Inför Allsvenskan: Djurgårdens IF

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 6 månader sedan

Djurgårdens IF. Ett av mitt livs kärlekar. Har varit på kopiöst mycket Djurgårdsrelaterad sport genom åren. Herr. Dam. Pojk/flick. Djurgården är minst sagt en stor del av mitt liv. Stolt, men förutom till gamla polare, så är jag numer en ödmjuk supporter, där kärleken står långt över hatet.

Detta år känns så jä..a rätt på så många sätt. Tränarna säger precis rätt saker utan att smöra. Spelet och dess synliga intentioner ger mig en inre glädje. Vi kommer vara med i år. Media och våra antagonister kommer se vår potential . Detta år är för oss att njuta av.

Förutom tränarna som jag tror på sikt är absolut viktigast för oss, så har vi fått ett gäng härliga nyförvärv. PK känns cool, bra med fötterna, reaktionssnabb och väldigt ung så han kommer utvecklas rakt upp i himlen, med hjälp av vår underbara målvaktstränare. Om ni inte varit på Kaknäs någon gång och sett en målvaktsträning ledd av Nikos, gör det. Väl värt det besöket, tycker jag. Witry, som har identiska egenskaper med Beijmo, är kanske lite mer mogen och bryter dessutom in i banan då och då. Känns aningen mer komplett. Ajdarevic kommer ge våra offensiva spelare precis rätt bollar. Så förutom vårt positiva spel kommer vi skapa mycket. ABW som rör sig som en riktig "killer" runt boxen. Det såg vi prov på mot Frej i starten av cupen. Jag tror han kommer göra riktigt många mål för oss då hans sätt att ta sig till lägena är ren och skär klass. ÄNTLIGEN 2 juniorer uppflyttade också (tre med Granberg). Båda känns lovande. Båda verkar jobba hårt för att uppnå sina sportsliga drömmar. Sen så har vi såklart Buya. Han gör mål på dom lägena han får. En riktig målskytt. Med Astrits fot som levererar "mackor" så är Buya vår matchvinnare målmässigt. Alla dessa nyförvärv är verkligen riktigt bra och/eller har en skyhög potential. Jag tycker, som vanligt, att BoA gjort ett lysande jobb. Om vi sen lägger till en väldigt positiv utveckling på Karlström, Walker, Chili och i viss mån Ring så tycker jag att jag har fog för min optimism och ger anledning till drömmar. Une och Marcus har ju också varit fantastiska. Och då har vi ändå (tillsammans med Granqvist) Sveriges bästa mittback skadad ännu.

Var på en lunch för ständiga medlemmar, sponsorer och partners. En detalj som min dotter uppmärksammade mig på, gjorde mig barnsligt lycklig. Det är att i vårt omklädningsrum på Tele2 så är det en fototapet på Klocktornet. Pratade 20 min med Astrit och ca 5 min med "Jeppe". Dom ser fantastiskt harmoniska ut. Känner att dom får verka efter det dom är bra på. Tackade Kevin också, för att jag tycker han representerar "min" klubb så bra. Både på och utanför plan. En riktig ambassadör. Var härligt taggad innan igår, men nu längtar jag ännu mer, med en skön inre tillförsikt.

Har skrivit lite på forumet om detta tidigare men jag upprepar mitt mantra för 2019 igen:

2019 Beväpna er med vingar, för vi kommer och flyga! Och har ni inte redan säsongskort så KÖP, eller ångra er resten av ert supporterliv.

 

 • Lag: Djurgårdens IF
 • Tränare: Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf (Thomas tröttnade på att besvara frågor, så han skyffla över det på Kim den här gången)
 • Spelare ut: Aliou Badji, Joseph Ceesay, Kerim Mrabti, Oscar Jonsson, Marcus Hansson,Jonas Olsson, Omar Eddahri, Niklas Gunnarsson, Amadou Jawo
 • Spelare in: Astrit Ajdarevic, Alexander Abrahamsson, Oscar Pettersson(Uppflyttade från U-19 ),Mohamed Buya Turay, Adam Bergmark Wiberg, Elliot Käck Jacob Widell Zetterström, Aslak Fonn Witry, Per Kristian Bråtveit
 • Motstånd i premiären: Djurgården- Sundsvall

 

Hur är läget och stämningen i laget? Har ni några skador som kommer påverka de inledande omgångarna?

Vi har inte alla spelare i full matchform än men det blir bättre för varje vecka. Hur skador påverkar starten av serien är svårt att förutsäga. Så länge inte fler spelare i en lagdel eller en position saknas så ska vi hantera det, skador är tyvärr en del av elitidrotten. Men en frisk/vältränad Astrit gör definitivt skillnad.

Hur kommer ni att formera laget? Någon formation som ni föredrar? Te.x 4-4-2, 4-3-3 eller kanske 3-5-2?

Menar du positioner/organisation? Antagligen 4-3-3 eller 4-2-3-1 om du menar utgångspositioner i försvarsspel. I anfallsspelet är det mer flytande.

Ponera att du fick möjligheten att ändra på valfri sak i Allsvenskan, vad skulle de då vara?

Att domarna dömer för vad de ser och inte utifrån vilka konsekvenser deras domslut får.

Vilket lag tror du vinner Allsvenskan i år? Och vilka lag tror du åker ut?

Pass

Om du fick välja valfri spelare till din trupp från något annat lag i Allsvenskan, vem hade du då valt?

Batanero

Beskriv din fotbollsfilosofi med tre ord.

Passningsorienterat, spelintelligent, kollektivt

Vem tycker du är Allsvenskans mest underskattade spelare?

Marcus Danielsson

Vilken plats tror du att ni kommer sluta på i årets Allsvenska?

Jag tippar inte, Djurgårdens målsättning är Europa.

 

 1. Malmö
 2. Häcken
 3. Djurgården
 4. Norrköping
 5. Sundsvall
 6. Östersund
 7. AIK
 8. Hammarby
 9. Elfsborg
 10. Kalmar
 11. Helsingborg
 12. Sirius
 13. Örebro
 14. Göteborg
 15. AFC Eskilstuna
 16. Falkenberg