Djurgårdens IF,

Brajen

Eddahri om tunga skadeperioden: "Varit psykiskt påfrestande"

Fotbollskanalen

för 4 månader sedan

Inför säsongen hämtade Gif Sundsvall in Omar Eddahri, som har ett förflutet i såväl Djurgården som AFC Eskilstuna. Och yttern fick en flygande start på sin tid i Sundsvall.

I premiären mot Djurgården noterades han för ett mål och en framspelning, men Eddahris allsvenska säsong har präglats av stora skadeproblem och yttern har inte gjort en match sedan mitten av april.

Men senast mot Östersund fanns Eddahri äntligen med i Sundsvalls trupp. Yttern fick dock spendera hela matchen på bänken, men är nu glad av att vara tillbaka i speldugligt skick.

- Just nu är det lugnt och allt känns okej med foten. Jag kämpar på för att köra för fullt, det har varit en lång process men nu hoppas jag att den är över, säger Eddahri till Sundsvalls Tidning.

- Det har självklart varit jobbigt. Jag är inte van vid att vara borta så länge, det är första gången jag inte kan spela fotboll på grund av en skada under en så lång tid. Det har varit psykiskt påfrestande och man har haft bra dagar, men många sämre. Samtidigt gör det en starkare.

I nästa match väntar Hammarby på bortaplan för Sundsvall och då kan Eddahri göra comeback på planen.

- Vi har inte pratar så mycket om när, men det är upp till Joel Cedergren när jag är klar igen. Jag är beredd att gå på när som helst så länge det känns som nu. Det är inte så att jag är försiktig av mig, att vänta och känna efter i flera veckor är inget för mig. Vill tränarna ha in mig så kör jag, säger Eddahri.