Djurgårdens IF,

Spelarbetyg

Spelarbetyg Elfsborg - Djurgården

Beckentauer @ Blåränderna

för 1 år sedan

På måndagen åkte Blåränderna ner till Borås för den på förhand tuffa bortamatchen mot Elfsborg. Det var ett dittills obesegrat hemmalag som skulle göra allt för att få behålla den sviten intakt. Djurgården ville dock annorlunda och snodde med sig samtliga poäng hem. I ärlighetens namn var segern aldrig speciellt hotad heller. I och med segern innebär det att Blåränderna nu är nya serieledare! Nedan följer spelarbetygen där skalan är 1-10 och där godkänt är 4.

Tommi Vaiho - 6

Var tämligen sysslolös större delen av matchen, men var på tårna de få gånger Elfsborg hotade. Fick tidigt göra en ganska enkel räddning, men behövde faktiskt inte ingripa något mer i den första halvleken. Stoppade fint ett friläge i den andra halvleken och höll på att förlora ett ben på kuppen. Säker och trygg med fötterna, men skickade väl ett par passningar över sidlinjen. Blir ofta svårbedömda insatser för Tommi då försvaret knappt släpper något förbi sig överhuvudtaget.

Aslak Witry - 6

När Elfsborg väl försökte rulla lite skedde det oftast på vår högerkant. Hade väl stundtals lite problem med Lundevall men det ledde inte till något jättefarligt. Riktigt fin i en del inläggssituationer där det mycket väl kunde resulterat. Bra samspel med Ring som gav en del frukt matchen igenom. Betydligt mer vårdad i passningsspelet i stort vilket kändes trevligt att se. Börjar kanske smått få gryende form? Bra insats!

Jacob Une Larsson - 7

Återigen en nästintill kassaskåpssäker insats från DIF:s mittförsvar. En aningen annorlunda matchplan från motståndarna då Elfsborg slog betydligt mer långt än vi är vana vid. Detta skapade ett par gånger lite oreda i DIF-försvaret, men utan att det egentligen hettade till. Höll bra koll på Ndione som inte kom till ett enda riktigt bra läge på hela matchen. Trots att han är cirka en decimeter kortare än sin tidigare nämnda motståndare vann han i princip varenda nickduell. Ett riktigt odjur i duellspelet och läste ett stort antal passningar från Elfsborgs centrala mittfältare. Litet minus för en ganska klumpig situation i den andra halvleken vilket med lite otur hade kunnat leda till en utvisning. Var komiskt nog närmast att bli målskytt för Elfsborg på ett inlägg från Kaib, men styrningen gick någon meter utanför. Väldigt stabil insats överlag!

Marcus Danielson - 7

Inledde för ovanlighetens skull lite svajigt. Blev stressad ett par gånger av Ndione och var nära ett par farliga bolltapp, men ordnade upp det i slutändan. Förutom inledningen var Mackan sig lik med ett noggrannt positionsspel och kompromisslöst närkampsspel. Släppte ingen "över bron" och avstyrde ett antal inläggsförsök från de gulsvarta. Känns otroligt märkligt att säga, men var nog hans "svagaste" insats sedan uppehållet och då får han ändå 7/10. Säger en hel del om hur bra han är just nu. Blev innan matchen utsedd till juli månads spelare. Otroligt välförtjänt!

Elliot Käck - 7

Inledde, precis som i Marcus fall, lite darrigt med något tveksamt ingripande. Spelade dock snabbt upp sig och gjorde i slutändan en riktigt bra insats. Flög stundtals fram på kanten, vilket inte minst gick att se vid ledningsmålet när han snyggt väggspelade sig fram med Ring. Hade en frispark som var en Kennedy-frisyr ifrån att hitta in under ribban precis i slutskedet. Riktigt starkt försvarsspel i ett antal situationer där han står väldigt nära sin motståndare och lyckas avstyra avslutsförsök. Passar in i detta lagbygge som handen i handsken.

Fredrik Ulvestad - 8

Centralt hade Elfsborg inte en suck i den här matchen. Det visste nog Jimmy Thelin då man tidigt såg att dom försökte hitta fram med långa bollar för att slå ut vårt centrala mittfält. När de väl försökte spela sig igenom centralt tog det ungefär 3 sekunder så hade Ulvestad eller Karlis vunnit tillbaka bollen. Otroligt stark i positionsspelet och i det uppbyggande passningsspelet. Stängde ner i princip alla ytor Elfsborg försökte skapa vilket jag tror gav matchbilden vi fick med ett väldigt dominant DIF i långa stunder. Han har verkligen hittat den perfekta rollen i detta lag med sitt hårda jobb och smarta defensiva spelsinne. Mycket bra insats!

Jesper Karlström - 8

Matchens spelare! Var verkligen överallt och lyckades med i princip allt. När Karlis är som bäst är han såhär överlägsen. Har ett spelsinne som är i absolut toppklass i ligan. Enormt stark i närkampsspelet och förlorade knappt en duell på hela matchen. Bollvinnare, offensiv spelfördelare och grovjobbare - allt i ett. Hade ett fräsande skott i den första halvleken som med lite bättre precision antagligen hade varit omöjligt att rädda. Otroligt kloka värderingar matchen igenom, vilket väl tidigare varit lite av hans svaghet. Är helt klart en av de viktigaste spelarna vi har just nu. 

Astrit Ajdarevic (UT 15')

Utgick skadad efter en knapp kvart. Spelade för kort tid för att betygssättas.

Jonathan Ring - 6 (UT 82')

Fungerade fint i samspelet med Witry, men även när han bytte sida och blev kantkamrat med Käck. Riktigt vacker genomskärare till Käck som blev upprinnelsen till ledningsmålet. Var kanske inte den mest framträdande spelaren i den offensiva tredjedelen, men var bra på att hålla i bollen och att få spelet att flyta fint. Visade stundtals upp ett fint spelsinne, även om det som sagt oftast inte ledde till någon direkt slutprodukt från hans fötter. Kommer nog flyttas in centralt till matchen mot Sirius då Karlström är avstängd och Astrit är skadad.

Mohamed Buya Turay - 5

Jobbade väldigt hårt i presspelet men fick inte så mycket uträttat framåt. Fick en del djupledsbollar längst kanterna att jobba med, men slarvade bort en del lägen. Borde blivit målskytt på stopptid när han fick en fin passning framför öppet mål från Haris men lyckades på något sätt fumla bort läget. Hotade ofta i omställningsspelet men hade helt enkelt inte det där lilla flytet. Var stundtals lite ovän med bollen när han skulle bryta igenom eller försöka få tiden att gå. Riktig klassframspelning till Walker på ledningsmålet, men i övrigt hände det nästan inget från hans sida. Ingen briljant insats, men han har samtidigt gjort sämre insatser.

Edward Chilufya - 5 (UT 46')

Den första allsvenska matchen från start för Chili blev en ganska spretig historia. Var stundtals riktigt svårfångad för Boråsarna, men det ledde sällan till något riktigt hot. Fick på ett riktigt bra skott i slutet av den första halvleken som testade Stuhr Ellegaard rejält. Lite begränsad i spelsinnet då han missade ett antal överlappningar från Käck som hade fritt läge på kanten. Utgick i paus, men det är i skrivande stund oklart varför det blev så. Tycker inte han gjorde bort sig så mycket att det förtjänade ett byte, men gissningsvis såg Kim och Thomas något som de ville förändra (förutsatt att det inte handlade om en skada). Helt ok insats dock!

Bänken

Kevin Walker - 6 (IN 15')

Blev inbytt väldigt tidigt i matchen då Astrit utgick på bår. Fick den lite framskjutna centrala mittfältsrollen och gjorde väl en ganska bra insats. Var inte överdrivet delaktig i spelet, men jobbade kopiöst matchen igenom. Dök upp som gubben i lådan på en fin framspelning från Buya och rakade in bollen i det bortre hörnet. Visar att det finns en riktigt fin bredd på mittfältet för stunden. 

Nicklas Bärkroth - 5 (IN 46')

Kom in efter paus och stod som vanligt för hårt jobb och noggrannt passningsspel. Var väl inget jättehot framåt, men är en stabil kugge i laget med sitt eviga slit. Ganska anonym insats, men man vet alltid vad man får när han är på planen. Kommer förmodligen få starta nästa match när vi har två mittfältare borta. 

Haris Radetinac - 5 (IN 82')

Kom in ganska sent i matchen och var ganska bra på att hålla i bollen. Jobbade hårt för att stänga matchen när vi skulle försvara ledningen. Vann på tilläggstid bollen i offensivt straffområde och serverade Buya en delikat passning, men tyvärr blev det inget mål där.

Kim & Thomas - 7

En god taktiskt genomförd match. Något osäker inledning när vi inte riktigt får upp tempot i passningsspelet och tappade bollen centralt ett par gånger, men det reparerades snabbt. Efter cirka 10-15 minuter tog DIF över matchen totalt och tillät aldrig Elfsborg att bygga några längre anfall. De centrala ytorna var totalt nedstängda med hjälp av vår starka centrallinje och anfallen skedde tålmodigt med ett fint passningsspel med många one touch-passningar. Det var egentligen nästan ologiskt att vi inte ens ledde i paus sett till det massiva spelövertag vi faktiskt hade. Lite riskabel plan sista 20 minuterna när vi försökte stänga igen matchen. Dock är DIF väldigt stabila och det kändes väl aldrig speciellt oroligt bakåt. Lägen fanns helt klart för att definitivt avgöra matchen, men vi fick kort och gott nöja oss med en uddamålsseger. Logiskt byte på Ring i slutet på matchen när vi mer försökte stänga matchen, men bytet på Chili i paus förstod jag inte riktigt (om det nu inte var pga skada alltså). Matchbilden kanske hade varit mer gynnsam för honom när vi tagit ledningen då ytorna öppnat upp sig lite mer. I stort tycker jag detta var en taktiskt väl genomförd match.