FEM SNABBA: Trion som glänste mest för MFF – glädjeämnena inför Djurgården

Fotbolldirekt

för 3 månader sedan

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER MALMÖ – BALLYMENA UNITED 7-0

Första halvlek lite nervöst till en början?

– Nervöst var det inte, men däremot var det så klart väldigt skönt när 1-0-målet till sist kom efter halvtimmen spelad. Därefter kom tvåan direkt från Markus Rosenberg som då var tvåmålsskytt och precis före pausvilan satte Erdal Rakip 3-0. Matchen avgjord.

Men MFF fortsatte ösa i andra?

– Den andra halvleken var bara tre minuter gammal när Franz Brorsson och Markus Rosenberg gjort varsitt mål. Därefter nätade Guillermo Molins och Erdal Rakip. 7-0, känn på den!

Men det ska väl egentligen vara dessa siffror om man kollar på lagen?

– Så är det. MFF har idel stjärnor med allsvenska mått mätt medan de nordirländska spelarna inte ens är heltidsproffs. Så ja, en dag på jobbet där Malmö ändå visade sin klass.

Rosenberg med hattrick matchens lirare?

– Ja, dessutom en läcker assist fram till Molins 6-0-mål! Just Molins var en spelare som stack ut. Träffade ribban, klackade snyggt fram Rakip till 3-0-målet och så kliniskt avslut till 6-0 i andra halvlek. Erdal Rakip var på ordentligt spelhumör och låg bakom väldigt mycket i anfallsväg. Molins och Rakip, som inte varit så värst ordinarie i år, två glädjeämnen inför Djurgården på söndag. Två potentiella ess i rockärmen för Uwe Rösler!

Hur ska Rösler tänka inför returen på Nordirland, vila så många som möjligt?

– Ja, det finns ingen anledning att matcha stjärnorna utan det är bättre att lira med så många reserver som möjligt. Det här dubbelmötet är redan avgjort och hektiskt spelschema väntar MFF kommande månader om de tar sig långt i Europa…

Läs hela artiklen på Fotbolldirekt