Kim Bergstrand inför matchen mot Häcken

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 6 månader sedan

I nuläget vet vi att EC (Edward Chilufya) inte kommer vara tillgänglig och att Astrit troligen kan vara med och bidra igen, inte från start men ändå.

Angående spelet så har grunderna i framförallt försvarsspel satt sig bra, vi släpper till få chanser och vinner ofta bollen ganska högt upp i plan. De stora dragen i anfallsspelet är även det helt ok. Vi har kommit ganska långt mentalt, taktiskt(vilka passningar vi vill söka och tekniskt i vårt passningsspel. Det som saknas är samspel i den del när den avgörande passningen skall slås, timing måste förbättras både kollektivt och individuellt och vi måste lära oss när vi ska gå för genombrott.

Laget(gruppen) har visat upp väldigt bra attityd, alla vill bidra, utvecklas och arbetar hårt. Vi tycker att vi tillsammans satt en bra träningskultur vilket är grunden för om vi ska bli framgångsrika. Detta har vi lagt stor vikt vid och är glada för att det fungerar bra! Fotboll är både enkelt och väldigt komplext. Det är mycket som ska samtrimmas och mycket återstår, men spelglädjen finns där och då är mycket vunnet.

Vi hoppas på mycket folk på Lördag! Ett bra läktarstöd hjälper oss verkligen.