Inför Allsvenskan IFK Norrköping

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 6 månader sedan

IFK Norrköping. Under många år hade dom svårt att få till en fast grund och stå på. För mig känns det som två händelser gör att dom står sig så starka som dom är idag. Första är att inte sparka Janne Andersson när laget låg på kvalplats 2014. Det andra är att Janne satte ner Andreas Johansson som mittback. Året efter blev dom Svenska mästare. Sen dess tycker jag som utomstående och inte speciellt insatt i just Peking, att dom inte tagit ett enda fel steg. Jens verkar vara som klippt och skuren i "Peking" och Peter Hunt påminner mycket om vår BoA. När dom blev av med halva laget efter SM guldet så tog dom ett halvt steg tillbaka och började tålmodigt och bygga upp laget igen för att konkurrera på riktigt.

Jag förstår att "Peking" är optimistiska. Deras nyförvärv andas klass eller framtidsspelare. Får dom ihop det, slipper skador på nyckelspelare och har en liten dos tur tur så kan dom mycket väl vinna Allsvenskan 2019. Är ett av lagen som jag har stor respekt för. Oavsett så tror jag att dom kommer spela fartfylld och attraktiv fotboll. Då jag tror vi kommer göra detsamma så tror jag matcherna mot Norrköping kan bli riktiga höjdare.

 

 • Lag: IFK Norrköping
 • Tränare: Jens Gustavsson (Frågorna besvaras av Robin Bornehav, media- och kommunikationsansvarig i IFK Norrköping)
 • Spelare ut: Tarik Hamza, Erik Lindell, David Moberg Karlsson, Daniel Sjölund (lycka till Daja), Andreas Johansson, m fl
 • Spelare in: Kevin Álvarez, Rasmus Lauritsen, Manasse Kusu(Uppflyttad från U-19)Sead Haksabanovic, Christoffer Nyman, Ísak Bergmann Jóhannesson,m fl
 • Motstånd i premiären: Helsingborg

 

Hur är läget och stämningen i laget? Har ni några skador som kommer påverka de inledande omgångarna?

Läget är bra inför säsongen. Vi har fått in några riktigt bra spelare och hoppas självklart att det ska göra laget riktigt bra. Just nu har vi några spelare som inte är tillgängliga för spel i träningsmatcherna, men förhoppningen är att alla är tillbaka till Allsvenskan.

Hur kommer ni att formera laget? Någon formation som ni föredrar? Te.x 4-4-2, 4-3-3 eller kanske 3-5-2?

I dagsläget är det svårt att svara på det. Den sportsliga ledningen testar olika spelare och formationer innan allt börjar dra ihop sig. Svaren brukar komma när Allsvenskan närmar sig.

Ponera att du fick möjligheten att ändra på valfri sak i Allsvenskan, vad skulle de då vara?

Faktiskt inget i dagsläget. Just nu mår Allsvenskan bra och flera lag börjar på allvar få ihop riktigt bra lag. Och så har vi stämningen, vilka inramningar det blir i år!

Vilket lag tror du vinner Allsvenskan i år? Och vilka lag tror du åker ut?

Jag tror AIK, Malmö och Norrköping kommer slåss om det. Vilka som åker ur är svårare. Men nykomlingarna får det alltid tufft.

Om du fick välja valfri spelare till din trupp från något annat lag i Allsvenskan, vem hade du då valt?

Ingen just nu. Vi har en komplett trupp med stor potential

Beskriv din fotbollsfilosofi med tre ord.

Snabbhet, omställningar och återerövring .

Vem tycker du är Allsvenskans mest underskattade spelare?

Han är kanske inte underskattad men han smyger lite i bakgrunden och det är Kalle Holmberg. Oj så fin han är på planen och utanför planen. Stämmer allt kan han vinna skytteligan.

Vilken plats tror du att ni kommer sluta på i årets Allsvenska?

Topp 3.

 

  1. 2.
  1. IFK Norrköping
  1. 6.
  1. 8.
  1. Kalmar
  1. Sirius
  1. 14.
 1. AFC Eskilstuna 16.