Inför Allsvenskan: Hammarby IF

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 6 månader sedan

Hammarby. Dom har från publikligans bakgård etablerat sig som Nordens största publiklag på deras hemma matcher i fotboll. Konstant 20 tusen + oavsett motstånd. Det är oerhört imponerande. Det jag har svårare för, kanske gubbsyndrom, är att den charmige bajaren som alltid kunde garva åt det mesta är utrotningshotad, han som levde en säsong på några halvlekars samba. Han som man aldrig blev arg på, för han var så avslappnad. Den nya tidens bajare vet inte vem Matte Werner, Billy/Kentha, Ronnie Hellström eller Micke Andersson är. Dom nya supportrarna har ofta koll på Nacka och Kennedy, men där brukar det ta stopp med spelare från förr/nu. Jättemånga fler supporterar, men inte lika charmiga. Det tror jag väl iofs inte rör ny bajarna det minsta, men jag tycker det är trist.

Stefan Billborn. Tog del av hans sätt att se på fotboll när han var huvudtränare åt BP. Gillade hans sätt och prata. Inget för PR eller att ställa in sig i ledet eller att vinna poänger. Jag gillar den typen av människa som inte spelar spel. Tyvärr så brukar den typen av människor, i dagens samhälle, bli bortkollrade/lurade utav mer situations smarta människor. Jag tror, som han själv sa förra året "det här slutar nog med att jag får sparken", kan hända.

Jag tror det bästa nyförvärv Hammarby kunde skaffa var en tränare med andra uttryck än Stefan. På samma sätt som våra tränare. För fotbollens ABC det kan han, men den buttra, skrovliga ytan som Stefan utstrålar kanske skulle behöva en verbal solstråle med sig?

Kolla på svaren nedan, fan världsklass. Han gillar att bryta ner fotboll i beståndsdelar. Han petar sin lagkapten när han inte gör jobbet. När jag lyssnar på Stefan så får jag bara känslan "gör ditt jobb, så är allt bra"-attityd mot sina spelare. Han tar inga fångar. Kaxiga Axen sa, - Man petar inte sin lagkapten. Men, gör han inte jobbet i Hammarby, så är det bänken som gäller. Jag gillar det.

Fotbollen då. Förra året så spelade dom från och till en grym fotboll. Hade nog kunnat gå vägen om inte egofixerade lagkaptener eller andra pratkvarnar som inte levererar, hade spelat lika bra som dom snackade. Laglojala som Junior, Paulsen och Sandberg, tog ett oerhört ansvar när det började rasa, Junior är nu skadad och Paulsen borta. Trots namnmässigt ruskigt bra fönster så tror jag Hammarby i bästa fall slutar 8a. Skriver bästa fall, för blir det kaos,så kan det bli hela havet stormar. Trots att den Hammarbyare jag växte upp med är utdöende, så är det för det mesta en underbar antagonism i Stockholm.

 

 • Lag: Hammarby IF
 • Tränare: Stefan Billborn
 • Spelare ut: Dusan Jajic, Björn Paulsen, Neto Borges, Junes Barny, Jiloan Hamad, Kennedy Bakircioglu, m fl
 • Spelare in: Alexander Kacaniklic, Zé Vitor, Jean Carlos De Brito, André Alsanati(Uppflyttad från U-19, Gianluca Curci, Kossounou Odilon,Dennis Widgren, Darijan Bojanic, m fl
 • Motstånd i premiären: Elfsborg- Hammarby

 

Hur är läget och stämningen i laget? Har ni några skador som kommer påverka de inledande omgångarna?

Faktum just nu är att vi har Junior, Johan Wiland, Kalle Björklund och Dennis Widgren skadade. Det är status i dag och därmed allt vi vet.

Hur kommer ni att formera laget? Någon formation som ni föredrar? Te.x 4-4-2, 4-3-3 eller kanske 3-5-2?

Vi kommer ha elva spelare på planen.

Ponera att du fick möjligheten att ändra på valfri sak i Allsvenskan, vad skulle de då vara?

Det behövs bättre kontroll på speltiden. Det behöver inte nödvändigtvis vara effektiv speltid men vi behöver ha bättre kontroll på speltiden.

Vilket lag tror du vinner Allsvenskan i år? Och vilka lag tror du åker ut?

Det vill jag inte svara på.

Om du fick välja valfri spelare till din trupp från något annat lag i Allsvenskan, vem hade du då valt?

Ingen. Jag är väldigt nöjd med de spelarna jag har.

Beskriv din fotbollsfilosofi med tre ord.

Oj, jag är ingen poet. Det är för svårt att koka ner till tre ord. Det kan jag inte.

Vem tycker du är Allsvenskans mest underskattade spelare?

Den frågan får man ofta och den är jättesvår. Den faller på sin egen orimlighet. I de andra klubbarna vet jag ju inte vem det är och någon i Hammarby kan det ju inte vara för om jag som hans tränare lyfter honom så är han ju inte underskattad.

Vilken plats tror du att ni kommer sluta på i årets Allsvenska?

Högt!

 

  1. 2.
  1. Norrköping
  1. Östersund
  1. Hammarby
  1. Kalmar
  1. Sirius
 1. Örebro
  1. AFC Eskilstuna 16.