget som måste göra det, men om jag kan vara grädden på moset så skulle det vara fantastisk att få avgöra några matcher och ge oss några extrapoäng i tabellen.

Sundsvall har också genomgått ett tränarbyte för en dryg vecka sedan. Joel Cedergren fick sparken. In kom den förre Bajen-tränaren Tony Gustavsson. Eddahri har fått ett positivt intryck av honom såhär långt.

- Jag tycker att han har kommit in med energi. Det känns som det är lite av en ny anda och lite ny luft. Det är såklart positivt. Sedan är det lita nya taktiska direktiv som vi måste ta till oss fort. Men det är inga svåra grejer, så jag tror att det kommer att gå galant.

Sundsvall spelar sin nästa match mot Örebro på lördag. Matchen sänds på C More Fotboll och kan stremas på cmore.se. Matchstart 13.30.

Läs hela artiklen på Fotbollskanalen