Spelarbetyg Djurgården - Malmö

Beckentauer @ Blåränderna

för 2 månader sedan

På söndagen var det dags för stormatch i Allsvenskan när Malmö reste upp till huvudstaden för att ta sig an Blåränderna. En ganska väl genomförd match av DIF, men i slutändan räckte tyvärr inte insatsen till en fullpoängare. Nedan följer spelarbetygen där betygsskalan är 1-10 och där 4 är godkänt.

Tommi Vaiho - 5

Hade inte överdrivet mycket att göra, men agerade för det mesta säkert. Kom ut lite snett på en hörna i den första halvleken som gav Sören Rieks ett bra nickläge. Blandade lite i uppspelen med fötterna och skickade en del bollar lite snett. Hade dock ett par riktigt fina utsparkar som skapade bra kontringslägen. Helt chanslös på målet när Molins kom helt fri med honom. Svårbedömd insats men gjorde det överlag helt okej!

Aslak Witry - 5

Blandade och gav, minst sagt. Hade hyfsat bra koll defensivt på sin kant även om Malmö kom runt på ett farligt sätt ett par gånger. Såg dock stundtals väldigt stressad ut när han hade bollen och blev pressad av MFF-spelare. Slog 4-5 riktiga indianare på egen planhalva vilket mycket väl kunde resulterat. Var i övrigt helt okej och kombinerade sig fram i planen ett par gånger. Slog ett riktigt fint inlägg vilket blev upprinnelsen till kvitteringsmålet och det räddade hans betyg en aning. Ingen superinsats av norrmannen, men ett par fina prestationer höjer helhetsbetyget.

Jacob Une Larsson - 7

En stabil insats från Une. Vann många dueller och hade stor pondus. Säker i passningsspelet och slog inte bort många bollar. Hade bra koll på Rosenberg och Antonsson genom hela matchen. Malmö lyckades väldigt sällan komma runt backlinjen och det var till stor del tack vare noggrant positionsspel från Une och Danielson. Inte mycket att klaga på här, men kanske inte var riktigt lika dominant som sin kollega.

Marcus Danielson - 9

Herregud, kan han ens göra ett misstag? I princip omöjlig att passera matchen igenom. I absolut sämsta fall tvingades han rensa ut bollar över sidlinjen när tillfället inte tillät något annat. Lyckades med en av de värsta brytningar jag sett i hela mitt liv när Malmö kom 3 mot 1, men Danielson läste passningen på ett helt overkligt sätt och lyckades glidtackla till sig bollen. Förlorade knappt en enda luftduell och var rena rama mardrömmen för Rosenberg och Antonsson. Hade dessutom ett par offensiva utflykter där han bland annat väggade sig fram och fick på ett ganska bra skott. Bäst i ligan på sin position just nu?

Elliot Käck - 7

Återigen en stabil insats från Elliot. Glänste kanske inte riktigt så som han gjort vissa matcher i år, men tog verkligen jobbet för laget. Stod ofta rätt och lyckades bryta ett antal uppspel från Malmö. Spelade säkert när han hade bollen och fyllde på flitigt framåt. Lyckades ofta med fina samspel med mittfältet och kom på så sätt runt på Malmös högerkant ett antal gånger. Inspelen saknade den där 100%-iga skärpan, men han hotade gång på gång. Lite tama fasta situationer ett par gånger, men inget som drar ned betyget nämnvärt. Fin match!

Fredrik Ulvestad - 7

En fin insats av Ulvestad! Var otroligt jobbig i närkampsspelet och vann mycket bollar på mitten. Läste många passningar och löste trängda lägen med bravur. Samtidigt saknades lite kreativitet i de avgörande passningarna då han slog bort några inläggslägen och genomskärare. Bra i det "säkra" spelet och i det defensiva, det är det han får ta med sig från denna batalj!

Jesper Karlström - 7

Krigade nästan livet ur sig och var otroligt jobbig att möta. Löpte på allt och följde med i både anfall och defensiva omställningar. Har de senaste säsongerna blivit väldigt jobbig att möta i närkampsspelet då Karlis byggt på sig ett gäng kilo muskler. Ganska bra passningsspel stundtals och hittade ofta lösningar ut mot kanterna med bra breddspel. Vann en duell mot Bachirou på Malmös planhalva vilket även blev upprinnelsen till kvitteringsmålet som Karlis själv rakade in. Bra match av honom!

Astrit Ajdarevic - 7 (UT 56')

Var tillbaka i startelvan och såg faktiskt väldigt pigg och spelsugen ut. Inledde starkt då han ofta sökte upp lediga ytor att operera i. Fick på så sätt mer tid med bollen att lägga sina väl genomtänkta passningar. Visade ofta upp sin fina speluppfattning när han många gånger slog svepande 50-meterspassningar rakt på läppen. Skapade kanske inga jättelägen, men var en viktig del i uppbyggnadsspelet under den tid han fick på planen. Blev lite märkligt utbytt tidigt i andra halvlek och Astrit verkade inte jättenöjd över det beslutet vilket undertecknad hade förståelse för.

Haris Radetinac - 7

Kändes under gårgaden nästan lite pånyttfödd. Väldigt alert och pigg både med och utan boll. Så fort han fick bollen stack han alltid iväg i full fart mot Malmös straffområde vilket ofta skapade lite oro för skåningarnas försvarslinje. Tog ett enormt jobb defensivt för att understöda Aslak i försvarsspelet. Bra passningsspel och var svårfångad för Malmöspelarna. Borde nog blivit utvisad efter en till synes oavsiktlig men ful stämpling på Traustason.

Mohamed Buya Turay - 7 (UT 83')

Gjorde ett mål som blev korrekt bortdömt för offside i den första halvleken men var utöver det nästan konstant ett hot för MFFs backlinje. Fick ofta komma rättvänd med bollen och fick mycket ytor att jobba med. Hade i den andra halvleken en nick som gick hårfint över och var även inblandad i kvitteringsmålet när han i misstänkt offsideposition fick ett inspel från Aslak som Karlis senare förvaltade. Hade mycket väl kunnat göra både ett och två mål, men fick nöja sig med att få någon sorts halvassist till målet. Var väldigt nyttig för anfallsspelet i stort.

Jonathan Ring - 4 (UT 87')

En tämligen blek insats. Fick knappt något alls uträttat och kändes ofta omständig och kladdig när han hade bollen. Hade några hyfsade kombinationer med Käck och Buya men lyckades inte skapa något av värde på egen hand. Var väl samtidigt inte tvärusel, men får infinna sig i att bli sämsta blårand för dagen. Borde blivit utbytt tidigare.

Bänken

Kevin Walker - 4 (IN 56')

Kom in när knappa timmen var spelad och bidrog väl inte jättemycket i ärlighetens namn. Hade någon bra hörna och ett par fina passningar men utöver det fick han inte så mycket uträttat. Sprang mest runt och jagade defensivt, vilket han visserligen ska ha cred för. Godkänd men inget minnesvärt inhopp.

Adam Bergmark-Wiberg (IN 83')

Spelade för kort tid för att betygssättas.

Nicklas Bärkroth (IN 87')

Spelade för kort tid för att betygssättas.

Kim & Thomas - 6

Jag gillade verkligen startelvan vi ställde upp med då det kändes som vi gick för att dominera matchen och ha mycket boll. De flesta taktiska bitarna kändes ganska välplanerade, bland annat att Rosenberg och Christiansen skulle få så lite tid med bollen som möjligt i farliga ytor. I det offensiva var delar av uppbyggnadsspelet lite för långsamt och lättläst, men när vi lyckades komma in bakom Malmös wingbacks kändes det farligt. Dock tycker jag bytena var en aning ologiska, speciellt om man kollar på när dessa genomfördes. Astrit blev utbytt när matchen stod och vägde, men där kan det ju givetvis ha handlat om trötthet. Buya blev utbytt i slutet när man hoppades att vi skulle försöka gå för seger och Chili blev inte ens inbytt. Nja, jag tycker vi sköt oss själva i foten om tanken var att vi skulle gå för en trepoängare utan att avsluta matchen med det bästa laget.