Osäkerhet kring Dick Axelsson i Djurgården: "Färdigt lagbygge"

Hockey Sverige

för 3 månader sedan

Tidigare idag kom Hockeynews.se med nyheten att Dick Axelsson lämnar Djurgården. I ett sms till sajten skriver 32-åringen:
”Du undrar om det blir djurgården! Nej har fått ett besked om att truppen är full.”

Detta har naturligtvis skapat stora rubriker inom svensk hockey då det är Axelssons första ord om sin kontraktssituationen då han just nu står utan kontrakt.

Djurgården går nu själva ut på sin hemsida och förklarar hur läget ser ut. Dick Axelsson får inte plats i den spikade truppen men det finns fortfarande en chans att han stannar i Stockholmsklubben.
– Jag och Dick hade ett avslutningssamtal efter säsongen där båda parter uppskattade året som varit. Jag meddelade att vi gjort ett färdigt lagbygge för 2019/20 utan Dick. Men att, beroende på hur det blir med NHL-kontrakt för våra spelare, så finns det ett intresse från vår sida, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson i ett uttalande.

I nuläget så är det två Djurgårdsspelare som ryktas till NHL, Emil Bemström och Jakob Lilja. Bemström har ett NHL-kontrakt medan Lilja behöver skriva på ett kontrakt innan 15 juni för att få chansen att åka över till Nordamerika.

Samtidigt har Dick själv sagt att han ska fokusera på att rehabilitera sina knän.
– Vi kom överens om att återkomma till varandra efter sommaren och utvärdera hur det ser ut för båda parter, säger han till Djurgårdens hemsida.

Det låter alltså inte som att vi kommer att få något besked om var Dick Axelsson spelar nästa säsong i nuläget.

Läs hela artiklen på Hockey Sverige