Dags för match: AFC Eskilstuna borta

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 3 månader sedan

Nemanja, tränaren i AFC, är en oerhört sympatisk människa. Han tycker inte synd om sitt lag vid nederlag och tappar aldrig fotfästet. Vi brukar talas vid varje vecka för att diskutera våra lags insatser. Personligen så tycker jag att de inte bara har haft turen emot sig utan även domarna och stolparna vid vissa tillfällen. Tabellraden till trots så tror jag att det kommer bli en tuff match fram till en eventuell ledning.

Senast mot Kalmar så tycker jag att vi gjorde vår bästa match på läktaren hittills och en av våra bästa på plan. Kalmar var om något aningen uddlöst i sista tredjedelen men som helhet ett bra lag. När Astrit och Edward byttes in runt minut 70 så kom de in med en härlig energi och spets som gjorde att vi kunde bibehålla den press vi byggt upp under första delen av andra halvlek.

Det är härligt att vara Djurgårdare nu. Mackan Danielson har förlängt sitt kontrakt och vi har kontaktsmässigt säkrat upp Allsvenskans bästa försvar i många år framöver. Se till att njut nu. Det är vi värda!

******************

Frågor och svar med Nemanja, tränare i AFC

Hur ser truppen ut? Några nya skador, avstämningar eller kanske spelare som kommer tillbaka?
> Fered Ali blir borta resten av säsongen. Adi Nalic är fortfarande skadad men kommer förmodligen att vara med i nästkommande match mot KFF. Från den senaste matchen så saknas även Jose Leon eftersom låneavtalet löpte ut under sommaren.

Jag utgår ifrån att ni inte är särskilt nöjda med poängutdelningen så här långt. Men hur ser du på spelet? Tycker du att ni har fått betalt för det ni presterat?
> Jag tycker vi har gjort en riktigt dålig match i år, och det är mot MFF borta. Resten av matcherna så har vi varit med. Om vi hade haft lite flyt på vår sida så hade vi helt klart kunnat haft 6-7 poäng mer. Tyvärr betalar vi priset för att vara nykomlingar, då mognaden för den här nivån saknas i truppen. Vi hoppas att det vänder till vår fördel resten av säsongen.

Hur påverkar det stämningen i laget?
> Ganska bra, tycker jag. Finns säkert någon som är missnöjd pga för lite speltid.

Hur ser du på måndagens möte med DIF?
> Det är ett av Sveriges, för stunden, formstarkaste lag. De har gott om självförtroende och fungerar både som lag och individuellt. För egen del så gäller det att göra en disciplinerad defensiv match och om vi ska ha chans att vinna så måste vi ha mycket mer skärpa framåt än vad vi har haft hittills under säsongen.

Felix Michel ser jag som en urstark spelare. Hur skulle du beskriva hans egenskaper?
> Han är ganska komplett som spelare. Besitter spets både i offensiven och defensiven samt både fysisk styrka och spelsinne. När han är som bäst håller han hög allsvensk klass. Det bästa med honom är att han aldrig är nöjd. Vill utvecklas precis hela tiden på alla sätt.

Har ni någon spelare som du tycker får för lite uppmärksamhet sett till prestation? Någon som vi i publiken kanske ska hålla ett extra öga på?
> Ousmane Camara kan vara en intressant spelare att hålla ett extra öga på. Även unge Ismet Lushaku är en spelare med framtiden för sig.

Hur går det för vår gamle spelare Loeper?
> Han började väldigt bra, men fick lite för mycket luft. Det är viktigt att han hittar tillbaka till sig själv och inser att det är Allsvenskan som vi spelar i. Där gäller det att använda huvudet, vara medveten om sina begränsningar och inte ha för bråttom. Vi ska tillsammans se till att han hittar rätt igen!

******************

Frågor och svar med Kim Bergstrand

Några förändringar i truppen?
> Karlström är tillbaka från avstängning och det kan säkert bli ett par fler förändringar.

Tyckte Kalmar stod upp bra senast på Tele2. I mitt tycke vår bästa match i år. Vad är er analys?
> De är tuffa att tas med. Bra organisation och bollskickliga spelare. Vi är stabila och har tålamod. Trots en del enkla misstag så håller vi huvudet högt och jobbar på. Det ger ett bra lagspel även på den mentala delen av spelet.

Vad tror ni om matchen mot AFC?
> De är ett lag som fokuserar väldigt hårt på försvarsspelet. Snarare godståg än buss.. De spelar en lite mer ostrukturerad anfallsfotboll som bygger på individuell skicklighet och inspiration. Svårläst och lite läskigt. Det kommer krävas ett extremt tålamod, konsekvent snabba bolltransporter och disciplin. Blir en lurig match!

Kommer Besard att stanna kvar hos oss?
> Det är Bosses bord.

I mina ögon så gjorde Astrit sin kanske bästa match i Djurgårdströjan nu senast. Har han långt kvar till att nå 100% om han slipper fler bakslag?
> Han kämpar mot en kropp som verkar extremt svår att få i bra slag. Vet inte hur lång tid det tar innan han är i full vigör, men det går sakta framåt!

På tal om bra insatser senast så var publiken magisk. Vad tycker du?
> Den var fantastisk! Bidrog med grym energi. Viktigt som f*n.

****************** 

Omslagsfoto: Erik Wibaeus (senast mot AFC på Tunavallen 2017).