Djurgårdens IF,

Inför match

Dags för match: Sirius hemma

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 1 år sedan

Det är återigen dags för serieledarna i Allsvenskan 2019 att beträda Tele2 Arena och motståndet den här gången står Sirius (vårt tredje möte för året) för. Slog mig ner i soffan och såg deras möte med Häcken nu senast och det var definitivt ingen 4-1 match sett till antal chanser. Det var snarare så att Häcken var ruskigt effektiva och Sirius mindre bra på att nyttja de chanser som de skapade. Deras (Sirius) speluppbyggnad och sättet de tog sig till chanserna var imponerande och är något jag tror att vi får se upp med.

Den dagen Offia lyckas kalibrera sina avslut så går inget motstånd säkert. Han besitter verkligen intressanta spetsegenskaper. Älskar Henriks (Rydström) svar på min fråga angående Offia här nedan. Påminner lite om Kims svar gällande ABW i förra texten.

Och hur skötte vi oss senast då? Jag tyckte vi ägde matchen totalt mot Elfsborg förutom de första 10. Kim tyckte som jag förutom att han vände på det och tyckte allt förutom de sista 10. Summa summarum så är vi verkligen grymma nu. Vi har ett riktigt bra flyt i spelet och slutresultatet skulle mycket väl ha kunnat sluta i större siffror sett till målchanser vi skapade. Trots detta så känns det som att det finns väldigt mycket mer att plocka ut från många spelare. Om det börjar lossna för individuella spelare ännu mer mot Sirius och/eller AFC så blir det åka av mot MFF och aik.

*******************

Henrik Rydström från Sirius och vår egne Kim Bergstrand var vänliga nog att svara på mina frågor. Vi börjar med gästerna!

Hur ser skadeläget ut i truppen? Är det några tillbaka kontra matchen mot häcken?
- Vi får tillbaka Elias Andersson efter avstängning och har även nyligen värvat Andé Österholm som vi hoppas ska bli spelklar till matchen. Annars så ser skadeläget ut som tidigare med Vecchia, Åhman Persson, Arvidsson och Jarl som fortfarande är indisponibla.

Ligger ni ungefär enligt plan både tabell- och spelmässigt?
- Ja, tabellmässigt så är det i linje med vad vi har förväntat oss. Vi är medvetna om förutsättningarna. Det kommer bli fajt hela vägen in, men vi tycker att vi spelmässigt haft riktigt fina stunder. Inte minst den senaste tiden. Utifrån vår spelmodell så har spelarna presterat starkt och konsekvent, men det har också varit perioder i vissa matcher där vi frångått matchplan och spelprinciper och där måste vi ha bättre uthållighet.

Vad tror du om matchen mot oss?
- Det blir en härlig utmaning. DIF är ett hårt jobbande kollektiv, och finare komplimang kan man inte ge. Till det har man individuell skicklighet och Kim och Tolles taktiska grund.

Offia ser stengrym ut. Haglund sa att han petar in mål på varenda träning. Är det mentalt att han inte får det att lossna på match?

- Han är ett lejon som just nu tror att han är en katt. Vi ska jobba vidare med honom och successivt plocka fram lejonet i honom.

*******************

Frågor och svar med Kim Bergstrand (onsdags)

Några truppförändringar sedan senast?
- Minst två kommer det att bli.

Hur råder slutanalysen efter mötet med Ellos?
- Ptja, slutanalysen är väl egentligen rätt lång men det jag nämnde häromdagen gäller fortfarande. Jag kan konstatera att vårt nav med Une, Mackan, Jeppe och Ulvestad är av högsta allsvenska klass och bär laget. Annars är lagspelet riktigt vasst där ingen fuskar och alla jobbar för varandra oavsett resultat eller eventuella misstag.

Det är dags att möta Sirius igen. Vad tror du om matchen? Tyckte att de såg vassa ut offensivt mot Häcken nu senast.

- De är jobbiga eftersom de är bollskickliga och har en väl inspelad idé. Om vi fortsätter vara noggranna och driver tempot så har vi goda chanser att vinna.

Kommer det blir spelmässiga eller taktiska förändringar nu när två tredjedelar av vårt mittfält saknas?
- Vi är inte klara med hur vi kommer uppträda mot Sirius, men några stora taktiska förändringar tror jag inte det blir. Det är lite funderande som återstår.

******************* 

Omslagsfoto: Erik Wibaeus