Officiellt: Kozica lånas ut till AFC: "Viktigt att få speltid"

Fotbollskanalen

för 3 månader sedan

Dzenis Kozica kom till Djurgården från Jönköpings Södra som bosman inför förra säsongen, men har under Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf haft svårt att ta en ordinarie plats i laget.

Nu meddelar Blåränderna på sin hemsida att Kozica lånas ut till AFC Eskilstuna resten av säsongen.

Kozica har kontrakt med Djurgården över säsongen 2021.

Kozica själv understrycker vikten av att få speltid. Så här säger han i en kommentar till AFC Eskilstunas hemsida:

- Jag har inte spelat så mycket första halvan av säsongen i Djurgården och jag känner att det är viktigt att få speltid i den fasen jag är i min karriär. Så jag tror det blir bra för mig här. Frugan ska föda vilken dag som helst. Jag bor kvar i Stockholm och pendlar hit. Det blev smidigt så. Jag hörde mycket gott om Nemanja. Det känns intressant. Jag är glad att vara här.

AFC ligger näst sist i den allsvenska tabellen och är i stort poängbehov för att undvika nedflyttning till superettan. Det är något Kozica är väl medveten om.

- De är i behov att ta poäng. Jag hoppas kunna komma med en bra inställning och hjälpa med den biten. De har inte varit så dåliga så som tabellen visar tycker jag. Man har förtjänat mer poäng. Sån är fotbollen. Det gäller att ta poängen, hålla nollan bakåt och göra mål framåt. Så jag ska försöka bidra med positiv energi och försöka hjälpa dem att hålla sig kvar i Allsvenskan, säger han.

Läs hela artiklen på Fotbollskanalen