Inför Allsvenskan: Östersunds FK

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 6 månader sedan

När det kommer in nya på "vår bakgård" så blir många provocerade. Östersund kom till Allsvenskan, inte precis med mössan i hand. Dom var kaxiga. Inte, i mina ögon, på ett otrevligt sätt. Bara fyllda med självförtroende. I mitt liv har jag varit med om det många gånger. Jag för min del gillar nykomlingar som går sin egen väg. Med dom resultat dom gjorde med sin ursprungstrupp så tycker jag dom hade rätt till sitt självförtroende. Dom har en titel, lika många som Hammarby. Dom slog Arsenal på Emirates. Dom har spelat sitt eget spel, oavsett vilka dom mött. Jag gillar det. Tror dom kommer ge svenska lag mer självförtroende att spela sitt eget spel i Europamatcherna.

I år. Fågel eller fisk. Jag vet inte. Men precis som vi o Norrköping, kanske Elfsborg, så har dom tagit ett lugnt steg tillbaka för att kunna hota och utmana i toppen igen. Deras nyförvärv andas ren och skär klass. Dom jobbar efter samma principer som Potter, men det ska bli spännande och se över tid vad som händer när deras trupp blir mer som andras lag, dvs, får byta ledande spelare mer frekvent. Jag tror Östersund kan slå vilket lag som helst. Tror inte dom kommer klara att vara så konsekventa över tid att dom är i toppstriden, men precis som Elfsborg avgöra toppstriden beroende på när dom andra lagen möter dom.

 

 • Lag: Östersunds FK (Frågorna besvaras av tidigare aktiva spelaren Bobo Sollander)
 • Tränare: Ian Burchnall
 • Spelare ut: Andreas Andersson, Frank Arhin, Dennis Widgren , m fl
 • Spelare in: Alhaji Gero, Isak Ssewankambo, Ravel Morrison, Eirik Haugan, Marco Weymans, Charlie Colkett, Thomas Isherwood, Francis Jno-Baptiste, Sixten Mohlin, m fl
 • Motstånd i premiären: AIK

 

Hur är läget och stämningen i laget? Har ni några skador som kommer påverka de inledande omgångarna?

Vi har några mindre skador men som det ser ut i dagsläget 2/3 så kommer hela truppen vara friska tills premiären

Hur kommer ni att formera laget? Någon formation som ni föredrar? Te.x 4-4-2, 4-3-3 eller kanske 3-5-2?

Det kan vi inte avslöja för er. Men vi brukar använda olika system beroende på motstånd och vilken trupp vi har tillgängligt. Och hur vi tror att vi ska kunna utnyttja motståndarnas svagheter och våra styrker bäst.

Ponera att du fick möjligheten att ändra på valfri sak i Allsvenskan, vad skulle de då vara?

Svår fråga. Har inget bra svar idag.

Vilket lag tror du vinner Allsvenskan i år? Och vilka lag tror du åker ut?

Vi har som målsättning att vinna nästa match så lyckas vi med det tillräckligt många gånger så är det vi ÖFK som står som svenska mästare. Åker ut vill jag inte svara på.

Om du fick välja valfri spelare till din trupp från något annat lag i Allsvenskan, vem hade du då valt?

Det finns spelare i alla allsvenska lag som skulle göra det bra i vår trupp men just nu är jag väldigt nöjd med hur vi ser ut inför premiären.

Beskriv din fotbollsfilosofi med tre ord.

Mod, kreativitet och samhörighet.

Vem tycker du är Allsvenskans mest underskattade spelare?

Jag skulle säga Tom Petterson, han har varit helt magiskt sen han flyttade till Jämtland.

Vilken plats tror du att ni kommer sluta på i årets Allsvenska?

Som jag sa innan så är vår målsättning att vinna nästa match och gör vi det tillräckligt ofta så finns det bara ett resultat.

 

  1. 2.
  1. Norrköping
  1. Östersund
  1. 8.
  1. Kalmar
  1. Sirius
  1. 14.
 1. AFC Eskilstuna 16.