Dags för match: Aik borta

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 2 veckor sedan

Det är dags för seriefinal igen! Borde räcka så, va?

... inte? Alright. Vi möter Aik. Mörkret från Mordor. Och om det inte räcker så är du på fel plats i livet.

Trots ett kopiöst pressat schema med många matcher och begränsat med tid så fixade Björn Wesström sig tid att svara på mina frågor. Blir både glad och imponerad att han tar sig tid för mig. Att vår egne Kim Bergstrand rycker in och besvarar mina frågor börjar nästan bli rutin - även om jag aldrig kommer ta det för givet utan mer som en fantastisk, underbar vana.

----------------------------------- 

Vi börjar med frågorna från motståndaren från Solna

Några förändringar truppmässigt kontra matchen mot Öfk?
- Den kommer att tas ut på lördag, så när detta skrivs så är det ännu oklart. Vi har inga avstängningar men långtidsskador på Jesper Nyholm och Joel Ekstrand som inte kommer till start mer under 2019.

Är ni nöjda med er säsong så här långt?
- Vi har en placering som gör att vi är med i toppstriden. Det har vi haft de nio senaste säsongerna. Så vi har etablerat Aik i toppen av allsvenskan, vilket vi är nöjda med.

Vad tror du om matchen mot DIF?
- Det blir en jämn och tuff match. Djurgården kommer till matchen med serieledning, ett genuint försvarsspel och med det kommer ett stort självförtroende.

----------------------------------- 

Frågor och svar med Kim Bergstrand

Vad blir det för förändringar i truppen utöver Elliots avstängning?
- Hoppas på fler förändringar. Vi vill gärna ha in Edward Chilufya och Aslak Witry i truppen igen.

Hur råder slutanalysen efter matchen mot Malmö?
- Vi är nöjda med resultatet och vårt spel fram till målet. Sista delen av matchen har vi för lite bollinnehav och får försvara för mycket. Men det gör vi och andra sidan fantastiskt bra. Vi är trygga, lugna och litar på varandra. Som helhet en bra match av DIF!

Hur ser du på matchen mot Aik?
- De är luriga. De söver sina motståndare defensivt och är tunga och raka framåt. Inga andra lag spelar som dom. Om vi kan ha samma speluppbuyggnad som i våras och vara mycket skickligare i genombrottsspelet så finns det goda chanser. Tror dock att det viktigaste blir att kontrollera aggressivitet kontra coolhet. Risk att det bara bli kämpa och huvudet under armen. Men spelarna känns väldigt avspända och trygga i det dom gör.

Det finns en del skribenter på forum som beskriver Astrit som "dålig" för vårt försvarsspel. Du och Thomas sa någon gång att han är bland de bästa i laget på just den delen av spelet. Kan du utveckla det lite?
- Astrit är väldigt smart i positionsspelet och duktig på att känna vad som behövs i olika situationer. Dessutom coachar han andra bra.

-----------------------------------

Omslagsfoto: Mikael Thorn, från JKs hemsida