Djurgårdens IF,

Inför match

Dags för match: Östersund hemma

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 6 månader sedan

Östersunds FK har gått igenom flera tuffa smällar. Deras ordförande är anklagad för ekonomiska oegentligheter. De har tappat spelare som Ghoddos, Sema, "Sotte", Nouri, Widegren och säkert någon till. Dessutom är nu Tom Pettersson, Aiesh, Kroon och Keita skadade. De har detta till trots tagit en del poäng, så man får lov att säga att Burchall har axlat Potters mantel väl efter förutsättningar och förväntningar.

Vi har blandat och gett. Efter två derbyförluster på 3 matcher så tappade jag det lite. Nu, efter att ha haft många konversationer med Kim Bergstrand, så ser jag annorlunda på det. Vi har haft otroligt mycket skador på nyckelspelare i kombination med att influensa och andra sjukdomar har satt stopp för andra spelare. Skadeläget har sakta men säkert börjat klarna och nu börjar vi i stort sätt kunna ta ut samma trupp i ett antal matcher. Som ni vet så känner jag en stark tro på det här laget tillsammans med ledarstaben och ser vi till tabellen så har vi verkligen toppkänning nu och kan avsluta riktigt fin innan uppehållet i juni!

********************

Jag försökte få kontakt med någon inom Östersunds FK, närmare bestämt Bobo Sollander som jag talade med under föregående säsong, men fick dessvärre inget svar. Antar att det har att göra med något annat än att han inte vill då bemötandet då var positivt. Nedan kommer dock en sedvanlig liten avstämning med Kim Bergstrand!

******************** 

Några förändringar i truppen?
> Edward är inte tillbaka ännu och Kevin kör fortfarande rehab. Sedan så är Haris avstängd.

Vad är er slutanalys av matchen mot Ellos?
> En bra genomförd match i förhållande till de skiftande förutsättningarna som rådde. Bra inhopp av avbytarna!

Vad tror ni om matchen mot ÖFK?
> De pendlar våldsamt i sina prestationer. Både från match till match men även under matcherna. Fortfarande riktigt höga toppar men även allt oftare sämre perioder. Rätt flexibelt lag så det gäller att läsa av dom och se till att sortera rätt i försvarsspelet.

Inför säsongen så talade ni (Kim & Thomas) om att ni ville att Tele2 skulle vara vår borg. Vi skulle blåsa motståndarna av banan i symbios med publiken. Tycker ni att vi har kommit dit?
> Vi har bara varit där i korta perioder. Men målet kvartstår och uppfylls förhoppningsvis undan för undan (kanske med start imorgon (läs: söndag)!). Hoppas läktarna tycker det är en målsättning som är något värt att eftersträva.

********************  

Foto: Erik Wibaeus