Intervju med Hugo Berggren

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 8 månader sedan

Hugo Berggren. Mannen. Myten. Trots att Hugo nu jobbat i Djurgårdens A-lag i 4 år så är han för de flesta lite av en doldis. Så jag gjorde slag i saken och bad om en intervju. Tyvärr blev Hugo sjuk under sin julledighet, så vi fick vänta till nu. Frågorna är många. Men vi ska tillsammans försöka skingra dimröken kring denna person i vår organisation.

 

  • Namn: Carl Hugo Bergren
  • Ålder: 26 år
  • Civilstånd: Singel
  • Barn: Inga
  • Utbildning: Håller på att gå pro diploma. Har en utbildning inom IT i grunden från Stockholms Universitet och har även pluggat en del psykologi.

 

Jaha, psykologi! Det måste ju vara användbart?

Ja, jag har ju skräddarsytt min utbildning för mitt yrkesval.

Hur är läget just nu, i laget?

Vi har just dragit igång säsongen ute på Bosön. Nya tränare. Nya spelare. Alla är motiverade. Känns skitbra! Alla vill visa upp sig från sin bästa sida. Känns skönt att vi äntligen är igång.

Är du "född" Djurgårdare?

Ja, från scratch. Jag har kollat på Djurgårn hela mitt liv. Många, många bortamatcher har det blivit.

Hur kom du in i DIF fotboll?

För det första så har jag ju jobbat i akademin i många år. Sen tränade jag damerna 2011 till 2012. Jag och Bosse hade även tidigare jobbat ihop en del i hans och Henkes bolag. Efter ett tag fick jag fick följa med på en scouting resa. Sedan dess så har jag och Bosse varit jävligt tajta. Ekonomin var ju väldigt dålig där ett tag, så Bosse frågade om jag kunde ställa upp ideellt. PO (Pelle Olsson) och Anders behövde hjälp. Men det fanns inga resurser. Så då ställde jag upp. Vi fick framgång med vårt sätt att jobba 2015, med data och personlig utveckling. Så då blev det till slut kontrakt och fortsättning.

Du gick med andra ord från supporter till professionellt verkande inom klubben i ditt hjärta. Var det en jobbig omställning?

Ja, självklart måste du ha en helt annan sinnesstämning när det är ditt jobb. Jag får inte låta mig påverkas av vad som händer känslomässigt på plan, utan helt och hållet fokusera på min uppgift. Annars dras jag med. Och det funkar inte.

Och vad är din uppgift under matchdag?

Ta in all data för framtiden. Ta ut klipp som tränarna vill visa i halvtid. Men även för matchgenomgången dan efter.

Jaha, trodde det var Wille som gjorde det?

Nä, eller vi jobbar tajt ihop. Så vi hjälps åt att ta fram det som tränarna vill ha.

Från C More eller egna kameror?

Det beror på vilken arena vi är på. Vi har en egen lösning också.

När du inte "får" vara supporter, är det tråkigare på matcherna då?

Självklart blir det att jag som sitter och gör mitt jobb inte kan njuta av matchen på samma sätt som förr. Det är först efteråt som glädjen infinner sig. Någon gång när vi leder med några mål så kan man ju passa på att njuta lite extra, men för det mesta är det fokus till slutsignalen som gäller.

Hur ser din anställning ut? Kontrakt? Tillsvidare?

Det är ett kontrakt som går ut efter säsongen 2019.

Vad är dina ansvarsområden idag?

Jag fixar klipp till tränarna. Jobbar mycket med våra afrikanska spelare både på och utanför planen. På planen handlar det om att arbete med utsatta mål och personliga saker som de behöver lära sig för att spela i Djurgårn. Utanför plan är det mer respekt för lagkompisar, hålla tider och att lära sig hur det ser ut i Sverige. Kost. Sömn. Återhämtning. Hela paketet.

Vad är din uppgift på a-lagsträningarna?

Samla data. Kolla att spelarna har rätt värme i kroppen. Bra puls. Sen då extraträning med utvalda spelare.

Michael Olunga var den första jag läste om att du hade hjälpt med extra träning

Olunga var smart. Fanns ju en anledning till varför han kallades och även utbildade sig till ingenjör. Enkel. Fattade snabbt och besatt enorma spetsegenskaper. Jag hjälpte honom med små moment som gör en stor helhet. Skydda bollen. Komma i rätt lägen. Värdera lägena.

Bosse talar enormt uppskattande om dig. Vad är det du hjälper honom med?

Han och jag får tusentals videor på spelare från agenter när fönstren är öppna. Så då går vi igenom dom för att se om det finns någon spelare med kvalitet nog för att spela i Djurgårn. Bosse har ju ett enormt fotbollsöga. Sen hjälper jag till med data för att se om han "sett rätt". Öga och teknik i samarbete.

Hur går det till när ni hittar något av intresse? Åker ni ner, samlar ihop de spelare ni är intresserade av till typ en camp?

Nej. Det kokar ner till en spelare, oftast. Sedan åker vi ner och ser honom i hans hemmamiljö. Pratar med honom för att se om han har rätt egenskaper även på det mentala för att passa hos oss. Ibland känner vi direkt - han är rätt! Ibland så vill vi se honom hos oss. Då beror det på om dom har kontrakt eller inte. Utan kontrakt så får dom provspela. Med kontrakt brukar vi kunna låna dom för provspel.

Vad är svårigheterna med afrikanska spelare när dom kommer?

Många är ju helt oskolade. Har kört med polare på gatan helt utan regler. Så då blir det ju en utmaning. Men kommer dom så långt som till oss så handlar det om ambitiösa och träningsvilliga spelare. Villiga att lära sig. För det mesta har dom ju monsterfysik också. Till slut så handlar det om personlig vilja att utvecklas. Tino är nog den som jobbat allra hårdast för att komma dit han är idag.

Jaså, tyckte han oftast hade ett leende på läpparna. Såg inte lika fokuserad ut som Aliou och Edward te.x?

Tino hade ett behov av att njuta av träning och fotboll. Men det förtog aldrig hur seriös han var i allt han gjorde.

Hur lång tid beräknar ni att det tar innan den typen av spelare konkurrerar? Verkar vara ca 2 år?

På 1.5 år ska han vara där och knacka på dörren. Det är vårt mål.

Så - vårt hopp är att Edward kommer glänsa i år?

I slutändan så är det upp till honom. Chansen finns. Vill han ta den så har han kapaciteten och alla förutsättningar. Men han är väldigt snäll. Han måste ta större plats. Han har enorma spetsegenskaper. Vår snabbaste spelare och besitter även en bra teknik. Bra en mot en. Bara att börja våga, sen är han där.

Det (att ta plats) är inget som Aliou har problem med, va?

Han tar precis lagom plats. Men du har rätt i att han är mer utåtriktad. Edward är mer blyg.

Vad är dina ansvarsområden idag i vår organisation som stort?

Jag jobbar mycket med videoanalys. Hur många passar som går rätt. Hur många gånger kommer spelare till det läget vi söker. Hur många gånger kommer han till avslut. Hur många gånger går bollen framåt/bakåt. Hur många löpmeter har han. Hur många sprints tar han osv osv. Dvs allt som rör siffror. Vi kör på samma sätt alla träningar.

Bland oss supporters så är du "pappas pojke". Lite av en axelryckning, trots att du bevisligen är ett värdefullt inslag i vår ledarstab. Hur ser du på dom epiteten?

Ja, jag har hört och läst dom. Men jag gör mitt bästa varje dag. Henke, om han fick bestämma, skulle nog helst se att jag jobbade i en annan klubb. Men det är Bosse som är min chef. Det är så det är. Till syvende och sist, om jag inte levererar så är jag inte kvar. Det är ju en drivkraft för att Djurgårn ska bli bäst. Sen får dom säga, tycka och tänka vad dom vill. Skulle jag inte vara tillräckligt bra så skulle jag inte vara här.

När Gustav (Engvall) var mållös många matcher, men i övrigt jävligt bra på plan, så tyckte vi på läktaren att Aliou skulle få chansen. Snackar ni om det internt?

För mig är inte det viktiga vem som spelar. Vi har alla som mål att vinna fotbollsmatcher. Så, vi vill alla ha dom 11 bästa på plan. Vilka dom 11 bästa är, kan vi ju ha olika uppfattningar om förstås. Men efter diskussioner så bestämmer vi oss för en elva och står sedan upp för den till 100%.

Jag anser att kommunikation är kung. Jag upplever att kommunikationen när spelare som te.x Johan Andersson inte får spela, trots att han är den enda naturliga högerbacken, är för dålig. Vi fattar att han anses för dålig, men varför och på vilka grunder kommuniceras inte det? För det måste väl göras internt?

Den frågan väljer jag att passa på.

Frågade också om varför det är så svårt att kommunicera om varför vissa spelare får mer speltid än andra. Hugo svarade då nästan identiskt med Thomas svar på en fråga i min förra intervju. Spelarna är konkurrenter 6 dagar i veckan och lagkamrater den sjunde. Men kommunikation är från båda håll. Det är vårt jobb att förklara. Men det ligger ju lika mycket på spelaren att själv komma och fråga "varför spelar inte jag?". Då upplever jag att tränarna alltid tar sig tid.

Du har verkat under 3 olika tränare med olika spelfilosofier. Hur fungerar det egentligen?

Jag måste anpassa mig efter det som dom vill utföra på planen. Plugga in hur det ser ut på planen för dom lagen dom tränat.

Ok, tar det lång tid?

Nä, det går ganska fort. Kolla på matcher och muntligt prata med dom, så brukar jag komma in i det fort.

Du behöver inte göra våld på din egen fotbollsfilosofi någon gång?

Nä, alltså i grunden handlar det ju om vilka spelare du har. Vill vi köra snabb omställningsfotboll och bara har targets som forwards tillgängliga så får vi ju anpassa oss till dom spelare vi har för att få ut bästa resultat så Djurgårn vinner fotbollsmatcher. För det är ju allas mål i slutändan.

Hur ser det ut i dina roller som utvecklare av forwards, U-21 och även scouting. Vad styr?

Det är olika delar av säsongen, så det är inget problem att få ihop det.

Har du något favorittränare runt om i världen?

Man kan ju inte låta bli att imponeras av Jürgen Klopp och det han gjort och gör i Liverpool. Även hur han gjorde i Dortmund. Fart, fantasi och extremt hårt jobb men samtidigt med mycket finess. Men allt går i trender. Nu är trebackslinje populärt. Sen kommer någon att hitta nyckeln mot det och vips så kommer någon ny trend.

Har du ambitioner att bli a-lagstränare en dag?

Ja ja, självklart. Jag vill ju nå så långt jag kan i min karriär. Men då måste du för det mesta börja i div 1 eller Superettan för att sedermera komma tillbaka till Allsvenskan. Men, absolut. Det är min ambition. Just här och nu så är jag dock oerhört nöjd med vad jag är i livet.

Vad tror du om kommande säsong?

Vi är ju bara i början av januari. Mycket kan ju hända än. Men jag är mycket nöjd med dom spelare vi fått in och den trupp vi har överlag. Tror absolut att vi ska kunna vara med o konkurrera om dom finare valörerna. Det känns kanon nu efter två träningsveckor.

Just ja, höll på att glömma. Hur ser du på Dzenis? Han kändes inte så glad och bra (sett till förväntningarna) förra säsongen? Många spekulerar att han det berodde på att han fick spela på fel position?

Vi tränar helt annorlunda än han var van med. Jag tror han kommer göra en riktigt bra säsong och ge oss i tränarstaben, samt er på läktaren, mycket glädje.

 

Avslutar med att rikta ett stort tack till Hugo som tog sig tid.

Han tryckte oerhört hårt på att spelaren äger sin egen utveckling. Vill han själv så får han chansen. Ibland så får man ju bilden att det kanske är lite för snällt och trivsamt på Kaknäs. Men Hugo berättade att det är hårda krav som gäller. Jag gillar när man ger spelare förutsättningar till att lyckas. Men att elitfotboll inte är någon social verksamhet. Det ska vara tufft, kravfyllt men även förbannat roligt.

Det jag kände efter intervjun jag gjorde med Bosse och lite senare med Thomas Lagerlöf, förstärktes nu. Det är vinnarskallar vi har i vår organisation och de gör precis ALLT för att vår klubb ska nå framgång.