Dags för match: Kalmar hemma

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 3 månader sedan

För första gången sedan jag påbörjade denna typ av artikelserie så har inte våra hemmatränare svarat på frågorna. Jag utgår ifrån att det beror på tidsbrist (pratade även en lång stund med Kim för ett par dagar sedan som man kan läsa i sin helhet här). Har själv varit på besök ute på Kaknäs och tycker att det ser bra ut för oss. Tyvärr så har vi ett tungt avbräck i Erik Berg som verkar ha fått en känning i sitt knä igen. Vi kommer trots detta kunna formera en stark elva, men lär med stor sannolikhet gå tillbaka till att utgå ifrån 4-3-3. Magkänslan säger mig att vi kommer kamma hem 3 pinnar framför en blåfärgad huvudstad.

Jag har sett Kalmar spela 3 matcher i år. Tycker de har spelat en bra och attraktiv fotboll men kanske saknat den där sista spetsen för att vinna fler matcher. Förhoppningen var säkert att El Kabir skulle lyckas peta in ett par bollar under sitt korttidskontrakt, men det är ju sällan så enkelt som att "namn" per automatik levererar.

***************** 

Frågorna besvarades av en av mina gamla Djurgårdshjältar, MP, samt Kalmars sportchef Thomas som alltid gett mig ett gott bemötande. Så stort tack till dessa två!

Har ni några skador eller avstängningar som påverkar matchen mot oss?
> Inga nya skador som ska påverka. Gbenga Arokoyo och Johan Stenmark är långtidsskadade sedan i vintras.

Är ni nöjda med er poängskörd och spel så här långt under säsongen?
> Vi är inte nöjda med poängen hittills, men vi tycker att prestationerna har varit godkända utifrån förutsättningarna. Vi tror och räknar med en förbättring framåt då vi fått tillbaka ett antal spelare som varit skadade och därmed spetsar laget och konkurrensen ytterligare samt att vi är mer samspelta nu.

Personligen så tycker jag att Rasmus Elm är Allsvenskans bästa spelare. Hur skulle du beskriva honom?
> En fantastiskt skicklig spelare som kombinerar arbetsinsats och duellspel med en spelintelligens och passningsspel av mycket hög klass.

Tycker även ni har många intressanta unga spelare. Är det någon som du tycker vi ska hålla ögonen på lite extra och i så fall varför?
> Det stämmer att vi har ett antal yngre spelare i truppen som redan är vassa och som har stor potential. Svårt att välja ut någon framför de andra... Men hittills så har Isak Magnusson och Nils Fröling spelat mest av de som är runt 20 år. Filip Sachpekidis är 21 och är tillbaka efter en längre skadeperiod och ser het ut.

*****************

Ses på Stockholmsarenan ikväll. #HuvudstadenÄrBlå

Omslagsbild från dif.se