Dags för match: Malmö FF hemma

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 2 månader sedan

Seriefinal... Känn på den! Vi var nog inte så många som såg det komma inför säsongen. Personligen så både njuts och gläds jag. Det är, som så ofta, härligt att vara Djurgårdare. Som en forumskribent så ofta brukar skriva så är vi de enda i landet som med stolthet och utan att ljuga kan sjunga: "Vi är med överallt!".

Jag tror vi vinner matchen. Inte bara för att vi just nu, bortsett från debaclet i Eskilstuna senast, är i bra slag utan även för att Malmö är mitt uppe i sitt Europaspel. De har dock en extremt bra trupp med en bänk som innefattar spelare som nog hade gått in i alla andras startelvor. Helt överlägsen de andra lagen med andra ord. Om vi tillåter oss att blicka mot vårt egna lag för en stund så har vi tagit enorma steg sedan den dag då Bosse kom tillbaka och började bygga upp oss igen efter Golgatavandringen dessförinnan. Det är här vår klubb ska vara. Det är här vi hör hemma. Om utfallet av denna, på förhand kallade seriefinalen, match blir som jag tippar så har vi ett ordentligt slagläge för serieledningen. Vad som helst kan förstås hända, men varför inte beväpna dig med vingar och tillåt dig känna hur det är när vi flyger.

*************************

Frågor och svar med Daniel Andersson (besvarades några timmar innan deras kvalmatch i Europa League, så det kan ske saker i den matchen som påverkar truppen).

Har ni några skador eller avstängningar som påverkar trupputtagningen?
> Hm. Nä, jag tror vi varken har skador eller avstängningar (nya) just nu.

Är ni nöjda med säsongen såhär långt?
> Ja, verkligen. Vi spelar bra fotboll och leder serien. Spelet ser stabilt och bra ut och vi har tagit mycket poäng. Tycker även vi ser ut att bli bättre och bättre.

Vad tror du om mötet med oss?
> Det är alltid svårt att möta DIF. Framförallt borta, men även hemma. Det är en tuff nöt att knäcka och DIF är i bra form och spelar bra fotboll.

Tror du att ni kommer bli påverkade av matchen ikväll (torsdag 11 juli)?

> Nej, det tror jag inte. Alltså, man blir ju alltid påverkad på ett eller annat sätt. Men jag tolkar frågan som att du menar mer fysisk anstängning och då blir svaret nej. Spelarna är vana vid att spela mycket och vill även göra det. Får vi med oss ett bra resultat så blir det ju som att vi kan bygga vidare på det i mötet med er. Ett dåligt resultat, vilket jag inte tror på, så handlar det snarare om att vi måste upp på sadeln direkt.

En spelare som imponerar på mig är Bonke Innocent. Han satt i frysboxen i nästan ett helt år men kommer nu in och snudd på dominerar för att sedan bli bänkad igen. Verkar pendla mycket mellan startelvan och bänken. Vad tycker du utmärker honom som spelare?
> Ett väldigt bra psyke. Tidigare så fick han inte vara med men slet precis varje träning och trots det blev han inte uttagen. Har dock fortsatt att bara mala på och vägrar att ge upp. Knappast någon "ryggsäck" på där inte. Sedan så har han, som du säger, gjort det väldigt bra när han väl har fått spela. Så jag skulle definitivt säga att han psyke är hans största egenskap.

*************************

Frågor och svar med Kim Bergstrand

Hur råder slutanalysen av matchen mot AFC?

> Vi saknade kvalitet i avsluten. Dåligt med löp och passningar bakom deras backlinje och framförallt ett riktigt uselt försvarsspel på deras mål. En match vi ska stänga efter 1-0 målet. Tycker vi gör tillräckligt för att vinna men glömmer tyvärr att stänga dörren.

Hur ser ni på matchen mot MFF?
> Det helt klart fysiskt bästa laget i Allsvenskan. De har en spelidé som är byggd utifrån det faktum att de vinner de flesta duellerna man mot man. Kvalitet rakt igenom. Vi behöver vara 100% på många spelare och alla måste vilja göra skillnad utifrån sin roll. Det är ju seriefinal! Sånt man drömmer om alla hårda träningspass. Laget DIF ska slå Malmö.