Djurgårdens IF,

Brajen,

ajk

FD SPECIAL: Värdera allsvenskans stjärnor – vilka ska vara dyrast?

Fotbolldirekt

för 1 år sedan

Sommarfönstret är nu inte längre så långt borta.
I mitten av juli öppnar spelarmarknaden igen och frågan är om vi går mot nya rekordaffärer. I nuläget krävs 40 000 000 för att kvala in på topp-10-listan genom största allsvenska transfers genom tiderna.

Hammarbys Odilon är ju som exempelvis redan såld. Expressen uppger att att belgiska Brugge kommer att göra honom rekorddyr genom att betala 40 000 000 för ivorianen.
Jordan Larsson kan vara ännu ett namn som om han fortsätter som hittills går i en affär som sticker i väg. Norrköping har ju gjort ett antal större affärer med utländska klubbar genom åren. Arnór Sigurdsson finns ju på alla tiders allsvenska topplista när han förra hösten såldes till ryska CSKA för en bit över 40 miljoner.

Hur som helst är dyra spelartransfers tillsammans med Europaspel allsvenska storklubbars viktigaste inkomstkällor. Utan att lyckas i dessa två områden så väntar närmast säkert ett driftsunderskott. Ja, ni förstås så viktiga transferfönstren allt som oftast är för allsvenskan.

Här har FD en enkät där vi är intresserade av att se hur ni läsare värderar våra största namn?
Vem är egentligen mest värd? Vem ska vara ett på en sådan lista? Och hur mycket pengar ska en transfer egentligen ge fär att den ska få stämpeln storaffär?

Så om ni vore agent, sportchef eller utländsk chefscout, hur skulle ni värdera allsvenskans mest ansedda namn?