JUST NU – PÅ FD: Berg skadad och Kozica utlånad – Bosse: ”Vi tittar på alternativ”

Fotbolldirekt

för 3 månader sedan

Mittbacksstjärnan Erik Berg har inte kunnat spela för Djurgården efter sommaruppehållet och det kommer han inte kunna göra i närtid heller. Han har en överbelastning i det ena knäet som han haft under en längre period och som inte blivit bättre.

– Vi har tagit ett beslut om att han ska vara borta i 4-6 veckor för att se hur knäet reagerar, sa naprapaten Christian Andersson till klubbens hemsida igår.

Och här om dagen blev det också klart att Dzenis Kozica lånas ut till AFC Eskilstuna för att få speltid.

Två spelare ut, kommer det att komma någon eller några spelare in? Djurgårdens sportchef Bosse Andersson:

– Erik är en väldigt viktig spelare som vi har räknat med. Han kommer komma tillbaka. Vad gäller Kozica är det ingen hemlighet att han vill ha speltid, men om alla andra friska tycker jag inte att vi står tunna i dag. Sen är fönstret snart öppet så det kan alltid bli spelare både in och  ut, säger han till FotbollDirekt.se.

Kommer ni att ta in en mittback för att täcka upp för Bergs skada?

– Vi känner oss trygga i att Erik kommer att komma tillbaka. Sen har vi Alexander Abrahamsson som ser bättre och bättre ut.

Du vill inte lova någon förstärkning vare sig för att täcka upp för Berg eller Kozica?

– Vi ser över laget så jobbar vi utifrån det. Men det är precis som i våras att vi hela tiden ser över alternativen och tittar på om något är realistiskt för oss.

Målvakten PK Bråtveit hade ett bud på sig från Columbus Crew. Enligt Expressen var MLS-klubben beredd att lägga 6,5 miljoner kronor – men det nobbades av Djurgården. Med tredjemålvakten Jacob Widell Zetterström borta på obestämd tid på grund av hjärnskakning så ser en försäljning av norrmannen inte ut att bli av i sommar.

– Det blev ingen affär med MLS-klubben då och det kommer inte bli aktuellt igen. Han kommer inte att säljas i sommar, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

På söndag spelar andraplacerade Djurgården hemma mot serieledaren Malmö FF.

Läs hela artiklen på Fotbolldirekt