Förhoppningarna inför en säsong

Macellazione @ Blåränderna

för 7 månader sedan

Inför varje säsong. Varje år. När nyförvärven är inräknade, truppen nästintill spikad och träningsmatcherna avspelade känner jag positivitet. Det är nästan löjligt. Kanske är man naiv. Kanske har man formats av att börja gå på fotboll precis i lindan av vår största framgångssejour i modern tid. Jag vet inte, men jag vet att jag alltid tror att vi kommer vinna guld.

Nånstans finns en naiv tanke att även om vi inte gjort de mest namnkunniga värvningarna, en kanonsäsong året innan eller vunnit alla träningsmatcher så kommer vi få ihop det. Vårt kollektiv kommer klaffa och vi kommer överraska alla andra lag, samtidigt som Bajen och AIKs större namn kommer floppa, skada sig eller lägga ned fotbollen.

På försäsongen är alla lag mästare.

Vad talar för oss i år då? Kanske inte mycket, men lite. Lite tendenser ser man i vårt spel som jag inte sett på en försäsong på många år. Vi ser ett lag som inte har några problem att spela mot låga lag som parkerar bussen och väntar in. Vi ser ett spel som erbjuder en verktygslåda som inte bara innehåller Pelle Olssons inläggsmejsel eller Özcans blyga killar får inte kyssa fina flickor-hammare.

Samtidigt får man ju en varm känsla i kroppen när man ser spelare från egna leden stiga in i handlingarna från start eller med tidiga inhopp från bänken. Det finns ett mod i att våga och om det är något man kan säga om våra nya tränare så är det väl ändå att de är modiga. Sällan har en tränare, eller i detta fall tränarduo, klivit in i en Stockholmsklubb och redan legat på så mycket minus. Tålamodet är inte Djurgårdsfansen starkaste egenskap och både Bosse, Tolle och Kim vet att blir det förlust i några av de första matcherna kommer det redan då blåsa upp till storm.

Spelet måste sitta direkt. Tiden finns inte.

På söndag är det dags igen. Årets kanske första stora utmaning står för dörren. Trots skador på 6 nyckelspelare, trots att vi inte gjort fler drömnyförvärv och trots att vi haft en tendens att bränna klara chanser så tror jag att vi återigen kommer vinna. Sen kommer allt rulla på. Vi har bredd, vi har ungdomlig entusiasm och vi har spets. I år är året, jag känner det.

Kanske är jag naiv.