Djurgårdens IF,

Brajen,

ajk

JUST NU: Djurgårdskaptenens besked efter smällen – ”Känner ingenting”

Fotbolldirekt

för 1 år sedan

Det var hemma mot Norrköping för tre veckor sedan som Marcus Danielson åkte på en hjärnskakning efter en kollision med Djurgårdens målvakt Tommi Vaiho. Sedan dess har Stockholmslagets kapten varit indisponibel för spel och saknades i truppen mot AIK så sent som i söndags.

Men nu under onsdagskvällen fanns Danielson med i Djurgårdens elva borta mot Falkenberg och tillsammans med mittbackskollegan Jacob Une Larsson hade han en lugn dag på jobbet på Falcon Alkoholfri Arena. Djurgården vann med 3-0 och är tillbaka i vinnarspåret igen, detta efter fyra raka matcher utan seger – fyra matcher som Danielson inte deltog i.

– Men det var tuffa matcher också (Norrköping, Hammarby, Helsingborg och AIK). Vi fick med oss poängen i början och klart att vi inte är nöjda med resultaten senaste tiden. Det känns i alla fall jättebra nu att vara tillbaka och vinna direkt, säger Danielson i den mixade zonen och berättar sedan om sin fysiska status efter hjärnskakningen.

– Jag mår bra, annars hade jag inte spelat. Det har gått långsamt framåt. Det var nära att jag kunde spela derbyt, men det kändes dumt att riskera något och så fick jag spela den här matchen i stället. Det blev ett bra test för huvudet med mycket nickande.

Är du totalt symtomfri eller finns något kvar från hjärnskakningen?

– Nej ingenting, det känns som vanligt så det känns jätteskönt.

Hur länge satt det kvar?

– I helgen eftersom jag inte spelade mot AIK. I lördags och söndags var jag fortfarande väldigt ljudkänslig och var väldigt, väldigt trött på eftermiddagarna och så, men det har hänt ganska mycket de senaste dagarna. Det känns jätteskönt att vara tillbaka och hjälpa laget nu.