Djurgårdens IF,

Inför match

Dags för match: Häcken hemma

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 1 år sedan

Trots att många, iallafall de högljudda inom DIF familjen och för att inte tala om de utanför, hävdar med emfas att "det aldrig kommerhålla" så tuggar vårt lag på. Att vinna som vi gjorde mot Kalmar x2 är en oerhörd styrka. Även fast allt inte går på räls så hittar vi sätt att vinna på!

Den här gången möter vi i mina ögon Allsvenskans bästa offensiv. Det passar ju bra när vår defensiv är så bra! När jag läste Kims svar på frågan hur vi ska lyckas mot Häcken så kom den igen, med kraft, känslan att fy fan va det här kommer bli bra!

Andreas Alm i Häcken fann inte tid (?) att svara på mina frågor, vilket jag har stor förståelse för då de är uppe i kval till Europa League. ToR Holland och sedan Allsvenskan på det.

*******************

Till matchen då. Till att börja med så tror jag på vinst till oss. Om det är för att jag är Djurgårdare/kan fotboll (?) eller har träffat de ledande inom det sportsliga i vår klubb och hört deras röst, sett drivet i deras ögon låter jag vara oskrivet. Men tron på det är genuin.

Vår förmåga att försvara oss kollektivt är det som avgör. Häckens offensiva spelare har med Allsvenska mått mätt en sådan oerhörd spets. När jag tänker på namnen, ser vad dom gjort så är dom duktiga. De har blivit av med en, vad det verkade, energiläcka i form av Celik. Men även en trotjänare i Nasiru Mohamed. Jeremejeff spelade inte i torsdags pga en administrativ miss. Som jag skrivit tidigare så tror jag att Irandust kommer bli en rekordförsäljning för Häcken. Friberg, som jag tycker är deras nyckel, löper över stora ytor. Försvarar sig ofta bra och slår mycket bra passningar. Sedan Toivio anslöt så tycker jag Häckens försvar är riktigt bra. Deras målvakt (Abrahamsson) är förmodligen bäst i Allsvenskan. Men som Andreas skrev i något mail förra året så verkar de ha svårt att få in vinnarmentaliteten när det gäller. Jag tror matchen kommer likna den i cupen, men vi byter vinnare den här gången.

Som Kim svarade på frågan gällande Jonathans (Ring) placering här nedan så är det återigen ett bevis på det som setts hela säsongen. Han spelar där han gör för laget. Han kan få läsa och höra att han inte är i form. Att han inte gör något rätt. Match efter match. Men han spelar på en plats på plan där hans styrkor inte kommer till sin rätt. Han gör det för laget. Vi har många såna spelare nu i laget. Härligt Jonathan.

*******************

Frågor och svar med Kim

Några truppförändringar mot Häcken?
> Nicklas Bärkroth in i truppen istället för Oscar Pettersson.

Hur råder slutanalysen efter Kalmarmatchen?
> Vi försvarar oss väldigt bra mot Kalmar men har för dålig rörelse när de har så många spelare som står i deras backlinje. Vi spelar någon form av 4-2-4 utan vinklar och fart vilket ger ett rätt trögt anfalsspel. Tycker dock vi skapar tillräckligt för att vinna.

Vad tror du om den kommande matchen mot Häcken? I mina ögon har de Sveriges bästa offensiv.
> De spelar ett väldigt centrerat anfallsspel utan bredd högre upp. Det bygger på snabba kombinationer och chanspassningar. Man vet lite vad som skall hände men de är så skickliga på det att det ändå blir svårt. Vi tror dock att vi passar dom ganska illa. Spelvändningar och tight lag är nyckeln.

Att Jonathan spelar till vänster istället för höger - är det för "det stora goda"? Har själv varit utomlands de senaste veckorna men har läst en del om att han har haft svårt att komma till någon riktig slutprodukt?
> Rings placering har byggt på Haris oförmåga att spela till vänster.