Dags för match: Aik hemma

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 4 månader sedan

Det är dags för match, för mig matchen med stort M. Matchen jag absolut inte vill vara med om att förlora. Från att sedan säsongen startade ha varit väldigt optimistisk så är jag idag frågande var vi står. Och det verkar inte bara vara jag. Det verkar som många är frågande i vår klubb. Jag vill se glädje (allvarligt, som elitidrottare, hur kan pressen vara för stor) fart och framförallt att ALLA är villiga att göra jobbet. Jag är lite stukad efter de senaste matcherna men tror fortfarande på en bra säsong. Topp 3 är och förblkir min vision. Hoppas laget och publiken kan få till det på söndag. För hur det än är så gäller den här matchen mycket mer än bara 3 poäng.

Som vanligt sen min första kontakt under föregående säsong så har Björn Wesström varit vänlig och tagit sig tid för att svara på mina frågor. Även Kim B har tagit sig tid. Till dessa två herrar vill jag bara rikta ett STORT tack.

***********************

Jag börjar med gästerna från Solna.

Några förändringar i er trupp sen senast mot AFC?

> Ja, vi tror det blir någon/några förändringar, truppen meddelas söndag.

Är ni nöjda med er säsong så långt? 

> Nej, sett till vår egen bedömning av vår egen potential har vi inte varit den bästa versionen av oss själva än.

Hur ser ni på matchen nu på söndag?

> En känslosam match där mer än tre poäng står på spel.

Hur ser ni i Aik på dilemmat poäng kontra underhållning? Har ni i klubben någon uttalad policy?

> Krasst är fotboll ingen bedömningssport, historieskrivningen berättar sällan om hur bollinnehavet sett ut under en säsong utan hur många poäng, titlar och derbysegrar klubben tagit. Att det finns åsikter om hur resultatet skall uppnås är logiskt utifrån graden av intresse som en supporter har för det vi gör. 


*********************** 

Här kommer Kim Bergstrands svar på mina frågor. 

Vår andra halvlek mot Helsingborg var, i mina ögon, det sämsta jag sett oss prestera sen ni tog över. Tycker generellt trenden är nedåtgående. Vad tycker ni? Hur ser analysen ut av den totala insatsen mot Helsingborg? 

> Sista halvtimmen är katastrof. Det finns förklaringar i att vi är rädda att misslyckas (varför vet jag inte) det är nåt vi måste få ordning på. Grunderna sitter inte i försvarspelet. När vi blir stressade så kör alla sitt race. 7 olika backlinjer hjälper så klart inte till. Första 55-60 minuterna är enligt mig ok. 

Många är oroliga över Astrits prestationer. med DIF mått mätt, så upplever jag han har fått stort tålamod. Hur långt anser ni/han att han är från toppform? Samma vad det gäller Jonis, Många som skriver undrande om det ens är samma spelare som förra året. Vi supportrar upplevde att det var både onödigt och orutinerat av Erik att ta det gula kortet med allt som är framför oss. Är det sånt ni snackar om?

> Som jag har förklarat tidigare så väljer jag att inte kommentera enskilda spelares insatser.

Jag frågar aldrig om enskilda spelare med syfte att hänga, mer för att få en förklaring om sånt som stötts och blöts i supporterforum. Men jag respekterar självklart din/er hållning. 

I min mening så såg allt otroligt bra ut inledningsvis. Allt från första träningsmatchen i Spanien till cupspelet. Jag var inte heller så besviken över resultatet mot Sundsvall då jag tycker dom är jäkligt bra. Örebro borta var för mig en fröjd att se. Är det möjligt att "vi" som grupp tappat lite ödmjukhet för det hårda jobb som krävs, med tanke på att grunderna satte sig så snabbt och allt "gick så lätt i början"?

> Jag tror inte det sitter i ödmjukheten för spelarna springer som fan och jobbar hårt varje dag. Vi har haft en kort tid tillsammans och har haft dålig kontinuet i vilka som spelar. När det går emot så har vi inte tillräcklig grund att falla tillbaka på utan var och en arbetar för sig själv och försöker att inte göra fel (gömmer sig) istället för att göra rätt, tillsammans. Det kommer bli bättre när folk är friska och vi får lite mer samträning/samsyn vilket vi hade med ett begränsat antal spelare på försäsongen. Det har varit mycket sjukdomar på sistone och den horribla skadan på Mackan har gjort ett stort hack i kurvan. Det är som det är och vi får acceptera det.

Blir det några förändringar i truppen, isf vilka?

> Hur truppen blir får vi ser. Spelarna har ju en tendens att bli sjuka just nu.

Hur ser ni på matchen mot Aik?  

> Aik är jävligt tunga och konsekventa. Om vi inte arbetar som ett lag och spelar som vi tränat i 4 månader utan hittar på enskilda lösningar så kommer vi få det jobbigt. Om vi däremot får ordning på
skallarna och inser vad som gör oss framgångsrika så kommer vi att ha goda chanser att vinna. De spelare som ska ut på söndag ska vilja göra skillnad!

Har ni lärt er något om hur spelarna och ni själva reagerar inför det som är supportrars största matcher, derbyna? 

> Vi lär oss förhoppningsvis alltid efter en match men några särskilda derbyhemligheter dök inte upp. Vi förstår allvaret. Derbyn är viktiga. Det behöver man inte tala om för nån spelare eller ledare.

***********************

Avslutningsvis så var det skönt att se att Chili verkade uppskatta den överlämning av blommor och souvenir som jag gjorde för Blårändernas räkning under förra fredagens träning på Stadion med syfte att visa vårt stöd under hans tunga period efter bortgången av hans pappa. Bilden nedan laddade han själv upp på sin instagram med texten "Thank you DIF Family".

undefined

*************************

FULL FART FRAMÅT!

*************************

Omslagsbilden är tagen av: Erik Wibaeus