Djurgårdens IF,

Spelarbetyg

Spelarbetyg Djurgården - Östersund

Beckentauer @ Blåränderna

för 1 år sedan

Östersund kom på besök när den sista hemmamatchen för våren gick av stapeln igår. Vi fick se ett DIF med en ny formation och som ägde matchen i princip från start till mål. Nedan följer spelarbetygen där skalan är 1-10 och där 4 är godkänt.

PK Bråtveit - 5

Ganska svårbedömd insats. Har knappt något att göra på hela matchen, men fick ändå inte hålla nollan. Kan dock absolut inte lastas för målet då det var ett riktigt fint avslut från Tekie. Var, förutom målet, i övrigt stabil i luftrummet och plockade de bollar han skulle. Bra med fötterna precis som vanligt. En liten spaning är att PK faktiskt är ganska bra på att plocka hårda inlägg längs marken.

Jonathan Augustinsson - 6

Fick starta ute till höger och gjorde det faktiskt ganska bra. Hämmas av att han är felfotad men spelade säkert och stängde igen ganska bra defensivt. Krånglade sällan till det och försatte sig inte i osmarta lägen. Följsam i markeringsspelet på ett par inspel från Östersund och såg väldigt lugn ut när han hade bollen vid fötterna. Hade givetvis önskat att han vågat fylla på lite mer framåt och slagit lite fler kreativa passningar, men som helhet en fullt godkänd insats från Jonis!

Jacob Une Larsson - 7

Följde upp den fina insatsen mot Elfsborg med ännu en fin insats. Verkar trivas riktigt bra som högermittback i ett 3-mannaförsvar. Förlorade en duell som blev upprinnelsen till 0-1 målet, men var i övrigt nästan 100%-ig i duellspelet. Skötte en hel del uppspel och gjorde det faktiskt väldigt bra. Blev dessutom påpassligt målskytt när han tråcklade sig förbi Sixten Mohlin och petade upp bollen i nättaket. En stabil insats från Une, men nog kunde Östersund hotat lite mer.

Marcus Danielson - 8

Har växt ut till en av våra absolut viktigaste och bästa spelare. Vann i stort sett alla dueller igår och läste dessutom flertalet passningar och inspel. Finns nästan inget negativt att nämna överhuvudtaget. Tyvärr testades Blåränderna inte speciellt hårt av norrlänningarna så det fanns inte överdrivet mycket att göra för den defensiva delen. Lyckades plocka bort fysmonstret Gero relativt enkelt i matchen. En riktigt bra insats!

Erik Berg - 7

Fick spela som vänstermittback och gjorde det bra. Har sin styrka i spelsinnet och han läste och stoppade ett antal inspel och passningar. Bra i duellspelet också med sin styrka och timing. Var lite mer tillbakadragen i passningsspelet och överlät istället det kreativa till sina mittbackskollegor. Dock en nästintill prickfri insats defensivt, så finns egentligen inte mycket att klaga på. Var helt enkelt på rätt plats vid rätt tillfälle nästan varje gång. Verkar trivas bra i det nya spelsystemet!

Elliot Käck - 7

Har de senaste matcherna visat att han helt klart är gjuten i startelvan. Flyger fram på sin kant och är dessutom ganska tät bakåt. Har hittat ett fint samarbete med de mer offensiva spelarna och det är nästan alltid hög fart när han kommer fram i planen med bollen. Kom igår in flera gånger bakom Östersunds ytterback och fick till många inspel som sånär gav utdelning. Hade lite problem när Aiesh byttes in, men fick samtidigt bra understöd av Erik Berg och övriga i backlinjen. Överlag en bra insats av Elliot!

Fredrik Ulvestad - 5

Lite anonymare än vanligt. Hade stundtals lite problem med bollkontrollen och tappade ett par onödiga bollar på mittplan när han var tillsynes ohotad. Följde inte med lika mycket i det offensiva som innan, utan hade en lite mer tillbakadragen roll. Vann samtidigt en del andrabollar och fördelade annars spelet fint på sitt sedvanliga kontrollerade sätt. En helt okej insats, men lite för anonym för att ge ett bättre betyg.

Jesper Karlström - 6

Tappade bollen på en del ställen inledningsvis, men ryckte upp sig vartefter matchen led. Droppade ner lite i banan för att fördela spelet lite mer och gjorde det med framgång. Slog ett par riktigt fina skärande passningar som raderade ut 3-4 motståndare. Riktigt rivig i närkamperna och måste varit otroligt jobbig att möta för Östersunds mittfältare. Löpte kopiöst precis som vanligt. En ganska bra insats utan att kanske glänsa sådär överdrivet mycket.

Astrit Ajdarevic - 7 (UT 66')

Fick åter förtroendet från start och det skulle visa sig vara ett bra drag. Såg loj och lite seg ut i början, men fick på några riktigt fina bollar i den första halvleken. Först slog han en yttersida fram till Ring som så när hittade Buya som hade öppet mål, men bollen stack iväg. Cirka tjugo minuter senare slog han en helt magisk genomskärare som Ring förvaltade på bästa sätt. Visade varför han är värvad med sin stundtals otroligt fina passningsfot och spelsinne. Var rätt delaktig även i början på den andra halvleken, men byttes ut efter dryga timmen spelad. Ett stort lyft jämfört med tidigare matcher!

Jonathan Ring - 9 (UT 87')

Vilken insats! Vet inte hur många gånger man svurit åt hur många chanser han bränner, men igår hade han verkligen ställt in dojan. Tog en riktigt fin löpning vid 1-1 målet och avslutet höll absolut toppklass vid den bortre stolproten. Nästan copy paste vid 3-1 målet när han fick ett mer eller mindre identiskt läge, men då smällde han upp bollen i Mohlins första kryss istället. Hade utöver målen ett gäng riktigt fina lägen som kanske borde resulterat i fler mål. Var riktigt fin i själva spelet också då han ofta utmanade sina motståndare och hade ett framgångsrikt passningsspel med medspelarna. En av de bästa insatserna från en DIF-spelare i år!

Mohamed Buya Turay - 5 (UT 83')

Har hamnat i lite av en formsvacka. Har bra driv med bollen, men tar lite konstiga beslut och överarbetar vissa situationer. Var otroligt nära att stöta in 1-0 precis innan Östersund tog ledningen, men bollen rullade lite för långt från målet. Kom ofta rättvänd med bollen i hög fart, men han stannade för ofta upp och började dribbla istället för att slå enkla passningar. Serverade Ring en fin framspelning i ett riktigt bra läge, men skottet räddades tillbaka på Buya och utöver kortlinjen. Lite stolpe ut för honom, men han måste börja spela enklare för att lättare skapa lägen för sig själv.

Bänken

Nicklas Bärkroth - 6 (IN 66')

Ett riktigt piggt inhopp av "Bärka"! Hade bara varit på planen i cirka 5 minuter innan han med yttersidan smekte fram en perfekt passning till Rings 3-1 mål. Sysselsatte Isherwood på DIFs högerkant och hotade gång på gång när han kom i fart med bollen. En av de bättre insatserna från honom denna säsong. Kul att se honom tillbaka!

Adam Bergmark - Wiberg (IN 83')

Spelade för kort tid för att betygssättas.

Hampus Finndell (IN 87')

Spelade för kort tid för att betygssättas.

Kim & Thomas - 8

Efter två raka segrar stundade en lite lurig motståndare. Kim och Thomas valde att ställa upp med något som liknade en 5-3-2 uppställning vilket på förhand kändes spännande. Efter Elfsborgsmatchen märkte man tydligt att defensiven mådde väl när vi spelade med tre mittbackar, men frågan mot Östersund var om vi skulle lyckas vara tillräckligt konstruktiva offensivt. Utfallet blev lyckat då DIF ägde merparten av matchen och segern var (förutom när Östersund ledde) egentligen aldrig speciellt hotad. Vi fick ytterbackarna i något mer framåtlutade positioner och de centrala mittfältarna fick flyta runt lite som de behagade utan att det ledde till någon större risk bakåt. Dessutom kunde Ring ha en lite friare roll där han både kunde hota centralt och på kanterna. Vi satte ofta hög press på bollförare och ställde ofta om med god fart och stor rörelse på de offensiva spelarna. Det kändes som det nya spelsystemet fick fler spelare att känna sig bekväma i sina roller. Med tanke på att det ofta tar lång tid att sätta ett nytt spelsystem kändes det förvånansvärt positivt att Kim och Thomas så snabbt lyckats pränta in detta. Speciellt mot en motståndare som ofta vill äga mycket boll och bedriva ett possessionspel som kräver mycket av motståndarna. Dessutom roligt att Bärkroth fick en halvtimme samt att Bergmark-Wiberg och Finndell fick spela lite. En väldigt väl coachad match!