Spelarbetyg Falkenberg - Djurgården

Beckentauer @ Blåränderna

för 4 månader sedan

Efter derbydebaclet bar den allsvenska resan vidare ner till västkusten och Falkenberg. Det blev en match som egentligen inte var speciellt underhållande men Blåränderna vann tämligen komfortabelt med 3-0 efter ett försvarsspel från motståndarlaget som lämnade en del att önska. Nedan följer betygen där skalan är 1-10 och där 4 är godkänt.

PK Bråtveit - 5

Vet faktiskt inte om han behövde ingripa på riktigt på hela matchen. Falkenberg hade inledningsvis lite tryck, men skapade samtidigt inte några direkta målchanser. Agerade lugnt och kontrollerat i luftdueller och spelet med fötterna, det var väl det man lyckades plocka ut från denna match. Tvingades visserligen göra en något akrobatisk nedtagning på en helt galen hemåtpassning i midjehöjd från Une Larsson. Det var den svettigaste räddningen PK tvingades göra.

Aslak Witry - 5

Toppformen verkar ha stannat av lite, men detta var ändå ett steg i rätt riktning för den yviga norrmannen. Hade det lite tufft på sin kant första 20 minuterna då Falkenberg ofta anföll där, men när DIF började ta över spelet stabiliserade sig även Aslak. Följde med lite mer i anfallen jämfört med i derbyt och hade ett bättre samspel med Ring på sin kant. Gjorde ingen bländande insats, men gjorde samtidigt inte heller några direkta tabbar. En helt okej insats, kort och gott.

Jacob Une Larsson - 6

Fick för tredje matchen i rad spela med en ny mittbackskollega och det råder knappast några tvivel om att det är med Danielson han trivs bäst. Såg betydligt tryggare ut i både positions- och duellspelet och hade bättre timing i det mesta. Falkenberg slog mycket långa bollar och där vet vi att Une är stark med sin spänst. Stängde ner Chibuike och Nsima Peter unde större delen av matchen då dessa endast lyckades vaska fram en enda riktigt vass chans. Slog en helt sjuk hemåtpass som med lite otur kunde blivit ett dråpligt självmål. Som helhet en betydligt bättre insats än i söndags, men samtidigt har han en nivå till i sig.

Marcus Danielson - 7

Det var otroligt skönt att se kaptenen tillbaka i elvan, för han har varit otroligt saknad. Den defensiva strukturen var tillbaka och paniken i försvarsspelet var som bortblåst. Säkerheten själv i luftrummet och var aldrig stressad med bollen vid fötterna. Vårdad i passningsspelet och tog inga onödiga risker. Samtidigt var detta kanske inget motstånd som det ska se oroligt ut, men det var likväl glädjande att studsa tillbaka och att det kollektiva försvarsspelet satt ganska bra. En bra insats och kul med comeback!

Elliot Käck - 5

Gjorde väl ingen blänande insats, men agerade rätt stabilt sett över hela matchen. Hade ett par riktigt konstiga rensningar rakt in i planen som kunde straffat sig, men som tur är var Danielson tillbaka och kunde rädda upp det. Fyllde på en del framåt men skapade inte direkt några jättelägen. Bakåt testades han inte nämnvärt då Falkenberg mestadels anföll via sin vänsterkant. Någon enstaka gång kom de gulklädda runt, men för det mesta var det stängt på Käcks kant. Noterade ärligt talat inte speciellt mycket från Elliots sida, men tycker inte han utmärkte sig varken negativt eller positivt.

Jesper Karlström - 5

Flyttades upp ett litet hack i banan sett till tidigare under säsongen och gjorde det ganska bra. Styrde stundtals spelet relativt bra och breddade passningsspelet på ett bra sätt. Tog egentligen inga större risker men gjorde det enkla bra. Efter ett par matcher av lite mer felpassningar och bolltapp var det skönt att se Karlström vara tillbaka i sitt gamla jag. Fick slita rätt mycket inledningsvis, men ju mer matchen led desto mer höjde sig mittfältet. Vände ofta på spelet i trängda lägen och drällde inte med bollen onödigt länge. En helt okej insats!

Fredrik Ulvestad - 5

Blev uppflyttad tillbaka på mittfältet efter ett mindre lyckat vikariat som mittback. Det märks ganska tydligt att Ulvestad trivs bra mycket bättre när han inte är siste man i laget. Rörde sig över stora ytor, hade ett ganska bra passningsspel och kom även till ett par (visserligen rätt tama) avslut. Var som vanligt svår att ta bollen av när han har den under kontroll. Har blivit lite av en box till box-spelare och det ska bli roligt att se om han kan utvecklas till en poängspelare också. Briljerade inte men gjorde jobbet.

Erik Berg - 5 (UT 74')

Var tillbaka efter avstängning och fick kanske lite förvånande gå upp på mittfältet. Ingen direkt ovan position för Erik, vilket man även stundtals såg. Vann allt i luften och fördelad spelet ganska väl med sitt stora lugn han har. Gjorde väl kanske inte sin bästa match i den blårandiga tröjan och antagligen trivs han bättre som mittback, men det känns skönt att vi kan få in Danielson, Une och Berg i elvan utan att någon blir direkt lidande av det. Är väldigt jobbig att möta med sin riviga och stundtals lite småfula spelstil. Drog återigen på sig en varning, men denna kändes lite "bättre" att ta.

Jonathan Ring - 6 (UT 86')

Vi är många som svurit över att Ring behöver jobba med avsluten, men igår verkade han ha ställt in siktet! Gjorde sitt första mål för säsongen och vi får hoppas att detta blir lite proppen ur. Kom loss betydligt mer än i derbyt och jobba sig till ytor på egen hand. Bra i en mot en-spelet och tog även stundtals ett ganska stort jobb i defensiven. Glädjande att se honom få lite utdelning, för målskörden från yttrarna har varit ett stort problem under hela säsongen. En av de bättre insatserna från yttern denna säsong.

Mohamed Buya Turay - 4 (UT 62')

Nja, detta var ingen höjdare. Såg lite statisk och loj ut och när han väl fick ett bra läge var han ganska oskarp. Bättre i passningsspelet än tidigare matcher, men blev istället ganska låst offensivt. En kombination av lite sämre rörelse från Buya samt hård bevakning från Falkenbergs centrala försvarare var nog en stor anledning till detta. Hade egentligen bara ett riktigt bra läge (som dessutom var offside) i fritt läge nära mål, men lyckades på något sätt stylta bollen över ribban. Överarbetade en del situationer och gjorde det lite krångligare än det behövde vara. Blev utbytt ganska tidigt i den andra halvleken. Knappt godkänd.

Haris Radetinac - 7

Ibland är det en fröjd att se Haris spela och igår var en sådan dag. Var otroligt alert i huvud och fötter och läste ofta spelet på ett väldigt bra sätt. Hotade Falkenbergs backlinje gång på gång med sin aviga spelstil. Inledde poängskörden med att assistera Falkenbergs Carl Johansson till ett ganska dråpligt självmål. Knappa kvarten senare var det ombytta roller när Carl Johansson assisterade Haris till 0-3 målet. Påpassligt avslut och bra löpning fram till målet, men det försvarsspel Falkenberg bedrev kommer inte hålla dom kvar i Allsvenskan. I övrigt slet och rev Haris väldigt hårt precis som vanligt. Hjälpte Käck en hel del på vänsterkanten och rörde sig över stora ytor matchen igenom. Bästa blårand för kvällen!


Bänken

Nicklas Bärkroth - 4 (IN 62')

Kom in med halvtimmen kvar och fick för ovanlighets skull spela som central anfallare. DIF hade visserligen slagit av rejält på takten, men detta känns inte som en position han är speciellt bekväm i. Gjorde inte mycket väsen av sig förutom att slå bort ett par passningar i blindo.

Dzenis Kozica - 4 (IN 74')

Kom in i ett konstigt läge av matchen och lyckades inte skapa något av större värde.

Hampus Finndell (IN 86')

Spelade för kort tid för att betygssättas. Dock roligt att han efter 1,5 år i klubben fick göra debut!

Kim & Thomas - 5

Det kändes inför matchen som att vi bara skulle gå ut och "göra jobbet". Det var ungefär exakt så det blev också; varken mer eller mindre. En ganska loj inledning följdes upp av en kvart då vi fick maximal utdelning på ett ganska bra presspel inne på Falkenbergs planhalva. Individuella prestationer och misstag från Falkenberg gjorde att resultatet stack iväg mer än matchen egentligen visade. Egentligen gick det inte att utläsa någon vidare matchplan förutom att yttrarna skulle våga utmana mer och att vi skulle bedriva ett ganska högt presspel. Man får väl säga att båda delarna föll ganska väl ut. När vi gick in i den andra halvleken kände man direkt att vi bara ville spela av matchen, vilket nog egentligen var ganska nyttigt då vi inte direkt lyckats stänga matcher defensivt denna säsong. Samtidigt blev underhållningsvärdet nästintill obefintligt, men ibland får man ta såna här segrar för att bygga något på längre sikt. Dock glädjande att Kim och Thomas verkar vilja spela med alla tre mittbackarna simultant på planen. Vet inte riktigt hur jag ska vidareutveckla analysen, detta kändes som en helt vanlig dag på jobbet utan större överraskningar.