Dags för match: AFC hemma

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 1 månad sedan

Efter den på många sätt fantastiska matchen mot Sirius i förra veckan så är det återigen dags för match. Jag tycker att Sirius gjorde en helt ok match om man ser till förutsättningarna där de fick lira med en man mindre en stor majoritet av matchen. Vill dock passa på att flika in att jag tycker vi hanterar det numerära överläget kanon. Har genom åren sett många lag som knappt får med sig något då anfallsspelet lätt låser sig. Men vi var riktigt grymma och med våra mått mätt så är det en fantastisk match från start till slut.

Denna vecka innehåller 3 väldigt viktiga matcher, men vi på Blåränderna väljer även vi att applicera en klassisk tränarklyscha och tar en match i taget. Först ut är AFC Eskilstuna som kommer upp till den blåblå huvudstaden på besök. Jag har personligen kontakt med deras huvudtränare Nemanja på veckobasis då vi brukar prata om de Allsvenska matcherna. Jag frågade vad han tyckte om den straff som aik tilldelades i deras möte nu senast. Själv tyckte han att det var straff (jag tyckte den var väldigt billig). Överlag så rådde hans analys att oerfarenheten i deras trupp ofta blir avslöjad mot mer erfarna lag vilket i sin tur medför noll poäng för ofta.

Truppmässigt så får AFC tillbaka sin kapten samt den gamla Djurgårdare Loeper. Tror själv inte att det kommer spela så pass stor roll trots debaclet i vårt senaste möte. Känslan på förhand just nu är att vi kommer vinna oavsett matchbild. Sättet vi fullkomligt sköljer över våra motståndare, som nu senast mot Sirius, bidrar till en självsäkerhet på det här laget. Alla inom Djurgården borde bara passa på att leva i nuet och njuta av Sveriges bästa fotbollslag.

---------------------------

Frågor och svar med Nemanja

Blir det några truppförändringar mot oss kontra aik?
- Vi har fått in en ny spelare som heter Pontus Rödin. Anel Rashkai och Loeper kommer tillbaka efter avstängningar också.

Hur råder slutanalysen av matchen mot aik?
- Tyckte vi gjorde en bra match. Påminde en del om den mot er när ni var på besök, men tyvärr lyckades vi inte få med oss några poäng den här gången.

Vad tror du om mötet mot oss på måndag?
- Att ni är storfavoriter och vi verkligen måste överprestera för att få med oss poäng hem.

Tror du att skriverierna om er i veckan kommer påverka er positivt eller negativt?
- Nej, det kommer inte påverka oss.

---------------------------

Frågor och svar med Kim (besvarades i fredags)

Potentiella truppförändringar?
- Jesper är tillbaka efter avstängning. Så det blir minst en förändring.

Slutanalys av matchen mot Sirius?
- Vi är nöjda med att vi hela matchen drev tempot med få tillslag och många djupledsryck. Inget fusk eller lathet i återerövring eller försvarsspel heller. Vi har skapat väldigt goda vanor. Lite mer effektivitet hade varit önskvärt men man får sällan allt.

Vad tror du om matchen mot AFC?
- De är ett svåranalyserat lag. Försvarar ofta med sex backar och lever bara på kontringar och andra bollspel. Ett organiserat, kämpande kaos skulle man kunna summera det som. Vi måste in bakom dom och driva tempo med rörlighet och få tillslag, vilket är lättare sagt än gjort.

Hur går det med Astrits rehab?
- Han krigar på. Vet inte när han är tillbaka än men det går åt rätt håll!

--------------------------- 

Omslagsfoto: Erik Wibaeus