Djurgårdens IF,

Inför match

Dags för match: Sirius borta

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 5 månader sedan

För mig har Sirius alltid vara lite speciellt. En av mina största favoriter som spelat i vår tröja är Leif Ericsson och han kom därifrån 66 (tror jag?). På våren/sommaren 67 så kom jag till Stadion kl 12 (matchen började kl 16) för att stå utanför klocktornet och fiska autografer från mina favoritspelare. Jag lyckades knycka åt mig Leifs plus en drös till (Ronny Pettersson och Hasse Nilsson bland annat, om minnet inte lurar mig).

Vår nya tränarduo kommer som bekant från en sejour på 6 år på Sirius tränarbänk där de även agerade som sportchefer, så självklart har de satt sin prägel på hela den sportsliga organisationen. Det lär bli ett speciellt möte för både Kim och Thomas med andra ord. Den nya huvudtränaren, Henrik Rydström, som var vänlig nog att svara på mina frågor redan innan deras möte med ÖSK i måndags, är ju en underfundig herre. Personligen så tror jag att han har en god framtid som tränare. Verkar sprida god stämning i truppen. Ger förtroende (inte minst till unga spelare) och tacklar pressen bra.

Spelmässigt så är vi inne i ett riktigt bra flyt nu med 3 raka vinster där matcherna har haft lite olika karaktär. Mot Ellos och Öfk så tycker jag att vi verkligen imponerade, fast på olika sätt. Det har inte, förutom några individuella prestationer, varit några speciellt iögonfallande spektakulära uppvisningar. Men det har sett tungt och gediget ut. Inför säsongen var jag som bekant mycket positivt inställd till truppen och de man kunde se Kim och Thomas sakta men säkert svarva fram i implementeringen av sitt spelsätt, men dessa senaste matcherna har ökat min framtidstro ännu mer. Tycker vi har en ordentlig potential i truppen och spetsat med ett bra sommarfönster så tror jag verkligen att framtiden är vår. De som väljer bort DIF för annat tror jag kommer ångra sig när säsongen summeras!

********************

Här kommer svaren från Henrik Rydström

Hur är läget i truppen? Har ni några skador eller avstängningar inför helgens match?
> Vi möter Örebro SK ikväll (måndag) så vi får se hur läget ser ut efter det. Men vi har i princip
hela våren saknat Robert Åhman Persson (han spelade de två första matcherna), Daniel Jarl och Stefano Vecchia. Till det så har även Sam Lundholm bara kunnat spela sporadiskt och John Alvbåge är igång först nu. Men i deras frånvaro så har andra spelare klivit fram och gjort det bra.

Är ni nöjda med er inledning av säsongen?
> Både och. Med tanke på spelarna som jag nyss nämnde och deras frånvaro samt med tanke på var Sirius är i hierarkin i fotbollssverige så vet vi att varje match är en fajt. Vi har både gjort hela matcher som varit väldigt fina men även haft perioder i matcher som varit av hög klass. Vi har dock släppt in för många och enkla mål och det har kostat oss poäng.

Vad tror du om matchen mot oss?
> DIF har både bra spelare och tränare och till det så har de just nu ett bra flyt i sitt spel. Jonathan Ring har jag t.ex både spelat med och tränat. Jag vet att han i sina bästa stunder är en av allsvenskans bästa offensiva spelare. DIF är favoriter i matchen men vi hoppas kunna nå den där höga nivån som jag var inne på förut. Lyckas vi med det så kommer det att bli en intressant match!

Brukar fråga om gamla Djurgårdare; hur går det för Tim, Jeppe, Daniel och Kebba?
> Samtliga är fantastiska spelare och personer som är drivande i gruppen.

******************** 

Här kommer svaren från Kim Bergstrand

Förändringar i truppen?
> Inga förändringar som det ser ut just nu, men det finns ett par frågetecken.

Hur råder slutanalysen efter mötet mot Öfk?
> Stabilt utan att glänsa. Bra djupledsspel och noggrant försvarsspel räcker långt.

Vad tror du om matchen mot Sirius? Blir det någon extra känsla i en match mot ett lag som du/ni lett så länge?
> Matchen mot Sirius känns än så länge som en i mängden, förutom alla frågor om den är speciell. Kommer säkert ändå bli något litet extra pirr i magen och något glatt återseende med funktionärer och andra imorgon.

Sista matchen för vårsäsongen. Är ni nöjda med poäng och prestation inklusive alla övriga parametrar?
> Vi är sällan nöjda. Tycker det har blivit hackigt i och med alla sjukdomar och den olyckliga skadan på Mackan. För att bli stryktåligare i motgång behöver vi sätta grundspelet (principerna) på fler spelare. Nu har vi mest släckt bränder känns det som. Men spelarna jobbar hårt och vill verkligen utveckla både spelet och sig själva. Så jag tycker att det finns en bra grund att börja på när vi återsamnlas efter lite ledighet. När det gäller poängskörden så har vi ungefär det vi förtjänar tycker jag.

********************  

Foto: Erik Wibaeus