Djurgårdens IF,

Inför match

Dags för match: Elfsborg borta

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 1 år sedan

Det finns ett härligt skimmer kring Djurgården just nu. Vi lyckas med det som vi ska och vill. Mötet med Häcken nu senast var för mig ett härligt styrkebesked då vi spelade grym fotboll matchen igenom, trots att vi har de berömda marginalerna emot oss i många lägen. När allt väl klaffar så blir det fan åka av. Det gladde mig att Haris hade flyttat över till vänster. Nej, han är inte bättre där än till höger - men hans ytterkompanjon Ring är ruggigt mycket vassare till höger. De samspel som firma Haris, Ring och Buya (och i viss mån Astrit men från en desto djupare position) stod för i första halvlek var mumma för mig. Självförtroende ökar successivt över hela truppen allt eftersom spelarna lärt känna varandra och hur vi ska spela över säsongen.

Ellos borta har inte direkt varit en drömmatch i närtid, men jag tycker att så som vi har spelat på sistone kombinerat med deras form (bortsett från det sena avgörandet nu senast mot Kalmar) så finns det absolut ingenting som talar för att vi ska tappa poäng i denna match. 2018 fick de (Jon Jönsson av alla..) en turlig träff som fastställde slutresultatet till 2-2. En match nog många av oss Djurgårdare mentalt placerade i facket med de tyngre "förlusterna" för säsongen.

Är förvånad att ett så namnkunnigt lag kan producera så lite som Elfsborg. Om de inte hittar någon ny väg att beständigt inkassera poäng så tror jag att Ellos ledning inte kan stå emot så mycket längre och Jimmy Thelin, som på förhand kändes klippt och skuren att ta över Elfsborg, kan få packa väskan och lämna Borås. Om det blir utfallet så undrar jag vad som händer med Elfsborg. Något måste vara allvarligt fel i väggarna. Alla spelare och tränare de har haft de sista 5 åren - och vad händer? Snudd på ingenting.

Ni vet ju vad som händer om min matchtippning blir rätt. Serieledning. Smaka på den. När hade vi förstaplatsen efter såhär många omgångar sist? Och vet ni - jag tror att vi bara kommer bli bättre och bättre. Om vi klarar oss från skador på nyckelspelare så justerar jag mitt säsongstips till topp 2 istället för topp 3.

*******************

Nedan följer svar från Kim Bergstrand i vanlig ordning. Har ställt frågor till Elfsborg men har tyvärr inte fått något svar.

Några uttagningsbara förändringar i truppen gentemot Häcken exkluderat nyförvärvet Curtis Edwards?
- Blir säkert några ändringar i truppen. Jonis har problem med någon muskel.

Slutanalys av matchen mot Häcken? Fan vad bra vi var!
- Matchen mot Häcken var läskig eftersom de är ett lag som alltid kan skapa målchanser av ganska lite. Men vi hanterade deras styrkor väldigt bra och de får ägna sig åt lägre försvarsspel under långa perioder, vilket de varken gillar eller är särskilt bra på. Vi fortsätter att vara väldigt noggranna, arbeta tillsammans och är ödmjukt kaxiga vilket gör oss till ett väldigt jobbigt lag att möta. Spelarna är lyhörda och får ut mycket av sin förmåga i respektive roll. Vår centrala fyra är otroligt bra!

Vad tror du om den stundande matchen mot Ellos?
- Borås är bra hemma och har mycket talang offensivt. Vi ska sätta deras defensiv på hårdast möjligt test. Vårt tempo är bättre!

Ser ni Chili som en toppforward? Och är det i så fall anledningen till att ABW plötsligt står utanför matchtrupperna?
- Adam är inte i form just nu. Vi ser aldrig på spelarna som det ena eller det andra. De spelar där de behövs utifrån sina egenskaper.

Hur snart blir Curtis uttagningsbar?
- Curtis är en mångsidig spelare som vi främst ser som innermittfältare eller indragen ytter. Han är uttagningsbar redan till på måndag.

**************

Omslagsfoto: Erik Wibaeus