Dags för match: Akropolis borta (Sv. Cupen)

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 1 månad sedan

Akropolis IF är en sportklubb som grundades i Stockholm våren 1968. Seriespel påbörjades i basket hösten 68' och fotboll våren 69'. Ungdomsverksamhet startades år 1975 och föreningen hade under en period över 35 lag med pojkar och flickor från juniorer upp till seniorer i basket, fotboll och volleyboll.

---------------------

Äsch! Vi kör en klassisk faktaruta också!

Namn: Akropolis IF
Grundades: För fotboll 1969
Hemmaplan: Spånga IP
Sportchef: Georgios Gogas
Tränare: Konstantinos Panagopoulos
Tidigare Djurgårdare i truppen: Christian Rubio och Marcus Enström
Tabellplacering: 1a i division 1 norra.
Tabellrad: 19 matcher/13 vunna/5 oavgjorda/1 förlorade/50-20 i målskillnad/44 poäng

---------------------

För mig så är Akropolis en ny bekantskap. Idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet har alltid varit utmärkta sätt för människor som flyttar till nya länder att umgås på ett sätt som är universellt. Detta är ett personligt antagande, men också en iakttagelse i allmänhet.
Sportchefen Georgios Cogas var så vänlig att ta sig tid att besvara mina frågor på ett uttömmande sätt som förhoppningsvis ger dig mer kunskap om denna framgångsrika division 1 klubb.

Har ni några skador eller avstängningar inför matchen mot oss?
- Inga avstängningar och samtliga i truppen är i träning. Så alla är uttagningsbara!

Hur ser du på er säsong så här långt?
- Vi startade seriespelet lite trevande med en hel del kryss i de inledande omgångarna. Under senvår/början på sommaren så kom vi in i en bra fas med 8 raka segrar vilket gjorde att vi gick till sommaruppehåll som serieledare. Det är vi självfallet ganmska så nöjda med, även om det alltiod finns saker man vill förbättra i sitt spel.
Nu efter uppehållet så har vi hunnit spela 3 matcher där vi vunnit 2 och kryssade den senaste. Detta gör att vi fortfarande leder serien, men vi har 3-4 lag som jagar oss tätt bakom. Med 11 omgångar kvar så är det mycket som kan hända i vår serie.

Vad tror du om matchen mot oss nu på torsdag?
- Självklart en rolig utmaning för våra killar att få möta Djurgården. Ett lag som verkligen har gjort det strålande bra denna säsong och är just nu i ett mycket bra flow med många segrar. På det så leder ni också Allsvenskan, vilket gör att matchen blir ännu mer spännande då man möter laget som just nu är BÄST i Sverige.

Är det några spelare som du tycker vår publik ska hålla ögonen på?
- En kille som har fått det att lossna i år är vår forward Victor Söderström. Efter att ha varit en lovande talang i BP (med allsvenskt spel samt spel i de yngre landslagen) så har hans karriär inte fått den utveckling alla hade hoppats på. I år ser det ut som att han börjat hitta tillbaka till det fina spel han visade upp i sina unga år!

Har läst in att ni har några gamla DIF-spelare i trupp, däribland Christian Rubio? Hur tycker du att det går för dom?
- Ja, det stämmer bra att det finns några killar i dagens trupp som har representerat Djurgården i sina unga år. Rubio Sivodedov är en av dom. Han kom till oss i slutet av mars och låg kanske lite efter konditionsmässigt under våren, men de sen aste matcherna har han tagit en ordinarie tröja och visar att det är en mycket fin spelare med bra egenskaper på den här nivån.
En annan är vår senaste sommarvärvning Kristijan Cosic som kom från Arameisk/Syrianska. En targetforward som redan hunnit med att göra ett viktigt mål för oss i hemmavinsten mot Karlslund.

Min gamla favoritjunior Marcus Enström då?
- Jag valde att inte nämna honom då han innan transferfönstret stängde den 13e augusti blev klar för ett annat lag i samma serie. Närmare bestämt Nyköpings BIS. Han startade säsongen so mordinarie mittback men förlorade sin plats efter 3-4 omgångar. Så han önskade mer speltid och till slut så hittade vi en bra lösning som passade honom. Han kommer med andra ord inte representera oss under hösten.


---------------------

Trots tätt matchande och säkert med ett i övrigt fullspäckat schema så tar sig Kim tid att besvara mina frågor. Han är så jävla bra. Stort tack åter igen!

Kommer det roteras spelare i matchen mot Akropolis? Några konkreta du kanske kan bjuda oss på redan nu?
- Vi kommer att rotera ordentligt.

Hur råder slutanalysen mot AFC?
- Analysen blev kort kollektiv pga täthet mellan matcherna. Mer fokus på det individuella med video den här gången.
Tycker vi försvarar oss bra och har grym återerövring samt flyttar bollen tillräckligt snabbt. Alla är påslagna hela matchen.

Vad tror du om matchen mot Akropolis? Hur väl scoutar man en motståndare som leder division 1?
- Vi har bra koll på Akropolis. Det är ett bollskickligt gäng med många "second chance"-spelare. Driver vi tempot och har rätt sorts tålamod så kommer de inte hänga med. Är vi omständiga och bekväma så blir det jobbigt.

Jag tror själv på modellen "det hårda jobbet i vardagen" - men jag undrar lite över om ni tränare/truppen taggar till lite extra inför kommande två veckors "examensprov"?
- Tror inte på extra taggning. Snarare extra kyla. Adrenalinet kommer flöda oavsett. Det gäller att kombinera aggressivitet med nerdragna axlar och kreativitet.
Vi ger alltid 100% - och mer finns det inte.

--------------------- 

Omslagsfoto: Erik Wibaeus