Djurgårdens IF,

Inför match

Dags för match: Helsingborg borta

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 1 år sedan

Dags för Allsvenskan igen efter över en veckas vila!

Helsingborg borta. Som jag skrev i min "Inför Allsvenskan" så har väl aldrig (?) ett så namnkunnigt lag kommit upp i Allsvenskan. Men även då ålderstiget och skadebenägna. Trodde i och för sig inte att Granqvist skulle få problem men dom har ju många fler. Enligt förhandstipsen så ska inte Granqvist spela. Farnerud skadade sig IGEN förra matchen. Per Hansson är långtidsskadad, om jag fattar det rätt med samma typ av skada som vår hockey kapten Andreas Engqvist.

Vi genomförde vår senaste match, med tanke på förutsättningarna , ok. Det är ruggigt jobbigt och förlora derbyn, men Marcus skada samt en dag mindre vila såg ut att ta ut sin rätt då vi såg tröttare och mer osäkra än vad vi brukar vara. Tror på en komfortabel seger ikväll. Edward tillbaka. Aslak är med (i och för sig även mot bajen) plus en veckas vila (HALLÅ SVFF/SEF). Jag känner mig väldigt säker på seger. Fick tyvärr inga svar från Helsingborg trots att jag var ute i god tid. Nedan svarar Kim B på mina frågor.

Det har spekulerats att vi var slitna i derbyt mot Bajen och att vi därför inte klarade av det tempo som matchen krävde. Vad är er analys?

Vi hade soppatorsk mot Bajen, i både huvud och ben. Dessutom lyckades vi inte balansera laget rätt i laguttagningen.


Vad tror du om det kommande mötet med Helsingborg?

Helsingborg är bra. En riktigt dåligt genomförd match mot Gråvitt, men annars har dom spelat på en rätt hög nivå. Det kommer att bli en tuff bortamatch men vi är pigga och revanschsugna efter derbyt. Med det sagt: lyckas vi få ordning på försvarsspelet och kan kontrollera Ramus Jönsson så har vi goda chanser att vinna.


Så sammantaget så är du/ni nöjda hittills med prestationen och poängutdelningen?

Ja, jag tycker att vi har fått de poäng som vi har förtjänat inledningsvis. Med friskare och mer samspelt lag så hoppas vi kunna höja lägstanivån och bli jämnare i prestationen.