Spelarbetyg Djurgården - Kalmar

Beckentauer @ Blåränderna

för 3 månader sedan

Igår var det blårandig omstart i Allsvenskan efter det otroligt långa uppehållet. Viss problematik gällande vissa spelares närvaro på förhand då Berg har en känning och Karlström var avstängd. Matchen blev till en början tillknäppt och chansfattig, men ju längre matchen gick desto mer chanser skapade hemmalaget. Till slut kunde DIF mycket välförtjänt vinna matchen efter 2 sena mål. Nedan följer spelarbetygen där skalan är 1-10 och där godkänt är 4.

Tommi Vaiho - 7

Fick lite mystiskt hoppa in med kort varsel då PK rapporterades vara sliten. Hade inte mycket att göra under de första 90 minuterna förutom ett par slumpskott. Fick dock stå för ett gäng ganska svettiga räddningar när DIF gått upp i en 2-0 ledning. Tog det han skulle och agerade stabilt på inlägg och dylikt. Bra insats!

Aslak Witry - 7

Återigen tillbaka i startelvan, något han inte varit sedan Elfsborg hemma. Inledde lite blandat med någon indianare rakt in i banan men spelade upp sig vartefter. Hade störst framgång offensivt där han hade ett par riktigt bra skott som mycket väl kunde ha resulterat. Fyllde på en del framåt och försökte kombinera sig fram med medspelarna. Bakåt var det relativt stabilt då Kalmar sällan lyckades hota på allvar. Kanske kunde ha stoppat några fler anfall. Fick en assist på 2-0 målet efter någon typ av rensningspassning.

Jacob Une Larsson - 8

Hamnar lite i skymundan då hans innerbackskollega glänser i match efter match, men Une gör faktiskt en riktigt bra insats. Vinner nästan alla dueller och läser passningar på ett formidabelt sätt. Lugn och trygg med bollen och visade enorm pondus. Kändes nästan som Kalmar knappt försökte anfalla, för de skapade knappt en hundraprocentig målchans de första 90 minuterna. Stor anledning till detta var de blårandiga mittbackarna.

Marcus Danielson - 9

Börjar bli tjatigt, men herregud vad bra Mackan är. Gör inte ett fel på hela matchen och blir dessutom målskytt. Vinner alla dueller, bryter passningar, driver bollen framåt och gör en massa andra bra saker. Styr laget på ett förtroendeingivande sätt också. Är verkligen den kugge det här laget behöver och det känns som han har alla lagkamraters respekt. Är dessutom ett stort hot på fasta situationer och kunde gjort fler än ett mål igår.

Elliot Käck - 8

Har skrivit det förr, men Elliot har växt enormt denna säsong jämfört med tidigare sejour. Känns stabil och pålitlig i de flesta situationer. Fyller konstant på framåt och är mer och mer följsam defensivt. Har ett väldigt framgångsrikt samspel med Ring som lett till många offensiva poäng. Riktigt roligt att se en urdjurgårdare prestera i blårandigt!

Kevin Walker - 4 (UT 61')

Fick göra comeback efter skadan men kändes lite rostig. Hängde inte riktigt med i tempot och slog bort en hel del passningar, men man kanske inte kunde begära så mycket mer efter den relativt långa frånvaron. Gjorde kanske inte bort sig men finns heller inte så mycket positivt att skriva. Godkänd men inte mer.

Fredrik Ulvestad - 7

Var sedvanligt stabil och gjorde sällan misstag. Drev bollen bra, spelade enkelt och vann även lite boll. Täckte av stora ytor defensivt och tvingade ofta Kalmar till att spela via kanterna, vilket inte blev så framgångsrikt för de rödvita. Var kanske inte lika framträdande offensivt som han stundtals varit denna säsong, men lyckades hålla en bra balans mellan att fylla på och falla av. Tog ett stort jobb i Kalmars omställningsspel.

Jonathan Ring - 6 (UT 90')

Fick gå poänglös från planen efter 3 poäng de senaste 2 matcherna. Gjorde dock ingen dålig insats utan hade mycket boll och vårdade den genomtänkt. Höll i den i rätt lägen och passade när bra lägen fanns. Kladdade kanske lite onödigt mycket när det fanns skottläge, men Kalmar stod samtidigt ofta med väldigt många spelare i eget straffområde. Spelade för dagen i en mer fri roll vilket syntes då han rörde sig lite som han ville. Överlag en bra insats!

Nicklas Bärkroth - 5 (UT 67')

Nja, här hände det lite för lite för att undertecknad ska vara helt nöjd. Sprang som vanligt väldigt mycket men inspelen och de avgörande lägena ledde sällan fram till något giftigt. Hade stundtals lite problem att komma runt Kalmars Agardius. Ibland lyckades han sprinta sig till bra lägen, men då var alternativen för få för att något skulle kunna hända. 

Mohamed Buya Turay - 7

Fick återigen skriva in sig i målprotokollet efter en liten måltorka. Gjorde i övrigt en ganska bra match där han ofta droppade ner lite längre i banan för att få mer boll. Kom inte till några stora chanser men var lite involverad i spelet utanför straffområdet. Visade snabbhet och kyla när han sprintade en hel planhalva, fintade ned Rasmus Elm och enkelt placerade in det avgörande 2-0 målet. En matchavgörande aktion.

Haris Radetinac - 6

Firade sin 100:e match i DIF-tröjan. Hade ofta mycket boll och var som vanligt avig och svårläst. En del inlägg var dock ganska felriktade men i stort gjorde han inga större misstag. Kämpade hårt och var stabil i spelet utanför den sista tredjedelen. Hade kanske kunnat skapa lite fler vassa lägen sett till hur delaktig han var i spelet. Dock i stort en bra match av Haris!

Bänken

Astrit Ajdarevic - 7 (IN 61')

Kom in med halvtimmen kvar och såg ovanligt pigg ut! Stod för riktigt fina crossbollar, bra vändningar och fin speluppfattning. Hade ett riktigt tungt skott från 25 meter som letade sig mot det bortre krysset, men Kalmars keeper gjorde en monsterräddning. Var sådär dominant i passningsspelet som han vill och hoppas att han ska vara. Glädjande att se honom på uppåtgående!

Edward Chilufya - 6 (IN 67')

Ytterligare ett glädjeämne att få se Chili tillbaka på planen! Var nära på att bli målskytt vid första bollkontakten, men skottet smet precis utanför. I övrigt skapade han inga större lägen för sig själv, men var ständigt ett orosmoment för Kalmars försvar med sin snabbhet och teknik. Behöver givetvis fler matcher i kroppen för att komma i form, men väldigt roligt att se honom tillbaka.

Besard Sabovic (IN 90')

Spelade för kort tid för att betygssättas.

Kim & Thomas - 7

Det känns som denna duo mer och mer börjar få in en vägvinnande grundfilosofi. Kanske inte vann den första halvleken på någon taktisk knockout, men vi bröt långsamt ned Kalmar med tyngd på fasta situationer och ett bra passningsspel den sista tredjedelen. I den andra halvleken var det i stort sett spel mot ett mål och det var nästan helt overkligt hur Kalmar fortfarande lyckades hålla nollan när klockan gick upp mot 85-86 minuter. Bra byten i rätt lägen av matchen gav extra tyngd i den sista tredjedelen, speciellt då Kalmar fått försvara sig i väldigt långa perioder av matchen. Verkar vara väldigt mycket tydlighet från dessa herrar och det har verkligen återspeglat sig i spelet de senaste 5 matcherna.