Spelarbetyg Malmö - Djurgården

Beckentauer @ Blåränderna

för 3 veckor sedan

Gårdagen bjöd på en seriefinal mellan Malmö och Djurgården. Det blev en väldigt intensiv och fysisk match där Blåränderna var effektivast när chanserna gavs. Segern innebär att DIF alltså ligger 6 poäng före skåningarna i guldstriden. Nedan följer spelarbetygen där skalan är 1-10 och där 4 är godkänt.

Tommi Vaiho - 10

Blir stor matchhjälte med sin straffräddning och flertalet andra vassa räddningar. Är säkerheten själv på inlägg och fasta situationer och det kändes faktiskt aldrig speciellt oroligt när Malmö kom till inläggslägen. Gör en helt magnifik räddning på Rosenbergs straff vilket givetvis var ett av de mest avgörande momenten i matchen. Så otroligt roligt att se Tommi vara såhär bra, han är värd varenda sekund av tillvaron just nu. Kan inte bli något annat än maxbetyg när han står för den insats han gör.

Jonathan Augustinsson - 7

Fick både spela skadad och på fel kant, men vad gjorde det när Sören Rieks knappt lyckades vaska fram något överhuvudtaget? Har haft det väldigt svårt med speltiden på sistone, dels på grund av skador men även för att Käck varit riktigt bra den här säsongen. Visade dock att han håller väldigt hög nivå trots den långa frånvaron. Ruskigt stabil defensivt matchen igenom. Av förklarliga skäl blev det ju inte jättemycket uträttat offensivt, men det var nog lika bra sett till vilka han fick möta på sin kant. Bra insats utifrån förutsättningarna.

Jacob Une Larsson - 7

Gör överlag en väldigt bra insats, men det är ett par situationer där han ställer till det lite för sig. Först blev han varnad efter en lite onödig tröjdragning. Därefter orsakade han straffen där Christiansen visserligen bara kastade sig på marken, men Une gick in lite klumpigt i den situationen. Blev en stund senare bortvänd av Molins vilket ledde till ett jätteläge för Gall som Vaiho räddade. Dock väldigt resolut i duellspelet matchen igenom och vann många dueller på timing och styrka.

Marcus Danielson - 8

Vår general gjorde återigen en riktigt bra insats. Plockade bort ett stort antal inlägg och försök till genomspel från Malmös sida. Stark och solid i närkampsspelet mot Rosenberg Malmös mittbackar på fasta situationer. Släppte ingen över bron och var dessutom väldigt säker i passningsspelet. Var lugnet själv trots det stundtals riktigt maffiga trycket på arenan. 

Elliot Käck - 6

Fick en lite jobbig inledning där han blev belastad rejält på sin kant och tvingades även dra på sig en varning i en närkamp med Beijmo. Jobbade sig sakteliga in i matchen och spelade mest på säkerhet, antagligen på grund av varningen han drog på sig tidigt. Dock följsam i defensiven och vårdad i passningsspelet. Släppte inte till jättemycket via sin kant efter den intensiva första kvarten. Är i och med varningen avstängd i derbyt. Överlag en bra insats!

Fredrik Ulvestad - 8

Riktigt bra insats! Var perfekt i ytorna framför egen backlinje och städade upp många andrabollar på Malmös långbollar. Fint passningsspel och fördelade spelet på ett framgångsrikt sätt. Kom även till ett par bra skottlägen, varav ett av dessa i den första halvleken så när smet in vid den bortre stolpen. Fick slita otroligt hårt sista kvarten när Malmö pressade på i våg på våg. Är så otroligt viktig för det här laget med sitt positionsspel och sin defensiva speluppfattning!

Curtis Edwards - 7

Inledde med att både slå fina passar och samtidigt slarva lite i ett par lägen. Spelade upp sig ju längre matchen gick och slog ett flertal riktigt fina passningar. Bland annat en fin skärande passning fram till Buya Turay som sedemera ledde till ett riktigt bra avslut av Ulvestad. Slog även en riktigt fin frispark i slutet på den första halvleken som så när nickades in. Funkar otroligt väl i den mer framskjutna rollen på det centrala mittfältet och visar gång på gång upp ett fint spelsinne. Känns nästan gjuten i startelvan trots att han bara spelat tre matcher för klubben.

Jesper Karlström - 7

Karlis är som en maskin som bara maler och maler. Gav inte Malmös spelskickliga centrala mittfält några ytor att jobba med alls, utan var konstant närvarande i duellspelet och närkamper. Fick inte vara riktigt så kreativ som man kanske vill att han ska vara, men detta var å andra sidan en match där man visste att det skulle bli otroligt mycket kamp. I den typen av matcher är det väldigt sällan som Karlis går förlorande. Krigade på enormt under 95 minuter och hade förmodligen löpt mest av alla på planen när matchen blåstes av. Fin insats!

Jonathan Ring - 6 (UT 69')

Fick inte så mycket ytor att jobba med, men var bra i momenten där han behövde hålla i bollen för att ge medspelare tid att hitta nya ytor. Fin i passningsspelet och bra i presspelet större delen av matchen. Är duktig när han låter motståndare söka upp honom för att på så sätt skapa ytor för sina medspelare. Slog passningen fram till Haris som sedemera ledde fram till det vackra segermålet. Det blev en matchbild som kanske inte passar Ring speciellt väl, men jag tycker han gjorde det bra utifrån sina förutsättningar ändå. 

Mohamed Buya Turay - 7 (UT 83')

Inledde lite knackigt med att slå bort ett par bollar, men var distinkt när han väl fick läget. Gjorde det matchavgörande målet och det var såklart matchens viktigaste sekvens tillsammans med straffräddningen. Löpte väldigt smart på kontringen som ledde fram till målet där han sprang in i ytan bakom Lasse Nielsen som försökte stötbryta på Ring. Avslutet därefter höll absolut högsta allsvenska klass. Visade varför han är så nyttig för det här laget när han förutom målet även jobbade stenhårt i presspelet matchen igenom.

Haris Radetinac - 8 (UT 88')

Vilken insats! Älskar matcher som blir av fysisk karaktär och det syntes tydligt. Förlorade bollen väldigt få gånger och var stenhård i närkampsspelet. Jobbade dessutom väldigt hårt i defensiven där en skadad Augustinsson annars skulle fått en jobbig kväll. Otroligt smart löpning och en perfekt passning som ledde fram till segermålet med timmen spelad. Hade ett stort tryck på sig från hemmapubliken men behöll kylan och skenade inte iväg mentalt. Väldigt stark match av Haris!

Bänken

Astrit Ajdarevic 5 (IN 69')

Kom in i mitten på den andra halvleken och försökte hålla i bollen lite mer. Lyckades med detta stundtals men fick bollen lite för få gånger för att göra något riktigt intryck på matchbilden. Godkänd!

Emir Kujovic (IN 83')

Spelade för kort tid för att betygssättas.

Kevin Walker (IN 88')

Spelade för kort tid för att betygssättas.

Kim & Thomas - 8

Det sättet laget går ut och genomför matchen på är monstruöst. För bara ett halvår sedan hade man haft otroligt svårt att se oss genomföra en sån här fantastisk insats mot allsvenskans på pappret bästa lag. Det blev en del laborationer på ett par positioner, men med den mentalitet det här laget har kan nästan vem som helst gå in och göra ett bra jobb på alla positioner. Matchplanen kändes ganska klok utifrån hur matchbilden såg ut. Malmö skulle försöka pressa högt första 15-20 minuterna och det hanterade defensiven väl. Det var egentligen bara på fasta situationer som Malmö hotade på riktigt i den första halvleken. Följsamheten i försvarsspelet genomsyrade hela matchen egentligen, även om Malmö lyckades spela sig till fler bra lägen. Offensivt sett lyckades vi vara spetsiga när lägena väl gavs. Det var ingen uppsjö med lägen som skapades, men vi spelade oss fram metodiskt och med tålamod. Riktigt fint samspel på 0-1 målet där det gick tre one touch-tillslag från egen planhalva till att bollen låg i nät bakom Dahlin. Energinivån hölls på en bra nivå och spelarna lyckades både hålla sig kalla och samtidigt taggade när det smälldes på i duellspelet. Sista kvarten blev det lite väl mycket rensande från backlinjen vilket nog gjorde oss onödigt trötta, men en väldigt fin taktisk insats!