Djurgårdens IF,

Spelarbetyg

Spelarbetyg Djurgården - Sirius

Beckentauer @ Blåränderna

för 1 år sedan

Serielederna tog på lördagen emot ett Sirius som på sistone haft ett jobbigt spelschema. Den jobbigaste matchen hade dock inte avverkats förrän Blåränderna totalt massakrerade det stackars Uppsalalaget. En tidig utvisning samt ett påföljande ledningsmål satte tidigt prägeln på matchen när Djurgården cementerade sin serieledning minst en omgång till. Nedan följer spelarbetygen där skalan är 1-10 och där 4 är godkänt.

Tommi Vaiho - 5

Tommi är rätt van över att inte behöva göra speciellt mycket, men detta var nog ändå den lugnaste match han någonsin haft. Fick något enstaka skott mot sig i den första halvleken och behövde plocka ner några hörnor men i övrigt stod han helt sysslolös hela matchen. Kan inte tillägga så mycket mer, han kunde nästan ha legat och sovit på mållinjen och vi hade ändå vunnit matchen.

Aslak Witry - 7

Matchbilden blev såklart otroligt påverkad av utvisningen, men Aslak gjorde en av sina bästa insatser för säsongen. Hade av förklarliga skäl inte överdrivet mycket att göra defensivt även om John Junior och Henry Offia stundtals försökte kontra. Hade riktigt fint samspel med framförallt Ring men även Chili och Buya. Slog en fin assist till Ulvestads 4-0 mål som landsmannen knoppade in. Formen ser onekligen ut att vara på uppåtgående, precis som för hela laget.

Jacob Une Larsson - 7

Märklig match för försvaret där DIF i princip konstant anföll i 90 minuter. De få gånger Sirius försökte sticka upp stoppades dom allt som oftast effektivt av försvaret då det oftast blev relativt tacksamma långbollar. Hanterade Haglund perfekt under den första halvleken då han fortfarande spelare anfallare. Borde fått en assist i protokollet när han snyggt frispelade Buya som fick totalt hjärnsläpp. 


Marcus Danielson - 7

Lite samma som med Une. Hade knappt något att göra under hela matchen, men läste ett par kontringsförsök från Sirius på ett exemplariskt sätt. Lite anonymare än vi är vana vid att se, men det berodde ju mestadels på att Sirius knappt hade bollen på hela matchen. Gjorde inga misstag och skötte de få aktionerna han tvingades göra med bravur. En tämligen komfortabel dag för samtliga försvarare. 

Elliot Käck - 8

Kan nog ha varit den bästa insatsen Elliot stått för sen Falkenberg hemma 2016! Riktigt bra fart på sin kant och hotade gång på gång i djupled. Kom till flertalet riktigt vassa inlägg och blev noterad för två assist (där den ena nog egentligen är hans mål) varav den andra var ett fantastiskt inlägg till Ring. Hade ett magiskt samspel med Chili som gång på gång ställde till det för Sirius stackars högerback. Gedigen i hemjobbet dessutom, även om det sällan krävdes löpningar i den riktningen. Riktigt bra insats!

Fredrik Ulvestad - 8

Även här en av de bästa insatserna i den blårandiga tröjan. Sög upp varenda andraboll och fördelade spelet på ett otroligt vårdat sätt. Är som en dammsugare bakom de mer offensiva spelarna och den rollen trivs han otroligt väl i. Slog knappt en passning fel på hela matchen och blev faktiskt även stundtals lite mer offensiv då han gång på gång fyllde på i straffområdet. Kunde nästan gjort ett hattrick sett till de chanser han fick, men fick nöja sig med att stånga in en kasse i den sista ordinarie spelminuten. 

Curtis Edwards - 7 (UT 65')

Vilken debut av Curtis! Hann knappt spela en handfull minuter innan han mycket vackert smällde in sitt första DIF-mål på volley. Såg ut att ha spelat med laget i flera år då han var väldigt trygg med bollen och fungerade väldigt väl i den lite mer framskjutna centrala mittfältsrollen. Otroligt samspelt med resten av laget och slog knappt bort några passningar överhuvudtaget. Dessutom en fin skottfot då han flera gånger fick på halvfarliga skott som Alvbåge tvingades ingripa på. En riktig succé!

Kevin Walker - 6

Gjorde inte på något sätt bort sig men hamnade lite utanför spelet i delar av matchen. Jobbade otroligt hårt för laget och satte hög press på Sirius låga försvar, vilket ofta renderade i att vi vann tillbaka bollen högt upp i planen. Fick på några halvdana skott och slog en del fina crossbollar, men briljerade kanske inte jättemycket. Dock viktig i laget med sin lite flytande roll över hela planen. En klart godkänd insats!

Jonathan Ring - 8 (UT 75')

Ytterligare en spelare som gjorde en av sina bästa insatser. Var otroligt svårfångad, stod för väl genomtänkta passningar och fick kröna insatsen med ett riktigt vackert nickmål(!). Borde även blivit noterad för en assist, men Chili lyckades på något märkligt sätt smälla upp bollen i ribban i fritt läge från ett par meters håll. Fungerar både som lite tillbakadragen bollhållare men även i en mot en den sista tredjedelen med sin explosivitet och fina vänsterfot. Otroligt viktigt att yttrarna kommit igång nu då ett tungt ansvar vilat på Buyas axlar.

Mohamed Buya Turay - 6

Gjorde en helt fantastisk första halvlek då han sprang på allt möjligt och även halvt ofrivilligt blev målskytt. Väldigt fint samspel med laget då han slog ett antal riktigt bra crossbollar och djupledsbollar på en framstörtande Chili eller ytterback. Hittade konstant fria ytor och kladdade inte med bollen vilket han ofta kan göra. Mattades av betänkligt i den andra halvleken och borde såklart blivit tvåmålsskytt när han på något helt overkligt sätt lyckades skjuta ett friläge från 5 meter bort i reklamskyltarna. Har de senaste matcherna varit lite fumlig i de avgörande lägena och borde nog gjort 2-3 mål till. Överlag dock en bra insats!

Edward Chilufya - 8 (UT 65')

Gjorde en helt magnifik insats! Flög fram som en vante i kulingvind, fast med kontroll. Först fick han Axel Björnström utvisad efter att ha sprungit 60 meter på 7 sekunder och blev totalkapad när han skulle gå på genombrott. Därefter skickade han in ett stenhårt inlägg till Buya som nog även det borde blivit mål. En stund senare slog han en perfekt genomskärare till Käck som slog in det där perfekta inlägget till Ring som stötte in 3-0. Stod hela tiden beredd att gå i djupled och gav inte Sirius en enda sekund att andas så fort han var runt bollen. Borde även blivit målskytt när han fick ett riktigt fint inlägg från Ring som han skickade stenhårt i underkanten av ribban från bara ett par meters håll. Visade faktiskt prov på riktigt fin speluppfattning i stora stunder då han ofta låg bakom många av uppbyggnaderna till avslut och mål. Bästa insatsen i DIF-tröjan?

Bänken

Oscar Pettersson - 5 (IN 75')

Fick göra sin allsvenska debut och visade att han även kan spela på den här nivån. Kom visserligen in i ett ganska tacksamt läge med 3-0 på tavlan och en man mer på planen. Dessutom var Sirius dödströtta efter att ha behövt jaga boll nästan hela matchen. Var frejdig med bollen och lyckades hitta igenom med ett par fina passningar, men kanske inte stod för något överdrivet briljant. En godkänd debut!

Haris Radetinac - 6 (IN 65')

Kom in efter dryga timmen och var riktigt jobbig att möta. Stressade Sirius försvarare konstant och var väldigt duktig på att hålla i bollen när den hamnade vid hans fötter. Höll bort Sirius försvarare och skapade ytor för sina medspelare på ett smart sätt. Skapade inga jättechanser, men bidrog i spelet på mer fysiska sätt.

Hampus Finndell - 6 (IN 65')

Riktigt roligt att se Hampus få lite speltid! Kom in med mycket energi och ville vara delaktig i spelet. Klackade snyggt fram Ulvestad i fritt skottläge, men avslutet gick rätt i famnen på Alvbåge. Var svårfångad med sin låga tyngdpunkt och fina teknik, men även passningsspelet var allt som oftast vårdat. Bra inhopp av Hampus!

Kim & Thomas - 8

Det blev nog kanske inte riktigt den matchbild som Kim och Thomas hade förutspått, speciellt inte med tanke på det tidiga röda kortet. Dom förväntade sig nog ett DIF som skulle ha mycket boll och styra och ställa, men den här matchbilden blev nästan som ett konstant powerplay. En så tydlig förändring av en matchbild är inte alltid lätt att hantera, men laget ökade nästan tempot och ångade på som ett skenande tåg under hela den första halvleken. Enorm rörelse från mittfältet och yttrarna. En konstant aktiv Buya som spindel i nätet. Ytterbackar som överlappade gång efter annan och på så sätt hotade Sirius nere i korridorerna. En taktisk triumf, kort sagt. Dessutom roligt att se dom byta in lite yngre spelare som även fick känna på lite A-lagsspel. Finns knappt något att klaga på, även om matchen såklart väldigt tidigt blev en tacksam historia.