Djurgårdens IF,

Inför match

Dags för match: Kalmar borta

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 1 år sedan

Så var det dags igen. För bara ett par veckor sedan så möttes vi på Tele2 i en jämn match som avslutades med vinst å vår favör efter Djurgårdsfamiljens totala insats. Spelarna var mycket bra - men läktarna var magiska. Det var en av de bästa läktarinsatserna jag har varit med om på flera år. Elektrist. Alla spelare och ledare hos oss har hyllat det. Tycker det är något vi ska ta med oss. Vi gör positiv skillnad!

Jag tror att vi vinner även bortamötet och befäster vår ställning som topp 3 i Allsvenskan. 

***************

Frågor och svar med Magnus Pehrsson

Har ni några nya skador eller avstängningar jämfört med ert senaste mötet med AFC?
> Emin Nouri är avstängd. Papa Diouf, Chima Akas, Romario och Nils Fröling är redo igen efter bortfall pga skador, avstängningar och barnafödande.

Hur ser du på matchen mot AFC senast? Hur råder slutanalysen?

> Vi släppte in för enkla mål med dålig timing i matchen. Svag effektivitet samt perioder med för liten arbetsinsats och fart i vårt spel. Vi kan helt klart bättre..

Hur skulle du beskriva känslan i laget nu under den här tunga perioden för er? Du har ju varit med om det förr. Har du lärt dig hitta verktyg för att bryta upp psykologiska hinder i spelartruppen? T.ex att tänka på att "ha kul". Det är ju fotboll, spelet vi alla älskar.
> Känslan är bra trots en tid av sämre prestationer och poängutdelning. Personligen har jag lärt mig mycket av med och motgång under mina dryga 15 år som ledare och tränare. Jag är rejält laddad och energisk att hitta tillbaka till vårens spel.

Jag undrar det är med Rasmus Elm, som jag i vår tidigare pratstund lyfte upp som Allsvenskans bästa spelare, och hur resten av laget agerar under tyngre perioder. Kan det bli så att resten av spelarna lutar sig för mycket mot honom?
> Bra spelare ska bära laget. Det är naturligt. Jag upplever dock att Rasmus inte är ensam om det. Det finns fler spelare i det här laget som är villiga att driva på och går först. Vi behöver så många som möjligt nu.

***************

Frågor och svar med Kim Bergstrand

Uttagningsbara förändringar i truppen gentemot sist?
> Minst en ändring i truppen. Nicklas Bärkroth har fått en känning i en ljumske och kommer inte vara med mot Kalmar.

Hur lyder slutanalysen på matchen mot Malmö?
> Vi var bättre än Malmö i alla delar av spelet. Tyvärr även i statistiken gällande att springa offside. Bra gjort av oss att dominera Malmö så som vi gjorde. Tyvärr så drunknade spelarnas prestation en del i Malmös gnäll om närkampen med Haris. Vi fick dom riktigt frustrerade. Om vi hade visat upp lite med spets så hade vi vunnit.

Hur ser du på mötet med Kalmar nu på måndag kväll? De befinner sig ju i en liten minikris rent poängmässigt.
> Kalmar är ett lurigt lag. Tycker de var bättre än Aik senast men har väldigt svårt att vinna. Som det ser ut nu så är de desperata. Blir svårläst. Vi gör nog rätt i att fokusera mest på vår egen prestation och leta fram samma spelglädje som senast så kommer det att gå bra.

Kan någon annan i truppen gå in och ta Eriks plats i en trebackslinje så vi spelar på samma sätt även utan honom? Eller är det fyrback som gäller i hans frånvaro?
> Vi kan spela treback offensivt, vilket vi ofta gör, utan Erik. Men som vi ser det så har vi ganska lite att vinna på det defensivt utan honom på plan. Framförallt om vi inte ska skydda ett resultat. Som det ser ut nu så beror det på truppens fysiska status och form och även in på individnivå samt motstånd. Det påverkar organisationen.

***************

Och som vanligt: Beväpna er med vingar. Huvudstaden är blå!

Omslagsfoto: Erik Wibaeus.