Spelarbetyg Djurgården - AFC Eskilstuna

Beckentauer @ Blåränderna

för 1 månad sedan

Serieledningen var tillfälligt tappad när AFC kom på besök till Tele2 Arena. Det skulle dock visa sig vara just tillfälligt. Blåränderna körde över AFC efter noter och matchen var väl i ärlighetens namn avgjord redan i den 17:e minuten. Nedan följer spelarbetyg där skalan är 1-10 och där 4 är godkänt.

Tommi Vaiho - 5

AFC hade 3 skott mot mål varav 0 på mål, så ni kan ju själva räkna ut att Tommi var i princip sysslolös nästan hela matchen. Vårt betongförsvar rensade bort de fåtal hot som de oranga lyckades vaska fram. Tommi fick nog faktiskt använda fötterna mer än händerna, vilket på något sätt är komik för en målvakt. Är ju omöjligt att underkänna Tommi då det inte är hans fel att han inte fick något att göra, men kan ju inte ge något superhögt betyg heller.

Aslak Witry - 7

Ser bättre och bättre ut för varje match! Flög fram på sin kant och spelade väl mer ytteranfallare än ytterback. Stod för ett antal vassa inlägg och fina samspel med det centrala mittfältet och den offensiva trion. Stabil defensivt och indianarna verkar han mer och mer ha slipat bort. Hanterade Nalic på ett bra sätt fram tills denne tvingades utgå. Norrmannen verkar för tillfället stortrivas!

Jacob Une Larsson - 7

Hade inte så mycket att göra, men plockade bort Avdic totalt i luftduellerna. Säker i brytningar och vårdat passningsspel. Utstrålar en enorm pondus i allt han företar sig. Kliver in kontrollerat och med timing i dueller, stötbryter när situationen kräver det och förlorar nästan aldrig en närkamp. Absolut en av seriens bästa mittbackar för tillfället!

Marcus Danielson - 8

Återigen målskytt och återigen bäst på planen. Superlativen är nästan slut när man ska beskriva den här herrens insatser. Förlorade inte en enda duell, läste ett antal uppspelsförsök, markerade bort AFCs hot och blev på toppen av det även målskytt. Var även nära att få en assist nedritad i protokollet när han stack iväg på en offensiv utflykt i den andra halvleken. En magisk sekvens i slutet på matchen när Danielson först tappar bollen, men rusar tillbaka mot bollhållaren och glidtacklar tillbaka den helt perfekt. Detta var alltså i 87:e minuten och det stod 3-0 på tavlan. Är ett monster den här säsongen. Obeskrivligt viktig för laget.

Elliot Käck - 7

Spelar i en omgivning som utstrålar enormt självförtroende och Elliot är helt klart en stor del i detta. Har utvecklat sin fysik och defensiva speluppfattning enormt. Har dessutom lärt sig den där perfekta avvägningen när han ska sticka iväg eller stanna kvar. Stod igår för en hockeyassist på 1-0 målet och skickade på en hel del fina inlägg, även om ett par kanske var lite missriktade. Fungerar i perfekt symbios med resten av laget.

Fredrik Ulvestad - 7

Det blev en lite svårbedömd matchbild för mittfältet. Första 20 minuterna fick AFC knappt låna bollen och DIF kom i våg på våg med bollvinster och snabbt passningsspel. Efter 2-0 målet såg det dock ut som att Blåränderna slog av något på takten och mest stod och vilade lite. Från läktarhåll uppfattades det dock lite onödigt att bara ge bort initiativet. Det var ju däremot aldrig någon fara, utan de få gånger AFC lyckades etablera någon typ av spel så stod mittfältet rätt gång på gång och bara städade bort allt. Som helhet en fin insats av Ulvestad som ångvältade fram på sitt karaktäristiska sätt.

Jesper Karlström - 7

Rent spelmässigt tycker jag Jesper var bäst på planen tillsammans med Mackan, men däremot var det ett par missriktade och slarviga passningar som ställde till det lite. Ett väldigt onödigt gult kort läggs också till på minuskontot. Men om man släpper det negativa så var Jesper ett riktigt rivjärn matchen igenom. Vann bollen hur många gånger som helst tack vare sitt kompromisslösa närkampsspel och fördelade spelet på ett väldigt fint sätt. Har tillsammans med Ulvestad bildat en riktig mur på det centrala mittfältet som är otroligt svårforcerad. Otroligt nyttig för laget med sitt slit.

Curtis Edwards - 7

Ungefär samma som med resten av mittfältet, vilket är rätt anmärkningsvärt när han blott gjort en match med laget innan. Känns som en naturlig del av laget med sin smartness och fina passningsspel. Flyter runt lite bakom den offensiva trion och hittar vackra svepande crossbollar och fina instick. Det är en väldigt stor fotbollshjärna Curtis besitter, det märks tydligt. Slog ett magnifikt inlägg till Danielsons 2-0 mål. Sällan man sett ett nyförvärv acklimatisera sig såhär snabbt!

Jonathan Ring - 5 (UT 67')

Kom inte riktigt loss i matchen utan fick mest stå felvänd och försöka börja om gång på gång. Hittade in med ett par snygga inspel och små delikatesser men det ledde sällan till något riktigt farligt. Enda undantaget var i den första halvleken när han fick på ett riktigt snyggt inlägg längs marken till Buya som borde stött den i mål. Lite anonym insats överlag, men absolut ingen katastrof.

Mohamed Buya Turay - 6 (UT 75')

Blandar och ger, vilket man blivit van vid. Gör påpassligt 1-0 efter drygt 2 minuters spel och var därefter väldigt het när han hade bollen. Men Buya gör sällan en jämn prestation matcherna igenom. Borde gjort ett till mål i den första halvleken och fick även ett jätteläge i den andra halvleken som han snubblade bort. Lite stabbig när han sätts i avgörande lägen, vilket är något han måste jobba med. Bortsett från missarna gör Buya en bra insats dock. Sprang på allt möjligt och omöjligt och var faktiskt stundtals väldigt delaktig i själva spelet. Målskytt på det och det finns egentligen inte jättemycket att klaga på. Förutom missarna då....

Edward Chilufya - 5 (UT 46')

Flänger runt så man knappt fattar vad som händer. Igår var det knappt så Chili själv hängde med, fast inte alltid på ett positivt sätt. Blir lite väl omständig ibland när han bara kan slå en enkel boll eller hoppa över den. Är ju såklart väldigt ung och ett riktigt råämne, men för att han ska bli en gjuten startspelare måste han börja ta lite färre touch och bli lite distinktare när det ska hända grejer. Kändes lite som att Chili visste att han kunde göra lite som han ville på planen och då blev det blandad leverans. Lyckades dock ordna fram ett oklart men stort antal hörnor på egen hand! Fick en ful tackling rakt över fotleden från Gustav Jarl tidigt i matchen men såg dock inte nämnvärt hindrad ut av detta. Blev dock utbytt i paus pga vad som kan misstänkas vara av den anledningen.

Bänken

Nicklas Bärkroth - 6 (IN 46')

Ett bra inhopp av "Bärka"! Försökte vända både inåt och utåt när han kom i en mot en-lägen på vänsterkanten. Allt som oftast blev det ett inspel mot framstormande blårand, dock med varierande slutdestination på inspelen. Fyllde på in i boxen oftare än vi är vana vid att se. Snyggt avslut på 3-0 målet och det känns väldigt skönt att ännu fler yttrar börjar leverera poäng!

Haris Radetinac - 5 (IN 67')

Inte så mycket att skriva om här. Hade en hockeyassist till 3-0 målet och krigade på enligt det sedvanliga Haris-sättet. Blixtrade till när han fintade bort AFCs försvar och avlossade ett skott som tyvärr räddades av Levchenko.

Oscar Pettersson - 5 (IN 75')

Kul att se Oscar få hoppa in för andra matchen i rad! Hann inte uträtta några underverk, men visade stor vilja och lite intressanta egenskaper. Besitter ju snabbhet och fin teknik och det fick han visa upp er par gånger när han försattes i spel med bollen.

Kim & Thomas - 7

Det var intressant hur Kim och Thomas skulle hantera de på förhand lätta matcherna hemma mot Sirius och AFC. Matcher vi bara skulle föra och vinna enkelt. Man kan säga att tränarduon klarade sig mer än väl. 7-0 på två matcher och knappt en anstymmelse till målchans bakåt. Det är ett otroligt homogent lagbygge dessa herrar snickrat ihop. Allt från Buya i förstapressen till Vaiho som sista utpost. Varenda pusselbit i laget är noga genomtänkt och skräddarsydd för alla möjliga tänkbara scenarion. Nu efter de lite lättare matcherna fick vi även svar på att vi onekligen kan föra matcher och även smälla in en hel del mål. Ett frejdigt anfallsspel med relativt högt bolltempo och ett väldigt högt pressande centralt mittfält som vinner bollen så fort motståndarna får tag i den. När motståndarna sedan pressas att slå en långboll står Mackan och Une där och bara säger godmorgon och vinner tillbaka den igen. Det är ett sådant lugn och en obeskrivlig trygghet Kim och Thomas byggt upp i laget. Aldrig någon panik, utan kontrollerat och metodiskt bedriver vi matcherna. Igår kostade vi även på oss att ha några perioder då vi mest stod och väntade ut AFC för att vila lite. Vi är så pass trygga i vårt spel att vi kan ge bort initiativet stundtals och det känns otroligt bra.