Inför Allsvenskan: AIK

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 6 månader sedan

AIK. Mitt största hatobjekt inom sport. Paradoxalt nog, utanför matcherna är många av mina vänner gnagare. Att möta AIK är det bästa och sämsta inom mitt supporterliv. Den enorma känslan som trycker på, skapar nervositet och , hm, ja, kalla det ångest. Den enorma besvikelsen vid förlust. Den otroliga glädjen vid vinst. Mycket kan vara jobbigt i livet från och till, men vinst mot råtta, ja då, övervinner jag allt.

2018 så vann dom. Om jag tittar på det utifrån , objektivt , så var dom värda det. Ständigt topp 3. Men att se dom spela, är i min värld, som att se målarfärg torka. Vet inte om jag är objektiv då, men jag tycker, som åskådare att det påminner om MFF när Bob Hougton tränade dom.

I år har dom tappat Jansson,Milosevic,Olsson och Stefanelli. En av anledningarna till mitt tips. Kan ju vara så att BW har hittat några guldkorn som är okända som vår sportchef brukar göra. Har dock inte sett ut så på försäsongen. Norling, när han tränade Assyriska,Sundsvall o Malmö tyckte jag inte det var så trist som det ser ut nu, så möjligen, om han släpper spelarna fria, att dom kan gå bättre än mitt tips.

Nu ska dom försöka försvara titeln. Som ni ser i mitt tips, så tror jag gnaget kraschlandar. I kvalet till CL samma sak. Så avklädda som dom blev mot ett danskt lag förra året, med det laget, så lär verkligheten bli smärtsam för deras supporters. Med den normala logik som styr storstads klubbarna så kan tränare/ ledare få problem 2019.

Björn Wesström, som besvarade frågorna, är riktigt schysst. Innan jag fick kontakt med honom, första gången, inför derbyt förra året, var nog jag färgad av media och DIF forum. Svaren detta år blev inte lika fylliga som förra året. Vilket jag tror, beror på, att Robin Jansson blev såld, precis när han skulle svara. Så, han svarade under tiden han reste. Väldigt glad över det sätt han bemöter mig .

Lag: AIK

 • Tränare: Richard Norling( Frågorna besvarades av Björn Wesström)
 • Spelare ut: Robin Jansson, Christos Gravius, Alexander Milosevic, Nicolás Stefanelli, Kristoffer Olsson, Denni Avdic, m fl
 • Spelare in: Samuel Brolin, Magnar Ödegaard, Anton Salétros, Saku Ylätupa, Daniel Granli, Chinedu Obasi, m fl
 • Motstånd i premiären: AIK-Östersund

 

Hur är läget och stämningen i laget? Har ni några skador som kommer påverka de inledande omgångarna?

Vi har Joel Ekstrand långtidsskadad, vilket gjort att vi fått rekryterat en innerback mer än planerat vilket i sin tur påverkar kontinuitet. I övrigt inget vi inte planerat för.

Hur kommer ni att formera laget? Någon formation som ni föredrar? Te.x 4-4-2, 4-3-3 eller kanske 3-5-2?

Sifferkombinationen är 3-5-2, individuellt för att vinna matchen

Ponera att du fick möjligheten att ändra på valfri sak i Allsvenskan, vad skulle de då vara?

Att alla lag spelade på naturgräs.

Vilket lag tror du vinner Allsvenskan i år? Och vilka lag tror du åker ut?

AIK/Falkenbergs FF

Om du fick välja valfri spelare till din trupp från något annat lag i Allsvenskan, vem hade du då valt?

Rasmus Elm, Kalmar FF

Beskriv din fotbollsfilosofi med tre ord.

Som sportchef är min filosofi att ha en tydlig lokal förankring i spelartrupp och stab, en spelartrupp med mångfald i egenskaper och personligheter samt ha fokus på rollacceptans och verkningsgrad i det vardagliga arbetet. Så: lokal förankring, mångfald, verkningsgrad.

Vem tycker du är Allsvenskans mest underskattade spelare?

Juan Ciercoles, GIF Sundsval

Vilken plats tror du att ni kommer sluta på i årets Allsvenska?

Etta.

 

 1. Malmö
 2. Häcken
  1. Norrköping
  1. Östersund
 3. AIK
 4. Hammarby
 5. Elfsborg
 6. Kalmar
  1. Sirius
 7. Örebro
  1. AFC Eskilstuna 16.