Djurgårdens IF,

Spelarbetyg

Spelarbetyg Sirius - Djurgården

Beckentauer @ Blåränderna

för 5 månader sedan

Vårsäsongens sista match utspelade sig på Studenternas i Uppsala där Sirius tog emot Blåränderna. Det blev en ganska tillknäppt tillställning men där DIF lyckades vaska fram de klaraste chanserna och även var det enda lag som hittade in bakom motståndarlagets målvakt. Därmed slutar DIF på en andraplats när vi går in i sommaruppehållet. Nedan följer spelarbetygen där skalan är 1-10 och där 4 är godkänt.

PK Bråtveit - 6

Hade det inte överdrivet svettigt då Sirius knappt hade en enda kvalificerad målchans, men han agerade lugnt och tryggt i merparten av de få ingripanden han tvingades till. Stod dock för en fin benparad i den andra halvleken på ett skott från nära håll. Kom ut bra på höjdbollar och lyckades väl med utboxningar och dylikt. Har under hela våren haft ett betongförsvar framför sig vilket gjort att han många matcher stått nästan helt sysslolös.

Jonathan Augustinsson - 6

Fick fortsatt förtroende till höger och skötte sig väl. Känns som han börjar bli lite varmare i kläderna som felfotad ytterback. Stod upp bra mot Sirius frejdiga yttrar och agerade med ett stort lugn i försvarsspelet och när han var bollförare. Inte överdrivet framåtlutad, men vi vet alla att han är något defensivare än Käck. Sirius hade en hel del boll och det passade nog Jonis ganska väl då han fick ligga lite defensivare och stänga ner sin kant, vilket han trivs bra med.

Jacob Une Larsson - 7

Stark, resolut och tuff i duellspelet. Känns som Une börjat hitta formen mer och mer ju längre vårsäsongen gått. Verkar mer samspelad med backlinjen och är vältajmad när han ska bryta anfall och passningar. Fick en hel del långbollar emot sig och det trivs han väldigt bra med. Gav inte Haglund allt för mycket ytor och tid med bollen. Hamnade på efterkälken någon enstaka gång när Sirius fick igång bra rull, men inget som hotade mer än någon enstaka gång. Bra insats!

Marcus Danielson - 8

Är lugnet själv. Ser aldrig stressad eller osäker ut oavsett hur trängd situationen är. Är nästan bäst på planen match efter match och det känns oerhört tryggt varje gång Danielson går ut på planen i den blårandiga tröjan. Håller ihop defensiven med sin goda defensiva speluppfattning och är nästan omöjlig att passera. Det blev lite jobb mot Sirius då vi gav bort initiativet lite väl många gånger, men det var faktiskt aldrig speciellt oroligt defensivt. Stängde ner nästan alla centrala ytor och gjorde det svårt för Sirius i boxen.

Erik Berg - 7

Fin insats av Erik. Följsam i försvarsspelet och var ofta rätt placerad när Sirius försökte skapa något framåt. Har ett oerhört stabilt samarbete med Danielson vilket märks då motståndarna väldigt sällan kommer till klara målchanser. Vann många dueller och slog sällan bort bollen. Någon enstaka gång blev han överspelad, men då var antingen Danielson eller någon annan kollega på plats.

Elliot Käck - 6

Det blev en ganska defensivt inriktad match, vilket nog förvånade många. Sirius hade mycket boll och det innebär ibland att Elliot ser lite stabbig och osäker ut. Dock tycker jag han höjt sig avsevärt vad gäller det defensiva. Står oftare rätt, är stark i man mot man-spelet och läser ofta passningar ut mot kanten. Framåt blev det dock lite för lite uträttat för att man ska vara helt nöjd. Fin insats bakåt, men lite mer att önska framåt!

Fredrik Ulvestad - 5

Mittfältet hade kanske inte sin bästa dag. Uppbyggnadsfasen såg ofta väldigt omständig och oplanerad ut då vi tappade bollen mer än vanligt. Är ju inte den som ska va konstruktiv, men det såg lite darrigare ut än vanligt. Vann dock bollen ibland och spelade oftast säkert, men initiativet på mitten gavs ofta bort för enkelt. Kan helt klart bättre än såhär, men har samtidigt gjort sämre matcher.

Jesper Karlström - 6

Tog ett rejält jobb och var ständigt närvarande när Sirius mittfältare vände upp med boll. Fick en assist nedkritad i protokollet, även om den egentligen var av akademisk betydelse i sammanhanget. Slog även han bort en del passningar som såg lite konstiga ut, men räddade situationen med ett gediget hemjobb. Har blivit lite av en kugge i laget under denna säsong och känns som en betydligt mer komplett spelare jämfört med 2018.

Astrit Ajdarevic - 4 (UT 59')

Lite tillbaka i gamla synder. Såg trött, tung och lite nonchalant ut. Slog bort många passningar och tog väl inte överdrivet många extra steg i hemjobbet. Skapade inte riktigt ytorna för sig själv som han behöver för att trivas som bäst, utan blev lite omständig när han fick bollen. Vår vila upp sig och träna fys under uppehållet, för nog borde han orka mer än 60-65 minuter när han fått en hel vårsäsong på sig.

Jonathan Ring - 7 (UT 89')

Återigen målskytt och återigen en insats som andas väldigt mycket positivism. Har fått ett helt annat självförtroende och känns livsfarlig varje gång han kommer rättvänd runt motståndarnas straffområde. Stod för en fin soloräd innan han kyligt placerade in 0-1 i den första halvleken. Deltog inte jättemycket i spelet då Sirius hade förvånansvärt mycket boll, men i de avgörande lägena behöll han kylan och klev fram när spelet hackade lite. Hoppas han konserverar formen till efter sommaruppehållet!

Mohamed Buya Turay - 4 (UT 74')

Slutdelen på vårsäsongen har inte blivit någon rolig historia för Buya. Känns lite ur form och viljan känns större än tron på det han gör. Krånglar för mycket när han har bollen och spelar sällan så enkelt som situationen kräver. Har inte heller fått riktigt samma lägen som i början på säsongen, men man ska kunna kräva mer än det han presterat de senaste veckorna. Känns rätt kall och om detta inte ändrar sig efter uppehållet kanske det är dags att ge Bergmark-Wiberg chansen från start?

Bänken

Nicklas Bärkroth - 6 (IN 59')

Ett bra inhopp! Kom in i en period då vi mer bevakade ledningen än att gå för 0-2, men stack upp emellanåt med intressanta aktioner. Tog en fin djupledslöpning i samband med det avgörande målet och var iskall i avslutningsmomentet. Gjorde därmed sitt första mål i den blårandiga tröjan i Allsvenskan!

Adam Bergmark-Wiberg - 6 (IN 74')

Såg riktigt spelsugen ut under de cirka 20 minuter han fick. Är en riktig grovjobbare som vill vara framme och hugga på motståndarnas försvarare. Hann väl inte uträtta jättemycket, men stod för en riktigt fin assist till Bärkroth i slutet av matchen. Förtjänar nog en chans från start snart!

Aslak Witry (IN 89')

Spelade för kort tid för att betygssättas.

Kim & Thomas - 5

Det blev en matchbild som Kim och Thomas nog inte var helt nöjda med. Ganska lågt tempo i spelet med boll och väldigt många bolltapp på mitten. Under perioder i matchen fick Sirius anfall i våg på våg utan att vi lyckades komma ut från egen planhalva med bollen. Dock vet vi att den defensiva tryggheten är stor i laget och Sirius skapade inte mer än någon enstaka farlig chans på hela matchen. Det fanns däremot helt klart detaljer i uppbyggnadsspelet som lämnade en hel del att önska. Många passningar utan adress, lång betänketid med bollen, för få öpnnande löpningar och ett allmänt osynkat samspel. Får slipa lite på detaljerna nu under sommaruppehållet, speciellt med det nya spelsystemet. Defensiven känns stabil, men detaljerna i det offensiva är inte helt klockrena.