Bosse Andersson till FD – medger drömnamn i sommar: ”Klart att vi har”

Fotbolldirekt

för 3 månader sedan

Första gången på hela säsongen helt skadefria.

Endast två utgående spelarkontrakt (Radetinac och Karlström).

Ett eget kapital på omkring 70 000 000.

I morgon startar Djurgården om igen efter uppehållet och det är ett Dif som i nuläget inte alls är i närheten av den ovisshet som rådde vid samma tidpunkt i fjol när så väl Felix Beijmo som Tino Kadewere såldes samtidigt som Dif gick in i sitt första Europakvalspel på tio år. Konsekvenserna blev över tid för svåra och man slogs ut direkt i Europa League och halkade snabbt ur den allsvenska toppstriden.

LÄS: STJÄRNAN OM HUR HAN ALDRIG MISSAR EN DJURGÅRDSMATCH

Hur det kommande transferfönstret nu betraktas av Djurgården återstår ännu att se. Men sannolikt får vi inte alls se mängden som i vintras när sådana som PK Bråtveit, Aslak Witry, Buya Turay och Astrit Ajdarevic kom. Inför sommaren har få rykten kring Dif florerat men sedan tidigare har ju namn som Magnus Eriksson, Ola Toivonen och Emir Kujovic ofta återkommit.

Men resurser finns ju onekligen och med korn på Malmö FF i toppen så vill man tro att det är ett Djurgården som är beredda att göra en större sommaraffär för att på alla vis gå med i höstens allsvenska guldstrid.
Men samtidigt så finns det ett annat sätt att se på det också när Bosse Andersson dagen innan Dif:s omstart, efter ett kortare sommaruppehåll, tittar på den transferperiod som nu bara ligger en månad bort.
– Vi känner ett stort lugn med det lag vi har och så ska man komma i håg att vi nu när vi startar om i morgon för första gången i år är helt skadefria. Bara det ska bli intressant att se vad det betyder. Vi har kvaliteter men har än så länge sällan spelat på topp och inte fått ut allt men ligger ändå tvåa. Därför ska det bli intressant att se oss nu när alla spelare är friska, säger sportchefen till FotbollDirekt.se.

Samtidigt så är det en allsvensk omstart som med marginal kommer hinna att ske innan fönstrets öppning i mitten av nästa månad (Kalmar, AFC och MFF), Bosse Andersson har svårt att tänka längre än så:
– Jag vill betona det. Det är tre matcher först i omstarten i allsvenskan som är så oerhört viktiga för oss och innan dess kan ingen bli spelklar för oss om vi skulle vilja det. Det är nummer ett.

Hur ser du överhuvudtaget på kommande fönster, har ni något namn som ni har som nummer ett och är lika med en favoritvärvning?
– Absolut. Ja, det är klart att vi har det. Sedan vad som är viktigast, någonting spektakulärt eller kontinuitet och mer långsiktigt…? Det är nog viktigare än spets, funderar Bosse Andersson.
– Men sedan ska vi komma i håg att vi alltså inte har planerat att sälja någon i sommar. Det har vi varit tydliga med och et vill vi fortsätta att vara. Men sedan är det klart att vi vet att det finns

Hur är det att gå in i transferfönster med stora resurser som Djurgården nu förfogar över, lätt att dras med?
– Klart att man kan lockas men samtidigt har vi en stark tro på vad vi gör och vad vi har och vi vet hur vi vill jobba och vad som har tagit oss hit de senaste åren. Det får man inte glömma bort. Det är därför vi hela tiden har med oss långsiktighet.

Det är betydligt lugnare nu än förra året. Hur stort värde sätter man på just ett lugn under ett sommaruppehåll om man leder en storklubb?

– Det är skönt men samtidigt så är det svårt att känna ett lugn i det här jobbet. Men samtidigt visste vi efter 2017 att det väntade utmaningar för oss som förra sommaren så vi var ju inte överraskade. Vi var ändå förberedda.

 

 

Läs hela artiklen på Fotbolldirekt