Djurgårdens IF,

Inför match

Dags för match: Örebro borta

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 1 år sedan

Som vanligt inför match kontaktade jag våran och Örebros tränare. Tyvärr fann inte Axel tid för att besvara våra frågor. Kim B återkom med svar,i den här lilla mini frågestunden.

Örebro har vi haft relativt lätt för borta. Jag var jätteglad över spelet i första matchen, men efter pratat med ett gäng Djurgårdare och läst på forum så var min upplevelse "fel". Då jag har friheten,här, på detta forum att uttrycka mina åsikter,så vill jag passa på att slå ett slag för mina tankar.

Det spel vi visat upp under försäsongen, cupen och nu första matchen i Allsvenskan har jag inte sett sen tidigt 2000 tal. Ja, från och till 2017 så var vi bra, också, men jag såg aldrig linjerna i spelet då på samma sätt som nu. Jag tror mig förstå vad tränarna vill uppnå. Att på denna korta tid sätta spelet så bra(i mina ögon) är en stor prestation både från vårt tränarpar och visar också att våra spelare är hungriga och vill lära nytt.

Om några timmar så åker jag , min vän och hans son till Örebro. Ska bli väldigt roligt. Tror så grymt mycket på detta. Med starten,på årets Allsvenska , där alla förmodade topplag utom Häcken tappat poäng, trots alla namn, så känns det som årets säsong kan bli så magisk som jag hoppas. Jag tror på 3 poäng. Jag tror att våra bekväma supportrar kommer att komma i större antal för varje match. Jag tror,som jag tidigare skrivit,

2019,BEVÄPNA ER MED VINGAR, FÖR VI KOMMER ATT FLYGA

Här kommer frågorna och svaren.

Läget i laget efter premiären, några bortfall/tillkommande spelare,dvs tidigare skadade?

Inga spelare har fallit i från eller tillkommit sen premiären.

Hur tror ni matchen mot Örebro kommer bli?

Hur matchen kommer att se ut är svårt att spekulera i. Vi hoppas att vi kan ta kontroll och styra tempot.

Vi sa på presskonferensen"efter 2-0 skulle vi vilat mer med bollen" finns t o m sån,t med i en planering,OK, om vi tar en snabb ledning ,då gör vi så här? Eller var det att spelarna själva måste fatta sån,t?

Att vila med bollen finns alltid med i vårt spelsätt men vi har ibland svårt att kontrollera instinkten att bara ”köra ” så fort det finns minsta chans. Att värdera när vi ska göra vad tränar vi på och pratar om dagligen.