Djurgårdens IF

Beskedet: Kujovic ansluter om en vecka: "Flyger tillbaka till Tyskland"

Fotbollskanalen

för 4 månader sedan

Emir Kujovic är klar för spel i Djurgården där han har skrivit på ett avtal över 2,5 år. Men det dröjer innan anfallaren kommer att börja träna med Stockholmsklubben.

Detta då han först ska flytta hem från Tyskland.

- Jag flyger tillbaka till Tyskland nu under kvällen och är tillbaka tidigt nästa vecka. Sedan börjar jag träna med laget på tisdag och förhoppningsvis går det snabbt med den administrativa delen så att jag kan vara med och börja bidra på planen, säger anfallaren i en kommentar på Djurgårdens hemsida.

Kujovic lämnade Sverige och IFK Norrköping 2016 efter att ha varit en bidragande faktor till klubbens oväntade SM-guld 2015.

Först spelade anfallaren i belgiska Gent, där han hade svårt att få speltid och därefter väntade spel i tyska Fortuna Dusseldorf. Men speltiden lyste även där med sin frånvaro och därför ser Kujovic spel i Djurgården som en nystart.

- Först och främst är jag glad att vara här och få komma igång. Det blir lite av en nystart för mig och jag är väldigt spelsugen. Jag vill bidra med hunger och energi och hoppas så klart på att få spela så mycket som möjligt, göra mål och hjälpa laget så mycket som jag kan, säger han.

Kujovic berättar också att hans förstaval alltid varit Djurgården i jakt på en ny klubb i sommarens transferfönster.

- Det känns riktigt bra. Det har varit på gång ett tag och jag var här redan i somras och fick ett jättebra intryck av Bosse, Henke (Berggren) och tränarna. Sedan dess har det växt mer och mer från min sida och från i måndags fram till idag har det gått snabbt. Det har varit en del turer men det var ändå det här jag ville mest från första början. 

Kujovic är ännu inte spelklar för Djurgården och när han debuterar för sin nya klubb är därmed oklart.